האם כדאי להצטייד בבאט כבר בארץ?
-
שלום רב,
בנסיעה לתאילנד, האם כדאי להצטייד בבאט כבר בארץ או שעדיף להחליף דולרים בתאילנד?
תודה,
שרה
-
לא.. זה יצא יותר יקר
-
תלוי במחיר.
קל למצוא את שער ההמרה בתאילנד וכאן ולהשוות לעלות בהאט.
-
לא כדאי
קח דולרים בשטרות של 100 או 50
סדרה חדשה
ותמיר בתאילנד בציינגים
-
טיפ נוסף:
אפשר ואף מומלץ להמיר כסף כבר בשדה”ת של בנגקוק, אבל אל תמירי את היורו/דולר בקומות העליונות בשדה”ת, אלא רק בקומת המרתף (קומה B) בצ’יינג’ של Super Rich (יורדים ואז הולכים לפי השילוט לכיוון הרכבת). השער שמקבלים שם טוב יותר משמעותית ואפילו קצת יותר טוב מרוב הצ’יינג’ים בבנגקוק עצמה. כדאי להמיר שם סכום גדול לתחילת הטיול.
ואם את כבר בקומת הרכבת ונחתת בשעות היום העמוסות, אני מאוד ממליץ לקחת את הרכבת לתחנה במרכז העיר הקרובה למלון שלך ומשם מונית בתוך העיר. זה לא טיפ בשביל לחסוך כסף אלא בשביל לחסוך זמן ועצבים. אם תקחי מונית משדה”ת, הפקקים בדרך לבנגקוק יכולים להיות די מייאשים ומייגעים. כמו כן, לעיתים קרובות התור עצמו למונית בשדה”ת יכול להיות גם ארוך במיוחד.
-
בקומה 1 היכן שהמוניות ממתינות ללקוחות יש כמות עצומה של מוניות יש עשרות מוניות שממתינות.לא זכור לי בשנים האחרונות שאנשים המתינו למונית.
-
למה לא לקחת יורו ואז אין את כאב הראש של סדרה חדשה?
יש סיבה להעדיף את הדולר?
-
””הסידרה החדשה” היא כבר ישנה..
שטרות ישנים יש רק למי שהחביא דולרים מתחת לבלטה..
-
שמתי לב שעל כל מה שאני כותב, אתה מגיב באופן שלילי. זו כמובן זכותך אבל לא ממש מבין למה אתה תמיד מתנגד לטיפים שלי.
בכל אופן, לא יודע מתי היית בתאילנד, אבל כשאנחנו היינו זה היה אחה”צ והיה תור נוראי למוניות של כשעה ואחרי זה נתקענו בפקקים מייגעים. מדובר כמובן בקומה 1.
מי שממש חייב מונית ויש תור בקומה 1, מומלץ לעלות לקומת ההמראות ולקחת מונית משם. זה קצת מפוקפק כי צריך לצאת שם לכיוון המוניות שמגיעות מקרוסלה חד כיוונית, לכאורה “נגד התקנות” של שדה”ת, אבל היתרון הוא שבאמת אין תור.
אני אישית לא אסע יותר מהשדה הזה עם מוניות – לא שווה את התור ואת הפקקים שנתקעים בהם.
-
דורוןעצה שלי מניסיון של עשרות פעמים.
תזמין מונית מראש באינטרנט.
גם יותר זול וגם יותר נוח.
הנהג ממתין לך עם שלט ועליו השם שלך.
-
אני מניח שאתם מתייחסים להחלפה ב 2013, חמש שנים זה לא הרבה זמן ומכיוון שמדובר במטבע הנפוץ בעולם שלעולם לא יוצא מהמחזור (בארה”ב)
יש עוד הרבה שטרות ישנים שעוברים מיד ליד – במיוחד מחוץ לארה”ב.
לכן אני לא מבין למה להמליץ על כאב הראש הזה אם אפשר לקבל בדיוק אותו הדבר ביורו – בלי כאב הראש.
-
מצטרף להמלצה של דורון לגבי החלפה בשדה התעופה.
חזרנו מטיול של שבועיים וחצי גם בצפון וגם בפוקט ובנגקוק והשער הכי טוב היה בשדה התעופה למטה בקומת הרכבת.
-
האם כדאי לקחת את הרכבת משדה התעופה? הזמנו למלון מריוט קויין