יורוטריפ ליחיד?
-
היי,
אני סטודנט ושוקל אם לתכנן יורוטריפ בקיץ הקרוב.
כנראה שזה יהיה לבד, כחודש+, וחשבתי על פריז-בריסל-אמסטרדם-ברלין.
האם יש לכם המלצות למסלולים? מה טווח התקציב הרלוונטי? האם כדאי להסתמך על couchsurfing?
בגלל שזה יהיה יותר לבד, המסלול יהיה מכוון יותר עירוני (כי קשה להתארגן לוגיסטית ליחיד בטיולי טבע)…
אשמח לטיפים
תודה!
-
אני אישית פחות מתלהב מטיול עירוני ארוך של כמה שבועות.
חבל לוותר על טיולי טבע באירופה. בהרים הגבוהים של אירופה מזג האוויר מתאים לטיולים בקיץ. בערים הגדולות עלול להיות חם כמו בארץ.
באירופה מקובל מאוד לטייל לבד בטבע. יש שבילים מסודרים עם שילוט מעולה.
יש מסעדות פתוחות בהרים שאפשר להצטייד בהם באוכל.
אפשר להצטרף לקבוצות מאורגנות שיוצאות לטיולי יום או טרקים.
אפשר גם להכיר אנשים בדרך.
יש המון צעירים שמטיילים בטבע.
אנחנו מטיילים באירופה בהרכב משפחתי והרבה פעמים מתפצלים במסלולים שלא מתאימים לילדים ואחד ההורים ממשיך לבד לכמה שעות.
חשוב לקרוא על המסלולים מראש ולהיות מודע כמובן לסכנות ולתנאי מזג האוויר המשתנים.
-
טווח התקציב תלוי מאוד בך. קאוצ’סרפינג הוא חינמי, מלון 5 כוכבים הוא יקר. מה שתבחר יקבע את טווח התקציב – כנ”ל בתחבורה, הוצאות על בילויים/אלכוהול, כמות אתרים בתשלום וכו’. אפשר לטייל בכל אחד מהיעדים הללו בסקאלה זולה יותר או יקרה יותר. הכי חשוב: בדוק מחירי לינה והתניידות בין המדינות, כי זה חלק הארי של התקציב.
קאוצ’סרפינג הוא עניין של מזל. לא תמיד תמצא מארחים. לא תמיד הם יסכימו לארח אותך למלוא התקופה הרצויה (לפעמים הם מגבילים בלילה-שניים). אתה גם חייב להתאים את עצמך ללו”ז של מי שמארח אותך ולרצונות שלו – אם הוא לא רוצה שתהיה בבית כשהוא לא נמצא והוא יוצא לעבודה בשש בבוקר וחוזר בשש בערב, אתה צריך לשנות את תוכניתך בהתאם. אם הוא רוצה לשוחח בערב בואך ולצאת איתך, ואתה עייף, זו בעיה. בעיניי להסתמך על זה לגמרי מכתיב יותר מדי פשרות, ולא ריאלי לטיול שלם. רוצה לחסוך וגם אולי להכיר אנשים? לך על לינה בהוסטלים (backpackers). אפשר למצוא בהם גם חדרים פרטיים אם אינך רוצה לחלוק חדר עם זרים.
-
בדיוק לפני שנתיים הייתי טיול כזה, שיצא ככה בגלל אילוצים – הייתי צריכה להיות בכמה מקומות שונים בטווח זמן קצר. לי זה היה אינטנסיבי ומתיש, ובגדול, מהטיולים שפחות נהנתי בהם. בגלל שהיה לי בערך שבוע לכל מקום אז רציתי לטייל בעיר, באתרים שלה, בכיכרות, במוזאונים בכנסיות, בשווקים וכד׳. קשה לשמור על ״מתח״ כזה לאורך זמן. המוטיבציה שיש בשבוע הראשון היא לא המוטיבציה שיש בשבוע הרביעי. כתוצאה מכך, הערים האחרונות קצת מתפספסות. פשוט קצת מתעייפים מאוד פארק עירוני, עוד כנסיה, עוד מוזאון.
בעיני, היתרון היחיד של טיול כזה הוא חיסכון בעלות הטיסה. בעידן הלואו קוסט זה הופך פחות ופחות משמעותי, בעיקר כמשקללים את עלות הנסיעה או הטיסה בין הערים.
במקומך, אני הייתי בוחרת 2 מתוך ה-4 ואז מטיילת בקצב הרבה יותר איטי, שיאפשר לי להגיע גם לאזורים פחות תיירותיים, וגם אפילו לקיים סוג של שגרת מגורים בכל עיר – ללכת כל בוקר למאפייה קבועה, למצוא את הקפה שאני אוהבת לשבת בו לנוח וכו׳.