ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דחוף קרציה בצכיה???????? מה זה?

פורום טיולי משפחות
    4
    4
    2699
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rachel58
      rachel58 נערך לאחרונה על ידי

אנו שתי משפחות עם ילדים שמתחילים את הטיול בודפסט סלובקיה צפונה ולאחר מכן רוצים להגיע לפראג כמו כולם נכנסתי לפורומים להכיר ולדעת בערך לאן לנסוע . קראתי כאן בפרום על איזה קרציה שמסתובבת במדינות האלה במיוחד בצכיה מה זה ? ממש מפחיד איפה בדרך כלל היא נמצאת?
      כי ממש כבר בא לי לבטל את טיול הזה שמישהו יעזור לי
      כי פחד נכנס בי
      תודה רחל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • naama AA
        naama AA נערך לאחרונה על ידי

מדובר במחלה שנקראת TBE שמועברת ע"י קרציות.
        כיוון שאני מתכננת טיול בקיץ בצ'כיה קראתי הרבה על המחלה. היו פה גם דיונים בפורום בנושא וגם בפורום בריאות (תעשי חיפוש ותמצאי). בכל אופן, אם אתם מתכננים להיות רק בפראג ולא בטבע אז אין מה לדאוג.
        אם זה מנחם אותך, מצאתי מאמר ובו כתוב שבשנת 2005 נדבקו בצ'כיה 2000 אנשים במחלה. זה נשמע הרבה, אך מתוך אוכלוסיה של כ-10 מליון צ'כים זה לא הרבה.
        מצורף קישור עם מידע על המחלה ומפת תפוצה.
        • מידע
        • nailicq
          nailicq נערך לאחרונה על ידי

תחפשו את השירשור שהיה כאן לפני משפר חודשים.
          מדובר בקדחת מוח שמועברת ע"י קרציות. המחלה נמצאת במדינות מרכז אירופה כגון:אוסטריה, גרמניה, נדמה לי גם צ'כיה וכו'.
          אנחנו נוסעים הקיץ לאוסטריה גרמניה והחלטנו לא לקחת צ'נס ולהתחסן. ניתן לקבל חיסון במרפאות למטיילים של משרד הבריאות. החיסון מורכב מ-3 זריקות. אני לא זוכרת בדיוק את הזמנים, אבל נדמה לי שאת השניה צריך לקבל כחודש לאחר הראשונה (ובמקרים דחופים אפשר אחרי שבועיים) ואת השלישית משהו כמו 9 חודשים לאחר השניה. אנחנו לא נספיק לקבל את השלישית, אבל הבנו שגם שתי זריקות מקנות חסינות טובה. אתם צריכים לפנות לאחת מהמרפאות למטיילים של לשכת הבריאות. בפעם הראשונה באים ליעוץ ואז קובעים לכם תור לחיסון ופגישה עם הרופאה המחוזית. יש צורך בפגישה עם הרופאה, מכיוון שהחיסון איננו מאושר בארץ. לא שיש איזו שהיא בעיה עם החיסון(זה חיסון שניתן למשל לכל הילדים באוסטריה בשיגרה),פשוט לא שוה ליצרן לשלם על התהליך של אישור החיסון בארץ, בשביל מספר מועט של מנות. לאחר שתחתמו שאתם מודעים לכך שהחיסון לא מאושר, יזמינו לכם במיוחד את החיסון. כמו שהבנתם התהליך ארוך. אני לא יודעת מתי אתם נוסעים, כך שאם אתם רוצים להתחסן תזדרזו.
          צירפתי לכם את הלינק לנושא באתר משרד הבריאות. כתוב שם שממליצים להתחסן למי שנוסע ל-3 שבועות ומעלה, אבל במרפאה בכלל לא דיברו על זמנים והצדיקו את זה שאנחנו רוצים להתחסן.
          • קדחת מח חדה המועברת ע
          • נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

דחוף קרציה בצכיה???????? עוד אחת
            היי רחל,
            בנוסף למה שכבר נכתב על קדחת המוח.
            יש גם מחלות נוספות המועברות על ידי קרציות. אחת היותר נפוצות: קדחת ליים ( lime disease ) .
            למחלת ליים יש טיפול אנטיביוטי, במידה ומתגלית בזמן אין סיבוכים בדרך כלל.
            אבל אין חיסון (היה לחיסון אבל הוא גרם לתופעות לוואי קשות וכבר לא מחסנים).
            בקיצור, לדעתי, מומלץ להתחסן נגד TBE למי שמתכוון לטייל בטבע, ובכל מקרה צריך לנקוט אמצעים נוספים כמו בדיקת הגוף ווידוא שאין קרציות או הסרתן אם יש. ושימוש בדוחי יתושים.
            כמובן צריך לזכור שכל המחלות נדירות, הסבירות להידבק נמוכה, אבל בכל זאת כדאי להיות מודעים. יש לי חברה טובה שנדבקה בליים באירופה, ואחרת-בארה"ב.
            הקרציות האלה קיימות גם בשוויץ, סלובניה, חלק מקרואטיה, דרום שבדיה, דרום דנמרק ואפילו חלק קטן מדרום נורבגיה, פינלד, ועוד ועוד.
            שכיחות המחלות עולה כל שנה. הסיבות עדיין לא ברורות עד הסוף. יש הקושרים את העליה להתחממות הגלובלית (שממנה הקרציות דווקא נהנות) ואחרים לעלייה בפעילות נופשים בטבע, ואפילו לעלייה ביעילות האיבחון והדיווח.
            לא רציתי להדאיג אף אחד, אבל בכל זאת חשוב לדעת. Rolling Eyes
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון