ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבוע בספרד לזוג

פורום אירופה
    אנדלוסיה דרום ספרד מדריד
    6
    7
    1057
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לירן11
      לירן11 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו טסים לספרד בשבוע הראשון של מרץ (6 לילות). נוחתים בצהריים במדריד ועושים שם חצי יום(1/6). למחרת ניקח רכב כשהתכנית היא אנדלוסיה :

ממדריד לנסוע לגרנדה עם עצירה בדרך בשמורת קסורלה. האם ניתן לטייל בשמורה בתחילת מרץ? אם כן, נרצה לישון שם לילה ולהמשיך למחרת (2/6).

בגרנדה, כנראה שלא ניכנס ל-אל האמברה, אלא לעלות לתצפית דרך הסמטאות. לאחר מכן להמשיך למלאגה ולישון באזור (3/6).

ממלאגה למיחאס, אח”כ לרונדה ול-ארקוס דה לה פרונטרה ללינה (4/6).

יום נוסף בסביליה (5/6) ומשם להתחיל את ההצפנה עד לאזור מדריד, חשבנו על סגוביה, אבל ימים קצרים ואני לא יודע אם נספיק לראות משהו גם אם נצא מוקדם בבוקר (6/6). הטיסה בצוהוריים כך שאין באמת זמן לכלום ;( 

בקשר ללילה האחרון, יש מס נמל של 21 אירו להחזיר את הרכב בשדה. אנחנו מתלבטים אם לעשות לילה איפשהו ליד העיר או בעיר עצמה כדי להחזיר את הרכב שם ולנסוע למחרת ברכבת לשדה כדי לחסוך עלויות.

מסלול הגיוני? אין בעיה לוותר על שום חלק במסלול מלבד היום הראשון.

מעדיפים טבע על ערים מאחר ואנחנו לא אנשים של קניות ומוזיאונים ורוצים לעצור בדרך כמה שיותר.   

נשמח גם להמלצות על כל מיני מקומות לעצור לפק”ל קפה או סתם למתוח את הרגליים.

תודה.

ריקי 5 יונית משה א K.Amit olena 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ריקי 5
        ריקי 5 @לירן11 נערך לאחרונה על ידי

@לירן11

זה סיפור הטיול שלנו. תראה אם אתה יכול להעזר בו

ממליצה בחום לא לוותר על אלהמברה. אחת המקומות המיוחדים באיזור.

בנוסף מציעה להחזיר את הרכב עם ההגעה לסוויליה ולחזור למדריד ברכבת המהירה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @לירן11 נערך לאחרונה על ידי

@לירן11

על הסף מסלול עמוס ביותר- ברמת הבלתי אפשרי.

מעבר לכך העיתוי של השנה קריטי--- לפחות לגבי אתרי הטבע (ואם הבנתי נכון זה המיקוד שלכם) וחובה לבדוק קודם נגישות לגבי השמורה (לא יודעת לגבי מרץ).

אבל להגיע לגראנדה בלי אלהמברה? חבל חבל חבל.

ובכלל כל ההתרוצצות הזו מדריד-גרנדה-מלאגה-ארקוס-סיבייה---- וואו….. זה המון בשביל 5 ימי טיול (טיסה בצהרים מאד עדיף ללון כבר בקרבת השדה).

אולי נכון לקצץ את החלק האחרון של המסלול ולעלות על רכבת ממלאגה למדריד?

• משה א
            משה א @לירן11 נערך לאחרונה על ידי

@לירן11

מסלול אפשרי? בקושי. אבל לשאלתכם אני חושב שזה לא הגיוני. אנחנו עשינו טיול באנדלוסיה בסוף מרץ לפני 8 שנים והוא היה נפלא. ההבדל ה”קטן” הוא שאנחנו נתנו לזה 11 יום בלי שום מדריד וסגוביה ובכל זאת הרגשנו שיום או שניים חסרו לנו. מה שאתם הולכים לעשות זה בעיקרו בילוי על הכביש, מנוגד לגמרי לאמירה ש”רוצים לעצור בדרך כמה שיותר”. אני מניח שאין לכם כוונה לעשות טיול נוסף לאנדלוסיה, אבל לעניות דעתי לא לקחתם נכון בחשבון כמה המרחקים גדולים. גם אולי לא קראתם מספיק כדי לדעת כמה הרבה אתם מפסידים כשאתם מנסים לדחוס ביקור בה למסגרת זמן כל כך מצומצמת, וזה עוד בתקופת שנה שהימים בה, מה לעשות, די קצרים. מיטבה של אנדלוסיה, עם כל הכבוד לטבע שיש שם, זה המורשת התרבותית הנפלאה מימי השלטון המוסלמי ולאחריו. לבוא לגרנדה ולא לבקר באלהמברה? לבוא לאנדלוסיה ולא לראות את המסקיטה בקורדובה? לדלג על הגנים היפים בכל אחת מהערים? לבוא לסביליה לפני שהתפוזים פורחים? לבוא לאנדלוסיה ולוותר על חרז ועל קדיז? לא לבקר באתר הנוף היפה ביותר של מורדות הסיירה נבדה? וכן הלאה וכן הלאה… אני הייתי הולך למשהו אחר ומשאיר את אנדלוסיה לזמן שאוכל לתת לה מספיק ימים שהם בגדר “הכבוד שמגיע לה”.

• K.Amit
              K.Amit @לירן11 נערך לאחרונה על ידי

@לירן11

מצטרפת למה שנכתב מעליי – זה פשוט לא הגיוני.

אתם תהיו רוב הזמן על הכביש, ובשביל מה?

לוותר על האלהמברה? אז אל תגיעו בכלל לגרנאדה. מ”התצפית דרך הסימטאות” לא רואים את האלהמברה – זה ממוקם גבוה. מעבר לזה, אם לא תלכו לכנסיות או מנזרים – גרנדה אינה עיר מרשימהבמיוחד.

מלגה? בתחילת מרץ? מה תעשו שם? לא כדאי להגיע לשם. העיקר שם אלו החופים.

הנסיעה ממדריד לגרנדה ומסביליה למדריד ארוכה ומשעממת. חבל לבזבז עליה זמן יקר בטיול כל כך קצר.

לגבי החזרת הרכב – נסיעה לשדה התעופה מן העיר, גם היא תעלה לכם כסף. כמה תחסכו? נניח ששני כרטיסי רכבת יעלו לכם 8 יורו. תחסכו 13 יורו?  בשביל זה להחזיר את הרכב לילה קודם? תביאו בחשבון שתצטרכו להחזיר יחסית מוקדם – התחנות בעיר נסגרות מוקדם בערב, ואילו בשדה פתוח (בדר”כ, לא יודעת עם מי שכרתם) 24 שעות.

בקיצור, אולי תנסו לחשב מסלול מחדש? מדריד, סגוביה, אווילה, טולדו, עמק הנופלים – הכול קרוב ונוח, נסיעות קצרות ובהחלט מספיק ל – 6 ימים. אני לא חושבת שיש שם הרבה טבע בתחילת מרץ, אבל מצד שני – גם בטיול שלכם אין, ובכל מקרה, בשביל טבע לא נראה לי שנוסעים דווקא לאנדלוסיה. 

• לירן11
                לירן11 נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם ותודה על העצות.

אז באמת אין לי הבנה של המרחקים, בעיקר כי כל הטיולים שעשיתי בעבר היו בתחב”צ ומפות גוגל לא מציג תמונה נכונה של הדברים (לדוגמא, רונדה-מדריד 6.5 שעות של נהיגה רצופה).

מעבר לכך, האם יהיה הגיוני לעשות חצי מהמסלול: קורדובה + לינה, יום ולילה בסביליה, יומיים באזור רונדה כולל טיול בשמורה ונסיעה למדריד ביום האחרון.

בעיקר מבחינת הנסיעות. 

• olena
                  olena @לירן11 נערך לאחרונה על ידי

@לירן11

ממליצה מאוד לא לוותר על האלהמברה – אחד המקומות המדהימים בטיול שלנו בספרד, וגם באזור גרנדה -שמורת טבע 

Sierra Nevada 

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון