ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בפרו 20 יום

פורום דרום אמריקה
    6
    9
    1069
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • israelag
      israelag נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו בשנות ה 50, יש לנו כרטיסי טיסה הלוך חזור מלימה. ומעוניינים לבקר במאצ׳ו פיצ׳ו יש מצב לאינקה טרייל 4 ימים, ארקיפה , קולקה, איקה, קניון הצבעים. מה סדר האתרים, החל מ 27.9

תודה

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @israelag נערך לאחרונה על ידי

@israelag

בעיקרון הסדר מבחינת מיקומים הוא לימה-איקה-ארקיפה/קולקה- קוסקו… מצטער לא מכיר את קניון הצבעים.

מה שיגביל אתכם הוא מאצו פיצ’ו שהיום מוגבל מבחינת הכניסות- ולפי מה שתצליחו לסגור  את הטרייל והכניסה לאתר- זה כנראה יקבע לכם את סדר הטיול ( כי אפשר להתחיל לטוס לקוסקו, להתרגל לגובה ולעשות את מה שציינתי הפוך למשל..)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • rmatarasso
          rmatarasso נערך לאחרונה על ידי rmatarasso

הי,

אני אמליץ לכם על מסלול מעגלי שכולל בתוכו לפחות מעבר אחד בטיסה והיתר אפשרי גם במעברים באוטובוס.

אני רוצה לציין שהאוטובוסים בפרו, במיוחד של חברת קרוז דל סור, אוטובוסים ברמה מאד גבוהה, ותמורת עוד 10$ מקבלים שירות של מחלקה ראשונה בטיסה, עם כורסאת מנהלים נוחה ומפנקת.

את לימה הייתי משאירה לסוף, ולכן עדיף היה שהטיסה הלוך תהיה ישירות לקוסקו, אבל אם כבר הזמנתם את הטיסה, אז אפשר להתחיל ביום אחד בלימה וממנה לטוס לקוסקו.

אני לא יודעת אם יש לכם התנסות עם גבהים של מעל 3000 מטר, ובוודאי שמעתם על העובדה שחייבים להתאקלם, ולהצטייד בכדורים. כמי שמאוד סבלה מהנושא, אני טורחת להסביר שוב ושוב לא לזלזל, וגם ממליצה להתאקלם בקוסקו, כיוון שאם חלילה קורה משהו, יש שם מרפאת מטיילים 24 שעות, יש בית חולים, ובכמעט בכל מלון שמכבד את עצמו גם יש בלון חמצן, שברגעי משבר יכול לסייע.

לאיזור קוסקו הייתי מקדישה 7-10 ימים, כאשר קוסקו היא נמל הבית, וממנה יוצאים לטיולים וחוזרים: עמק אורבמה, מראס, מוראי (אפשר גם כטיול טרקטורונים), הר הצבעים ועוד.

בעקרון מומלץ לא לתכנן כלום ליומיים הראשונים ובהם להתאקלם לגובה, לשוטט בקוסקו שהיא אחת הערים היפות ביותר, אפשר לעלות לתצפית על העיר מהסאקמינאן, חלק מההתאקלמות היא גם לנוח הרבה כך שהיומיים הראשונים יהיו באיזי

למאצ’ו פיקצ’ו יש מספר דרכים להגיע. יש האינקה טרייל שזה טרק שצריך להזמין הרבה זמן מראש, והוא מאוד יקר, יש גירסה קלילה שלו שנקראת “אינקה ג’ינגל טרק” ובה משלבים יום אחד בדאון היל באופנים, רפטינג (בחירה), יום אחד של הליכה בחלק משביל האינקה הליכה של 20 קמ עם הרבה הפסקות, ושלף שטונדה על ערסלים בצהרים, וסיום בברכות טרמיות, יום שלישי זיפ ליין מעל קניון עם נופים מטריפים ובסיומו הליכה על פסי הרכבת או נסיעה ברכבת לאיגוואס קליינטס. ביום הרביעי קמים עם שחר ועולים לזריחה במאצו פיקצו. בטרק הזה ישנים כל לילה במלונות פשוטים מאוד אך בחדרים פרטיים עם שרותים ומקלחת.

יש אפשרות לטרקים נוספים אך הם טרקים שישנים בהם באוהלים, והם גם עולים לגבהים של עד 5000 מטר.

אם יש בכוונתכם לעשות גם את הר הצבעים השאירו אותו לסוף התקופה כיוון שהוא מאוד גבוהה, וכדאי להגיע אליו מאוקלמים. טיולים להר הצבעים יוצאים כטיול חד יומי מקוסקו

מקוסקו סעו בנסיעת לילה לפונו, אליה תגיעו עם שחר, ולאחר שתשימו את הציוד שלכם במלון, צאו לשייט על אגם טיטקקה לראות את האיים הצפים (ביום בתכנית של גל ופבאלו בערוץ 11 יש תכנית על האיזור הזה!)

את הלילה תבלו בפונו, ולמחרת סעו לאריקיפה. (אני ממליצה לכם לסגור הכל עוד שתהיו בקוסקו עם אחת ממליון הסוכנויות בעיר. הסוכן יסגור לכם את הנסיעה לפונו-העברה למלון, איסוף לשייט והחזרה למלון, ואת הנסיעה לאריקיפה ביום שאחרי)

לאריקיפה עצמה מספיק יום וחצי (יום ההגעה+יום נוסף), לאחר מכן צאו לטיול בקניון קולקה. מומלץ מאוד לקחת טיול של מינימום יומיים, אל תתפתו לטיולי היום (זה די סיוט), שווה לדעתי להשקיע מעט בטיול כזה כטיול פרטי עם מספר מצומצם של משתתפים, ולא לצאת בוואנים ההמונים (אם תרצו המלצה על סוכן שמוציא טיול כזה אשמח להמליץ).

מאריקיפה אפשר להתחיל לחזור ללימה דרך נאסקה, איקה, ופרקסץ

לגבי בקשתכם להיות באיקה: אני בגילכם, מטיילת בעולם הרבה ובדרום אמריקה הייתי בשנה שעברה בטיול “אחרי צבא של הילדים” במשך חמישה וחצי חודשים. אנחנו לא התלהבנו מהנסיעה המטורפת בבאגי בחולות, זה מסוכן, בעיני גם לא כייף, ואני יודעת שבשנה שעברה נהרג תייר והאתר נסגר לזמן רב.

אין ספק שנווה המדבר של ווקצי’נה הוא מאד יפה, תבדקו אם אפשר לעשות את זה בטיול שפוי ולא בנסיעה המטורפת הזו בדיונות. בכל מקרה אם תחליטו להגיע לשם, כדאי לעשות את הסיור בשעת הדמדומים שהמחזה מרהיב.

למחרת אפשר לנסוע לפרקס לשוט לאיי בייסטס, ולבקר בשמורת פרקס. ולחזור ללימה.

בלימה ממליצה לכם להתאכסן בשכונת מירה פלורס, לימה מזכירה מאוד את תל-אביב והיא כייפית, אפשר לקחת סיור בשכונה + שכונת ברנקו (כונת האמנים) באופנים .

אם תהיינה לכם עוד שאלות אשמח לענות

רוית

israelag תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • israelag
            israelag @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

מעולה! תודה !! מה בקשר לנאסקה ?

rmatarasso ניתאי א גדליהו מהגרעין 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • rmatarasso
              rmatarasso @israelag נערך לאחרונה על ידי

@israelag

לא הייתי, אבל שמעתי שזה נחמד, לראות ציור ענק. המלצתי על זה כי זה שובר את הנסיעה מאריקיפה לפרקס

chenchen1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • chenchen1234
                chenchen1234 @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

לגבי נאסקה, הדעות חלוקות.

לדעתי, הצפייה בציורי הענק על הרקע המדברי ממעוף המטוס היתה חוויה מיוחדת.

אחרים יגידו שהטיסה קשה מדי ולא שווה את המראה שניתן לראות בתמונות (אכן מדובר במטוסים קטנים ועבור מי שלא רגיל זה לא קל). בעיניי כאמור, לראות את זה בעצמך מלמעלה זה לא כמו לראות את זה בתמונה, וזה שווה את זה.

• חתול-רובוט
                  חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

שני הסנטאווס שלי על נאסקה:

עיר חמודה מאוד, בלי קשר לציורים. לא עשיתי את הטיסה – לא היה לנו תקציב לזה בזמנו, והסתפקנו בנוף החלקי [והלא מאוד מרשים] ממגדל התצפית. בכל זאת אהבנו את נאסקה מאוד ואני אפילו חזרתי אליה לביקור נוסף [שהיה די מיותר, במבט לאחור]. אין יותר מדי אטרקציות [מוזיאון נחמד, אתר קבורה עתיק, וזהו בערך], אבל האווירה השכונתית הייתה כיפית.

• ניתאי א
                    ניתאי א @israelag נערך לאחרונה על ידי

@israelag

אני מאוד אהבתי את הטיסה בשמי נאסקה, רק לא לאכול לפני הטיסה.

כדאי לשים לב כשלוקחים אוטובוס לילה מאריקיפה שמגיעים לנאסקה בשעה הגיונית בבוקר. לי קרה שפיספסתי את התחנה בנאסקה שהיא הייתה על הכביש הראשי שעובר ליד העיר (הדיילים לא אמרו לי מתי לרדת, למרות שביקשתי מהם כמה פעמים) וירדתי שעתיים אחר כך ב6 בבוקר באיקה. מה שאומר שבמקור האוטובוס היה צריך להגיע ב4 בבוקר (אז כשטיילתי למיטב זכרוני לא מצאתי אוטובוסים בשעות סבירות, אולי היום זה כבר יותר טוב) ומשם תפסתי אוטובוס מקומי חזרה לנאסקה. 

היה קצת מבאס אבל הגעתי בשעה נוחה לעיר.

• גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין @israelag נערך לאחרונה על ידי

@israelag

אנחנו מצאנו את הטיסה בנאסקה מעניינת.

עוד יותר מעניין לדעתי היה בית הקברות ליד. שדברים השתמרו בו היטב בגלל האקלים היבש.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון