ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שלום 😁

פורום צפון אמריקה
    מחוף אל חוף
    6
    6
    713
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_בכיף מאוד
      מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

אני וחברה שלי מתכננים טיול coast to coast בין ספטמבר לנובמבר .

הרעיון לטיול בכללי זה להתחיל במערב בקליפורניה לקנות שם רכב להפוך אותו לאוטובית וככה לעשות את הטיול עד החוף המזרחי .

אשמח לכל המלצה,הערה , הארה, טיפים ודעות על התקופה וסגנון הטיול תודה !! 

שירליץ imeshy דור.ד אנשיםטובים sd_love_nature 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_בכיף-מאוד

מטעמי מזג אויר ממליצה ללכת הפוך – להתחיל בחוף המזרחי ולנוע מערבה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_בכיף-מאוד

אתה מודע לעובדה שכשעושים טיול מחוף לחוף, מצד אחד – יש המון המון רגעים מתים.. מאות ואלפי קילומטרים שצריך לעבור מבלי שיש יותר מדי דברים מעניינים בדרך. ומצד שני, מפספסים המון דברים שנמצאים לא רחוק, רק בכלל שהם לא על הנתיב לצד השני. 

אני לא מתחבר לקונספט של חוף לחוף. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • דור.ד
            דור.ד @מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_בכיף-מאוד

3 חודשים טיול בספק אם כדאי לקנות רכב.  אלא אם יש לך זמן לפני כן לקנות ואחרי זה למכור

עשיתי טיול כזה “רק לפני 30 שנה” 

איך מתכוונים למכור את הרכב?  אם לא חוזרים לנקודת המוצא – צריכים לברר אם אפשר למכור רכב מהמזרח במערב 

כדאי מאוד להתחיל במזרח 

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים @מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_בכיף-מאוד

יש כמה אתגרים בתוכנית שלך:

לינה ברכב סתם ככה ברחוב זה דבר לא חוקי בהרבה מקומות. זה לא שלא תוכלו לישון באוטו באופן חוקי, אבל לא מכל מקום. זה דורש הערכות, תכנון, לפעמים תשלום ועוד. ובכל מקרה – הרי אתם רוצים להתקלח מדי פעם, לעשות כביסה ועוד. כך שמדי פעם חייבים להכנס לאתר מסודר. זה לא זמין בכל מקום!

קניית רכב זו פרוצדורה לא פשוטה שגם גוזלת זמן. מכירתו כנ”ל. מכית רכב במדינה אחרת עשויה לדרוש לוגיסטיקה נוספת. הוזכרו בערב מספרים של שבוע ולעמים גם יותר לפרוצדורה (כולה), לא אין מושג. אבל רק כדי לחדד – אלו ימים שבהם אתם “תקועים, במקום אחד (נקודת המכירה או הקנייה), ואולי גם בלי הרכב.

זה המון המון נסיעה! גוגל מעריך את הנסיעה מלוס אנג’לס לניו יורק ב-40 שעות נטו. גוגל אופטימיסט מאד ונניח רגע 50 שעות נטו. אבל זה זמן נסיעה על הכביש המהיר בקו ישר. אתם מזגזגים בין אתרי עניין ולכן הדרך שלכם ארוכה בהרבה. אם תשארו פחות או יותר על המסלול המהיר תקבלו בערך כפול. אבל אם תזגזגו לא רק על המסלול המהיר תקבלו פי כמה וכמה. רק כדי לסבר את האוזן – המסלול המהיר אומר למשל שאם יוצאים מלוס אנג’לס אז אפשר אולי לבקר בוגאס, אבל לא בסן פרנסיסקו. סן פרנסיסקו לבד תוסיף לכם לדרך 8 שעות בקלות.

ארה”ב לא כזו צרה וארוכה (להבדיל מישראל). אם תבחרו לנסוע במסלול צפוני יחסית – לא תגיעו לאתרים דרומיים בכלל ולהיפך. המסלול המהיר למשל עובר דרך שיקגו, אבל עוקף מאד את וושינגטון. מסלול טיפה יותר דרומי יעבור דרך וושינגטון אבל ידלג על שיקגו. כל המסלולים ידלגו על פלורידה ורוב טקסטס ועוד ועוד ועוד. כלומר נסיעה על קו אחד בערך תגרום לכם לוותר על המון המון המון

3 חודשים זה ממש לא הרבה. כלומר כן, זה מאד לא זניח. אבל ארה”ב ענקית. אנשים רבים מקדישים 3-4 שבועות רק לאיזור של דרום מערב. צפון מערב “שווה” בקלות עוד איזה 2-4 שבועות (לא כולל גיחה לקנדה). צפון מזרח (לא כולל ניו יורק) – שבועיים ויותר. פלורידה, עוד שבועיים. טקסס – שבוע עד חודש. מדינות הדרום – עוד שבוע עד חודש. המיד ווסט – שבועות ארוכים. בשלושה חודשים לא תוכלו לדגדג את ארה”ב.

ואם נחבר את כל הדברים ביחד – מה-3 חודשים נקזז את הימין שבהם מתעסקים עם הרכב, נוריד 100-200 שעות נהיגה (על פי 10 שעות ביום למשל זה שבועיים מלאים של נהיגה בערך) – נשאר עם קצת יותר מחודשיים. ונשווה את זה לזמנים טיפוסיים של אנשים….

אז אפשר בהחלט לעשות את מה שאתם רוצים. אבל צריך להבין מה המשמעות – לראות הרבה אספלט ומעט מקומות, ולהתפשר מאד על רשינמת המקומות. אם זה עדיין מתאים לכם – אפשר הכנס לפרטים של מסלול מדוייק, כיוון, עונה ועוד.

אגב – שירלי הזכירה שמטעמי מזג אויר היא הייתה מתחילה במזרח – זה נכון בעיקר עם עושים מסלול שבו במזרח אתם יותר צפוניים ובמערב אתם יותר דרומיים (כלומר ניו יורק – לוס אנג’לס). אם המסלול הוא אחר השיקולים הם שונים.

בנוסף אני מעריך אם כי לא יודע שיותר כלכלי לקנות רכב במערב ולמכור במזרח מאשר הפוך. ככלל המזרח יותר יקר בעלויות מחייה ובכלל זה אני מניח שגם עלות הרכב. אבל אני בכלל לא בטוח

• sd_love_nature
                sd_love_nature @מטייל_בכיף מאוד נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_בכיף-מאוד

אהלן,

מה את/ה והחברה אוהבים לעשות?

באופן עקרוני – יכול להיות שיהיה תוואי מסלול אחר (שהוא לא קוסט טו קוסט) שיהיה יותר מוצלח ומותאם למטרות שלכם.

אני באופן אישי הייתי במקומכם עושה טיול במערב ארה״ב ומערב קנדה (מתחילה בצפון ומדרימה)

כדאי להתחיל מלהבין איפה הכי הייתם רוצים לטייל

ומשם להמשיך בלברר את החוקים במדינה שבה הייתם רוצים להתחיל – ואולי במדינות שכנות

(למשל – אם תרצו להתחיל בקליפורניה אבל תגלו שיותר קל לקנות רכב באורגון – אז שווה לדעתי לקנות איפה שאפשר/יותר קל).

אני באופן אישי קניתי רכב בואנקובר קנדה – אחרי שביררתי על רכישה בוושינגטון ובמונטנה והבנתי שעבורי זה לא יהיה אפשרי.

בואנקובר זה היה קל ונעים, תהליך החיפוש והרכישה(כדאי לציין שהחיפוש בעצם התחיל כבר מהארץ, חקרתי הרבה על רכבים והחלטתי בדיוק איזה דגמים אני מוכנה לקנות וגם ביררתי על שנות יצור, מנועים וכו׳ – כלומר באתי מאוד מוכנה מבחינת ידע, וגם כבר הסתכלתי על מודעות של מכוניות בערך חודשיים לפני הנסיעה)

לא הבנתי בדיוק כמה זמן הטיול – אם חודשיים, לדעתי לא שווה לקנות רכב.

לגבי שלושה חודשים – גם לא בטוח, וגם תלוי מה אתם רוצים לעשות בזמן הזה

(למשל – אם שלושה חודשים אבל רוצים בסוף שבוע בוושינגטון די סי ושבועיים בניו יורק – אז תכלס זה לא ממש שלושה חודשים של טיול בסגנון הזה, בתוך ניו יורק נראה לי קשה למצוא קמפינג, למרות שבטוח יש פתרונות גם לזה)

האם יש לכם נסיון בטיול כזה?

או בקמפינג לאורך זמן?

אני מאוד מאוד נהנית מזה, אבל זה לא מתאים לכל אחד וצריך להבין שזה קצב אחר של טיול ויש גם כל מני בירוקרטיות תמידיות לדאוג להן

(קניות בסופר, בישולים, מילוי מי שתיה)

לגבי מקלחת – כן, לפעמים גם לא מתקלחים 🙂

מבחינה כלכלית – כדאי לשים בתוך החישוב גם אתרי קמפינג לכל לילה.

יש מקומות שמותר לישון בהם שלא עולים כסף, אבל לרוב הם לא נמצאים בדיוק על נתיב התיירות (יערות לאומיים וכו׳, כמובן שבכל השמורות המפורסמות מותר לישון רק בקמפינגים מסודרים שעולים כסף), ומהנסיון של (של חצי שנה ברחבי צפון אמריקה בטיול כזה בדיוק), ישנתי במקומות כאלה אולי פעמיים.

בכל שאר הפעמים שילמתי. בארה״ב אני חושבת שזה היה בין 20 דולר ל-60 דולר בערך (נראה לי בסן דיאגו)

(*בקנדה ואלסקה שילמתי גם פחות מעשרים)

וכמובן שלא חוקי לישון סתם בצד הכביש.

יש גם וולמארטים מסוימים שאפשר לישון בהם, אני אישית לא התחברתי לחוויה הזו.

(אולי זה שונה עם קרוואן עצמאי, עם שירותים. אבל בוא נגיד שלצאת בשלוש לפנות בוקר לעשות פיפי בוולמארט לא היה להיט בכלל ובעצם די מפחיד 😕  )

אחזור על ההמלצה – אני הייתי הולכת על טיול במערב ארה״ב, בצפון קליפורניה ובאורגון יש אתרי קמפינג מטריפים, על הים, פשוט חלום לטיול כזה.

אם ממש רוצים לקנות רכב, הייתי קונה בואנקובר (מתאים גם עם הזמנים- להתחיל בצפון)

נוסעת לרוקיז אולי, יורדת לארה״ב, נוסעת דרך השמורות ביוטה ואריזונה לקליפורניה, ואז עולה צפונה על החוף (זה אומנם יהיה קצת סוף העונה, אבל הייתי באוקטובר באורגון והיה נהדר) ומסיימת בואנקובר, שם אפשר גם למכור את הרכב (כי קניתם שם)

אגב – שימו לב לקחת בחשבון שאולי לא תצליחו למכור. לנו היה די קשה ומכרנו רק יום לפני הטיסה חזרה ארצה (והרכב היה מפורסם כמעט חודש בקרייגסליסט – זה פשוט כבר לא היה העונה של תרמילאים שקונים רכבים כאלה בדרך כלל)

תהנו, צפויה לכם חוויה מהסרטים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון