חיוב כ-6400 אירו בגין השכרת רכב בהרץ
-
רציתי לשתף סיפור הזוי שקרה לי בטיול בגרמניה/אוסטריה.
בתאריך 2.5 שכרתי רכב מהרץ לנסיעה לגרמניה ולאוסטריה בין התאריכים 17.5-22.5.
ב 17.5 הגעתי למינכן ומכוון שלא היה רכב מקבוצה שהזמנתי, "שדרגתי" וקיבלתי רכב אחר (מיניבוס ענק , אך מכוון שלאשתי אין רישיון לרכב ידני נאלצנו לקחת את הרכב הלא מתאים).
במעמד קבלת הרכב חוזה שקיבלתי היה בגרמנית שאיני שולט בה.
ביום ההחזרה 22.5, מספר שעות לפני ההמראה, בחניון במינכן "שפשפתי" את הרכב בקיר.
מיד התקשרתי לסוכנת שדרכה ביצעתי את ההזמנה ושאלתי מה עליי לעשות.
אחרי שהבנו שאין נזק לצד ג', ויש ברשותי כל הביטוחים הנדרשים, קיבלתי הנחייה לנסות ולהגיע לשדה התעופה טיפה מוקדם יותר מ 3 שעות המקובלות לטיסות אל על ולפנות להרץ לצורך בירור.
אכן הגענו לשדה כ-4 שעות לפני ההמראה והחזרנו את הרכב. לשאלה אם יש צורך באישורים נוספים עובד מקומי אמר שלא ואנו יכולים להמשיך.
התעקשתי ופניתי למשרד של הרץ במינכן והעובדת מקומית נוספת אמרה שאין שום צורך באישורים נוספים ואנו יכולים ללכת.
תוך מספר ימים קיבלתי פירוט תיקונים של הרכב (בגרמנית) עם סכום של דמיוני של כ-6400 אירו וההסבר שעקב כך שלא פניתי למשטרה מקומית אחויב במלוא התיקון ללא התחשבות בביטוחים שהיו ברשותי.
בנוסף לנזק שאכן גרמתי, הוסיפו לנו "מכה" מצד שני של הרכב . במעמד קבלת הרכב היינו בטוחים שזה עיצוב ולכן לא ייחסנו חשיבות למכה ויש ברשותי תמונה מחניון של הרץ לפני קבלת רכב עם המכה הנוספת (וכאמור עקב אי שליטה בגרמנית אין אני יכול להבחין מה חויב בגין מה, איך סביר להניח שמרבית הסכום הוא בגין המכה שכן אני גרמתי).
ידוע לי שבהסכם עם הרץ כתוב שיתכן ויש צורך לפניות לגורמים נוספים במדינת יעד , אך כאמור בשיחה עם סוכנת לא הוזכר שיש צורך לפנות למשטרה המקומית אלא פשוט לפנות להרץ בנמל וכפי שציינתי אף עובד מקומי לא דרש/אמר שיש צורך באישור משטרה או/ו אישורים נוספים.
כמו כן, מייעוץ שקיבלתי, בחוק הגרמני אין חובה לפנות למשטרה אם אין נזק לצד ג' וכך גם בחוזה השכירות שקרוב משפחה שחיי בגרמניה תרגם לי (יש צורך לפנות למשטרה רק אם יש פצועי גוף).
כיומיים אחרי שקיבלתי חשבונית ככרטיס אשראי שלי כבר חויב במלוא הסכום.
פניות להרץ בארץ והרץ בגרמניה לא הועילו ובהרץ גרמני, אחרי חיוב כרטיס פשוט התעלמו ממיילים ששלחתי או ממכתבים שנשלחו ע"י קרוב משפחה בגרמניה.
פניתי לחברת אשראי שתבדוק את החיוב ובאוקטובר קיבלתי את הכסף בחזרה (איך שאני הבנתי משיטוט ברשת בגין שירות תיירות ניתן לקבל החזר רק בהסכמת הספק או אם חיוב אינו חוקי).
jחשבתי שהסיפור תם, אך לא ולפני כמה ימים קיבלתי מכתב נוסף מגרמניה שהרץ רוצה את הכסף.
מה אתם מציעים לעשות?
-
להתייעץ עם הסוכנת כמובן!
(כאגב, נער הייתי וגם זקנתי ושכרתי המון מחברות שנמצאות בסקאלה מתחת להרץ, ותמיד החוזה היה באנגלית. איך הצלחת לקבל בגרמנית?)
-
הסוכנת מנסה לשכנע את ההרץ הישראלי להתערב,אך בינתיים ללא הצלחה..
אם נגיע איתם למשפט, יש הערכות איפה הוא יתנהל?
-
אתה שוב פונה כאן לאנשים שאין להם מושג (בלי כוונה לפגוע). הכל כתוב באותיות הקטנות, והם לא קראו אותן (ו- 90% מהם לא מבינים את השפה בה הן כתובות).
הכל כתוב שם – אם או לא היית חייב להודיע למשטרה, איפה המשפט וכו’. שווה לך לתרגם מקצועית את הטקס ואז תידע מי נגד מי, אם אתה יכול להוריד להם את הידיים או להרים ידיים
-
אכן השלב שאצטרך עזרה מקצועית של עו”ד מתקרב….
-
השאלה כמה כסף תצטרך לשלם לעורך הדין, והאם הוא ייתן לך ערך מוסף.
הסיטואציה שתיארת כאן לא לגמרי ברורה. דרך מי שכרת בהרץ? דרך מי הביטוח? מדוע הסוכנת לא יכולה לעזור להפעיל את הביטוח? איך זה שהחיוב באשראי בכל זאת בוטל? בעיני זאת נקודת האור האמיתית (מנסיוני זה לא כזה פשוט. חברת האשראי דורשת מסמכים והוכחה שהתשלום לא חוקי, ומבררת את העניין)
בעיני חשוב להבין בדיוק איך התשלום בוטל. אם חברת האשראי הגיעה למסקנה שהוא אכן לא מתחייב אז אולי נעשתה עבורך חלק מהעבודה. לחלופין אולי הרץ נאלצה לוותר על התשלום מול חברת האשראי כי הם ידעו שאין להם קייס, ועכשיו הם בעמדת נחיתות ומקוים להבהיל אותך לתשלום?
-
הזמנת את המכונית דרך סוכן ישראלי?
הוא קיבל עמלה?
אז הגיע הרגע העצוב בו הוא צריך לעבוד בשביל העמלה שלו.
אם הסוכן הישראלי הוא הרץ אתה יכול להתקל בבעיה, הם עלולים להפנות אותך למסמך התנאים של הרץ בו כתוב בעברית:
ייתכן ותתבקש להציג לחברת ההשכרה המקומית מסמכים כגון דוח משטרה המעיד על הנזק או הגניבה של הרכב ודרישה למילוי דוח נזק בתחנת ההשכרה. אי שיתוף פעולה בנושא עלול לבטל את הכיסוי ולגרור חיובך המלא בגין הנזק / הגניבה
ו-
• יש לבדוק בתחנה בחו"ל בעת איסוף הרכב אם נדרש להציג דו"ח משטרה בעת נזק ו/או גניבה.
אני במקומך (ואני לא במקומך) הייתי כנראה נעזר בתנאים הכלליים של הרץ העולמית
https://www.hertz.com/rentacar/misc/index.jsp?targetPage=HEL _Damage_Report_FAQs.xml
כתוב במפורש שדו”ח משטרה נדרש רק כשיש פגיעה בצד שלישי
להערכתי בחוזה בגרמנית כתוב שהמשפט יתקיים בגרמניה, אבל ניתן לעשות הרבה דברים לפני שמגיעים למשפט, קודם כל להפעיל את הגורם הישראלי שדרכו הזמנת את הרכב ואפשר לעזור להם עם הדברים כמו אלו שרשמתי כאן
-
כל הביטוחים היו דרך הרץ בארץ.
ביטוח רגיל עד לגובה השתתפות עצמית (CDW) וזה מה שהייתי צריך להיות מחוייב -בהשתתפות עצמית של 1500 אירו.
עשיתי גם החזר השתתפות עצמית דרך חברת הרץ בארץ -דהיינו הייתי צריך להציג להרץ בארץ ששילמתי את ההשתתפות עצמית ולקבל החזר.
הרץ בארץ טוענים שחוייבתי במלואו הנזק- ולא בהשתתפות עצמית לכן הם לא מוכנים לשלם.
לגבי החזר חיוב, זה גם לדעתי אור בקצה המנהרה כי לא ניתן לקבל כסף חזרה בשירותי תיירות, אלא אם חיוב לא חוקי.
-
תודה, אעבור על תנאי הרץ העולמי.
-
לא נעים בכלל. חשוב שתחזור לכאן לשתף איך נגמר הסיפור כדי שנלמד ממנו...
-
עשית ביטוח בהרץ בארץ על פיו ההשתתפות שלך היא 1500 והם לא עוזרים לך כשהחברה בגרמניה דורשת יותר?
אז למה הביטוח?
אם הרץ לא המבטחת ודרשו ממך סכום מלא ולא רק השתתפות עצמית אז אולי אתה צריך לבדוק איתם באיזה חברה בטחו אותך ולהיות בקשר עם החברה הזו.
מאוד מוזר שהם דורשים את מלוא הסכום. עלה בדעתי שייתכן שהם טוענים שבגלל השדרוג הביטוח לא תקף...?
-
המון שאלות הבהרה-ותמיהה
ציתי לשתף סיפור הזוי שקרה לי בטיול בגרמניה/אוסטריה.
בתאריך 2.5 שכרתי רכב מהרץ לנסיעה לגרמניה ולאוסטריה בין התאריכים 17.5-22.5.
ב 17.5 הגעתי למינכן ומכוון שלא היה רכב מקבוצה שהזמנתי, "שדרגתי" וקיבלתי רכב אחר (מיניבוס ענק , אך מכוון שלאשתי אין רישיון לרכב ידני נאלצנו לקחת את הרכב הלא מתאים).
נתון לא רלוונטי- שכן הסכמת לקבל את הרכב.
במעמד קבלת הרכב חוזה שקיבלתי היה בגרמנית שאיני שולט בה.
ביקשת חוזה באנגלית? (לא שהיית קורא את החוזה כמו כולנו) אבל בגרמנית בשדה תעופה עם חוזה מקומי בגרמנית? מוזר.
ביום ההחזרה 22.5, מספר שעות לפני ההמראה, בחניון במינכן "שפשפתי" את הרכב בקיר.
מיד התקשרתי לסוכנת שדרכה ביצעתי את ההזמנה ושאלתי מה עליי לעשות.
אחרי שהבנו שאין נזק לצד ג', ויש ברשותי כל הביטוחים הנדרשים, קיבלתי הנחייה לנסות ולהגיע לשדה התעופה טיפה מוקדם יותר מ 3 שעות המקובלות לטיסות אל על ולפנות להרץ לצורך בירור.
הסוכנת הכוונה לסוכנת הנסיעות שלך שסגרה לך את השכרת הרכב ואת הטיסה?
האם היא מתכחשת לכך שזה מה שהיא הנחתה אותך לעשות?
אכן הגענו לשדה כ-4 שעות לפני ההמראה והחזרנו את הרכב. לשאלה אם יש צורך באישורים נוספים עובד מקומי אמר שלא ואנו יכולים להמשיך.
עובד מקומי איפה? בסניף של הרץ? חתם לך על החזרת הרכב? יש את פרטיו?
כמה שאני זוכרת במינכן ההחזרה של כלי הרכב במאגר רכב כללי.
התעקשתי ופניתי למשרד של הרץ במינכן והעובדת מקומית נוספת אמרה שאין שום צורך באישורים נוספים ואנו יכולים ללכת.
פנית טלפונית? ישירות? למה? אם פעמיים קיבלת תשובה שהכול תקין? למה עשית את הפעולה הנוספת הזו? היא דיברה אנגלית? רשמת את פרטיה?
תוך מספר ימים קיבלתי פירוט תיקונים של הרכב (בגרמנית) עם סכום של דמיוני של כ-6400 אירו וההסבר שעקב כך שלא פניתי למשטרה מקומית אחויב במלוא התיקון ללא התחשבות בביטוחים שהיו ברשותי.
בנוסף לנזק שאכן גרמתי, הוסיפו לנו "מכה" מצד שני של הרכב . במעמד קבלת הרכב היינו בטוחים שזה עיצוב ולכן לא ייחסנו חשיבות למכה ויש ברשותי תמונה מחניון של הרץ לפני קבלת רכב עם המכה הנוספת (וכאמור עקב אי שליטה בגרמנית אין אני יכול להבחין מה חויב בגין מה, איך סביר להניח שמרבית הסכום הוא בגין המכה שכן אני גרמתי).
ידוע לי שבהסכם עם הרץ כתוב שיתכן ויש צורך לפניות לגורמים נוספים במדינת יעד , אך כאמור בשיחה עם סוכנת לא הוזכר שיש צורך לפנות למשטרה המקומית אלא פשוט לפנות להרץ בנמל וכפי שציינתי אף עובד מקומי לא דרש/אמר שיש צורך באישור משטרה או/ו אישורים נוספים.
וזו הנקודה המשמעותית. אתה שכרת את הרכב דרך מתווכים- כלומר דרך הסוכנת שלך ודרך חברת הרץ בארץ.
הניסוח כפי שמופיע במידע לשוכרים בארץ מעורפל במידת מה “
ייתכן ותתבקש להציג לחברת ההשכרה המקומית מסמכים כגון דוח משטרה המעיד על הנזק או הגניבה של הרכב ודרישה למילוי דוח נזק בתחנת ההשכרה. אי שיתוף פעולה בנושא עלול לבטל את הכיסוי ולגרור חיובך המלא בגין הנזק / הגניבה”
כמו כן, מייעוץ שקיבלתי, בחוק הגרמני אין חובה לפנות למשטרה אם אין נזק לצד ג' וכך גם בחוזה השכירות שקרוב משפחה שחיי בגרמניה תרגם לי (יש צורך לפנות למשטרה רק אם יש פצועי גוף).
כיומיים אחרי שקיבלתי חשבונית ככרטיס אשראי שלי כבר חויב במלוא הסכום.
פניות להרץ בארץ והרץ בגרמניה לא הועילו ובהרץ גרמני, אחרי חיוב כרטיס פשוט התעלמו ממיילים ששלחתי או ממכתבים שנשלחו ע"י קרוב משפחה בגרמניה.
פניתי לחברת אשראי שתבדוק את החיוב ובאוקטובר קיבלתי את הכסף בחזרה (איך שאני הבנתי משיטוט ברשת בגין שירות תיירות ניתן לקבל החזר רק בהסכמת הספק או אם חיוב אינו חוקי).
זה כבר מאד מוזר. כי חברת האשראי ממש לא ממהרת להחזיר את הכספים ,אינה שופט ובורר, לא מזכה במקרה של חיוב חוקי. הביטול על ידה נשמע מאד חריג. איך הם החליטו לבטל את החיוב? על סמך מה? מאד לא ברור ובטח לא נותן לך נקודת זכות.
jחשבתי שהסיפור תם, אך לא ולפני כמה ימים קיבלתי מכתב נוסף מגרמניה שהרץ רוצה את הכסף.
בצדק- עיצבנת אותם עכשיו עם הביטול של האשראי

תספר את הסוף של הסיפור כשיהיה לו סוף-שנלמד ממנו.
כי נראה על פי דבריך שעשית בול מה שצריך ואף למעלה מזה!
-
הרץ ישראלי טוענים (וכאן אין לי טענה כלפיהם, כי זה רשום במפורש) כי החזר הוא רק בגין השתתפות עצמית. כאן חוייבתי במלוא הנזק , דהיינו אין כאן השתתפות עצמית.
-
אחזור עם עדכונים
-
תשובות לשאלות הבהרה:
1.הסוכנת לא מתכחשת לאמור, לפיה, היא והנהלת החברה פנו להרץ ישראלי לא פעם (כולל פניה למנכ”ל הרץ), אך ללא תוצאות.
- 2.עובד מקומי-גם במשרד (איפה שמקבלים רכב) וגם במעמד ההחזרה עצמו.
- 3.לא רשמתי את הפרטים…
- 4. לגבי כרטיס אשראי-באמת זה הכי מוזר בכל הסיפור……
-
לא שכרת את הרכב ישירות בהרץ.
הסוכנת אמרה לך שהביטוחים בסדר. היא עוזרת לך לטפל בבעיה?
יש מצב שהרץ בגרמניה מתייחסים לרכב השונה שקיבלת בהתעלמות מחוזה השכירות המקורי?
אם חתמת שם על חוזה אחר ומישהו קרא עבורך את החוזה ומצא שבעת פגיעה עצמית לא צריך לפנות למשטרה האם הוא יכול להדגיש לך את הסעיף הזה ותשלח להם צילום?
שלחת להם העתק צילום של הרכב בשעת קבלתו?
-
אגב
בסיקסט בבודפשט ההשתתפות עצמית בגניבת רכב 5800יורו! אם לא עושים ביטול השתתפות מיוחד על גניבה
-
לא נעים ולא נעים שהסוכנות לא מטפלת בך וסוגרת את כל הפינות.
ברגע שהזמנת מסוכן נסיעות, מתבקש שהוא גם יטפל בך בעת צרה ולא רק יגזור את הקופון על תיווך העסקה. זה בדיוק תפקידו.
עצוב שלקוח בשעת צרה פונה לקהילה מכיוון שהוא מרגיש שנותן השירות נטש אותו.
עקרונית באתר של הרץ ישראל (חברת רנט א קאר) תנאי הביטוח המורחב (החזר השתתפות) מופיעים ומפורטים וכוללים החזר כספי עד למקסימום הפוליסה / ההשתתפות בפועל.
אך לא כתבת בשום שלב האם רכשת את הביטוח מסוכן הנסיעות (כחלק מביטוח הנסיעה לחו”ל) או כחלק משובר ההשכרה של רנט א קאר (או מתווך אחר מכיוון שלא בהכרח שסוכנות הנסיעות ביצעה את ההזמנה מול רנט א קאר אלא מול ברוקר אחר בארץ או בחו”ל). במקרה וסוכנות הנסיעות לא עבדה מול חברת רנט א קאר, אז אין לה כל קשר לנושא ואין טעם לפנות אליהם.
לגבי CDW שמופיע על חוזה ההשכרה שחתמת עליו בגרמניה – חשוב להבין שהוא בד”כ כולל החרגה בנוסח של “במידה והנהג גרם נזק לרכב כתוצאה מרשלנות, הנהג יישא במלוא הנזק” – במקרה של “דפיקת” הרכב בחניה, ניתן לפרש זאת כרשלנות.
בנוסף CDW לעולם לא מכסה דמי טיפול ואובדן הכנסות לחברת ההשכרה כתוצאה משהיית הרכב במוסך. כלומר – צריך להבין על מה החיוב בדיוק ואולי מכאן הסכום המוגזם.
כך או כך, אנא שתף איך הנושא התקדם וגם מי נותן השירות ש-”נטש” אותך.
-
Accidents, Theft and Damage. You must notify (i) the police immediately and (ii) us within 48 hours, if the
vehicle has been involved in an accident or damage event, even if no third party was involved.האמת שזה רשום בצורה ברורה בהסכמי השכירות
בכל מקרה יש לפנות למשטרה ולחברה ההשכרה
-
שימו לב לתאריך פתיחת השרשור ולא להקפצות