התיעצות לגבי טיול משפחתי בסלובניה
-
שלום
מתוכנן טיול לסלובניה ביוני ל 8 ימים נטו (10 ימים כולל טיסות ) על פי התכנון 4 לילות בבלש 3 לילות באזור במערות ולילה אחד בקרואטיה .השאלה שלי האם לילה אחד בקרואטיה יתן לנו משהו נספיק לקבל טעימה ממנה? איפה כדאי להתמקם ללילה אחד?
תודה רבה
-
אני הייתי לן שני לילות בקרבת פליטוויצה ומסתפק בשני לילות במקום שלושה באזור המערות בסלובניה, 4 לילות בבלד זה בסדר. -
קרואטיה מאד ארוכה, מאיפה הטיסות שלכם?
לדעתי אם מרבית הטיול בסלובניה אז אפשר לטעום מקרואטיה בשמורת פליטביצה. קח בחשבון שמדובר בנסיעה לא קצרה ואתם צריכים להחליט אם מצדיק או לא. תמצא דיעות לפה ולפה. השמורה מאד יפה , ללא ספק.
אנחנו ישנו 2 לילות בעיירה שקרובה יחסית לשמורה. לילה ראשון בהגעה מסלובניה. למחרת בבוקר מוקדם (השמורה עמוסה בחודשי הקיץ בתיירים) נסיעה לשמורה, בילוי מרבית היום שם ואז לינה שוב באותה נקודה. משם עברנו לעוד 2 לילות ליד תרמה קאטז (לא יודעת אם פארק המים חשוב או בתכנון שלכם) מה שגם שבר את הנסיעה הארוכה קצת ומשם המשכנו לכוכב בבלד.
-
אגב עוד חלופה היא לוותר על פליטביצה ולהוסיף יום לכוכב בבלד. משם יום אחד (או פעמיים) לעבור את הגבול לאזור קרינתיה באוסטריה ולבלות באגמים. אזור מקסים…
-
-
המרחק בין איזור המערות לבלד הוא לא ארוך. כשעה נסיעה נינוחה.
אנחנו לא עברנו לינה לצורך ביקור במערות וטוב שכך ( מעביר לינה מבזבז זמן )
אני הייתי מבטלת את הלינה במערות מאריכה את השהות בבלד ומוסיפה לילה נוסף לקרואטיה לביקור בפליטביצה.
קחו בחשבון שמדובר כמעט ביום נסיעה מבלד לשמורה.
-
נשמע לי כמו לא מעט נסיעה בתקופה לא ככ ארוכה. אנחנו בזמנו עשינו טיול של שבועיים .
אישית, נראה לי הייתי מוותרת על השמורה אלא אם כן זה משהו שמאד חשוב לכם…מדובר בנסיעה ארוכה.
כפי שצויין מאזור בלד ניתן ביום טיול להגיע לאזור המערות, לא חייבים לישון שם. צריך לבדוק זמן נסיעה מונציה לאזור בלד ולפי זה להחליט אם זה בר ביצוע בהלוך/חזור בהתאם לשעות הטיסה.
אנחנו עשינו 3 לילות באזור המערות אבל גם הקדשנו זמן לטיול בערי החוף. לא באמת חובה.
לא מכירה ככ את הטעם שלכם ואיזה סוג פעילות אתם מחפשים, גיל הילדים... 8 ימים נטו אפשר להעביר בלי בעיה עם לינה באזור בלד כאשר יום אחד נוסעים למערות, יום אחד ניתן לטייל /לנוח באחד מאגמי קרינתיה באוסטריה, יום אחד אם הילדים בעניין ניתן ליסוע אף לתרמה קאטז (הכביש לשם מבלד מהיר ומצויין, אם לא טועה בשעה וחצי הגענו), מה שישאיר 5 ימים לסביבות בלד עצמה (ראפטינג, הליכה, מגלשות וכל מה שתכננתם).
אפשר גם לעשות לילה או שניים באזור המערות כדי לשבור את הנסיעה הלוך או חזור מונציה.
-
אם רוצים לטייל בסלובניה אז למה טסים לונציה (עד בלד זה 4 שעות נסיעה לכל כיוון)? ואם כבר טסים לונציה אז למה לא לטייל בצפון איטליה? -
תודה רבה לכל התגובות ,עשיתם קצת סדר בראש

אנחנו נוסעים לונציה כי מצאנו טיסה מאוד מאוד זולה ע״פ בדיקה שעשינו זה 3 שעות נסיעה לבלד (בצפון איטליה כבר היינו) הורדתי את הלינה באזור המערות. כן רלוונטי הפארק מים עבורנו ,היה בתכנון.כמה זמן נסיעה מבלד לשמורה בקרואטיה?
אולי באמת נקפוץ לאוסטריה השכנה
-