פילדלפיה הצעת סיור ליומיים
-
מתקשה למצוא נקודות סיור בפילדלפיה. למרות שהיא הולדת העצמאות מלבד כמה אתרים בעיר העתיקה, אין יותר מדי פרוט לגביה. גם כאן לא מצאתי תוכניות טיול שכללו את פילדלפיה. האם עד כדי כך מיותרת, או שאני מפספס משהו. יש מה לעשות בה מעבר ליום אחד? -
אני לא חושב שהיא מיותרת, אלא שהיא מחווירה ביחס לשתי שכינותיה – ניו יורק וושינגטון. ומי שכבר על הדרך בין שתי הערים לרוב ירצה משהו שהוא לא עיר ולכן משלב אתרים קרובים בפנסילבניה.
פעמון החירות והאיזור - הם סוג של “העתק חיוור” של וושינגטון
מוזיאונים לסוגיהם – בוושינגטון י/ש יותר ובחינם
אוניית מערכה – בניו יורק יש נושאת מטוסים
שווקים, אירועים וכדומה – בניו יורק יש יותר
אז לתייר שמגיע גם ככה לניו יורק ולוושינגטון יש פחות מה לחפש בפילדלפיה.
אבל היא ממש לא מיותרת. יש שם המון אתרי עניין, ואם זה לא הביקור הראשון באיזור אני חושב שהיא יכולה להיות מאד מומלצת.
-
היי
אנחנו היינו בפילדלפיה לילה אחד בדרך לוושינגטון.
התחלנו את הביקור במוזיאון האומנות כאשר המטרה הייתה המדרגות של רוקי.
לאחר מכן המשכנו לפעמון החירות והיכל העצמאות.
ישנם מקומות נוספים שלא היינו, כמו:
הפארק הלאומי ההיסטורי, המטבעה, מוזיאון המדע של פרנקלין, פארק פיירמאונט, אולם הקונגרס ועוד.
בהצלחה.
-
@barstr אמר:
למרות שהיא הולדת העצמאות מלבד כמה אתרים בעיר העתיקה, אין יותר מדי פרוט לגביה. גם כאן לא מצאתי תוכניות טיול שכללו את פילדלפיה. האם עד כדי כך מיותרת, או שאני מפספס משהו. יש מה לעשות בה מעבר ליום אחד?
היי,
נדמה לי שכתבתי בעבר טיפ מפורט אבל אכתוב שוב את ההיילייטס ומסלולים אפשריים.
יום אחד –
להתחיל על הבוקר באזור של Independence Mall (להזמין מראש כרטיסים לאחד הסיורים באינדיפנדנס הול או להגיע מוקדם מאוד כדי לאסוף כרטיסים חינם, ובסיור עצמו לא לפספס גם את Congress Hall שזה ממש משמאל לנקודה בה מסתיים הסיור המודרך), משם להמשיך לפעמון החירות הסמוך, ולאחר מכן אל הבניינים ההיסטוריים הסמוכים(לבקר ב-Carpenters Hall המעולה) בין הרחובות צ’סטנט ו-וולנאט, ואז לחצות דרך החצר של בנג’מין פרנקלין לסניף הדואר הראשון בארצות הברית (מומלץ מאוד, מדי יום אפשר לראות שם כיצד מדפיסים שם מזכרות באמצעות הציוד של בית הדפוס של בנג’מין פרקלין), ולאחר מכן להמשיך על רחוב מרקט עד לרחוב 2, בו יש לפנות צפונה וללכת עד סמטת Elfreth’s. לאחר מכן חוזרים דרך רחוב 2 ופונים ברחוב ארצ’ כדי ללכת לבטסי רוס האוס (לא חובה להיכנס למוזיאון אבל המבנה מרשים והדגל הראשון של ארה”ב בכל זאת נתפר והונף שם) ואז הולכים על רחוב ארצ’ עד לרדינג טרמינל מרקט.
ברדינג טרמינל מרקט אוכלים ארוחת צהריים מאורחת ולאחר מכן מסתובבים במרכז העיר (בניין העירייה, Dilworth פארק, Love פארק) ובריטנהאוס סקוור.
יום שני – מוזיאונים והנהר
יש שלושה מוזיאונים נהדרים במרחק הליכה קצר ממרכז העיר – בארנ’ס פאונדיישן, מוזיאון רודין ומוזיאון האמנות. הכרטיס לרודין ולאמנות ביחד. מוזיאון האמנות הוא אתר התיירות מספר 1 בפילי כי המדרגות שלו הן המדרגות המפורסמות מהסרט רוקי. בתחתית המדרגות יש פסל של רוקי, ובאמריקה כמו באמריקה, זה מוקד עלייה לרגל גדול יותר מהמקום בו הכריזו על עצמאות ארצות הברית וכתבו את חוקתה. בכל אופן שלושת המוזיאונים אדירים (אני אישית הכי אהבתי את רודין).
לאחר מוזיאון האמנות מומלץ ללכת ל-Waterworks הסמוכים לתצפית על הנהר, ללכת קצת על הנהר ולצפות ב-Row Houses הציוריים ולהמשיך לפאיירמאונט פארק או לקמפוס של פן.
אפשרות נוספת היא לחזור לעיר עצמה ולסייר ב-South Street הצבעוני והמשוגע (מומלץ בשעות אחר הצהריים המאוחרות), שבהתחלה שלו יש את פילדלפיה Magic Gardens שזה מקום מגניב לאללה שמצריך כשעה עד שעתיים לביקור, ובקצה של הרחוב יש נהר דלאוור.