ספרד - טרק בפרינאים
-
שלום ,
אנחנו שלושה חברה לפני גיוס מתכוונים לעשות טרק בשמורת Aigüestortes בספרד. על פי התכנון אנחנו מתחילים ב espot הולכים עם כיוון השעון במשך חמישה ימים מ JM BLANC ל AMTIGES וישנים בבקתות שבדרך. בהמלצות האתר כתוב כי רצוי ללכת נגד כיוון השעון. האם המסלול שבחרנו (עם כיוון השעון בגלל תפוסה מלאה בבקתות) ברמת קושי גבוהה יותר בהרבה או שניתן לעשותו?
הטיול מתוכן לתחילת יולי, איזה ציוד הכרחי לקחת איתנו בתרמיל ?
המון תודה על העזרה
-
ספרד - טרק בפרינאיםהי ים,
עשיתי את המסלול המצוין הזה לפני כמה שנים, נגד כיוון השעון, עם התחלה וסיום בבקתת ארנסט מלפרה. אתה מוזמן לקרוא על החוויה שלי מהמסלול
אני ממש לא חושבת שכיוון ההליכה הוא מאוד חשוב.
דווקא את מעבר ההרים הקשה ביותר Collet de Contraix (בין בקתת Ventosa לבקתת Llong) אתם תעשו בירידה. למרות שזה לא נשמע הגיוני - אני לא בטוחה שלרדת זה יותר קל... ובטוח שצריך מאוד להזהר (השילוב של תלילות ושטח סלעי הוא לא פשוט).
אבל הכיוון לטעמי ממש לא צריך להדאיג אותכם!
אני הלכתי ב- 6 ימים אבל לדעתי אפשר די בקלות לעשות את המסלול גם החמישה (היו לי הרבה ימים קצרים והספקתי כמה וכמה מסלולי צד). השלמתי מעגל שלם.
לגבי ציוד: כל הציוד הרגיל שלוקחים לטרק... לא צריך שום דבר מיוחד ורצוי לקחת את המינימום ההכרחי והכל בכמויות קטנות כדי להפחית משקל.
מאחר שאתם לנים בבקתות אתם לא צריכים אוכל (פרט לנישנושי יום ל- trail, שגם אותם תוכלו אם תרצו להשיג בבקתות); אתם כמובן לא צריכים ציוד שטח (אוהל, מזרון, שק"ש, ציוד בישול וכו').
ללינה בבקתות מספיק ליינר של שק"ש (דוגמת אלו, של sea to summit, או כל דבר דומה אחר). לא צריך שק"ש! מקבלים שמיכות!
חשוב לזכור שבפירינאים יכול לרדת גשם גם בקיץ! אז כיסוי גשם לתרמיל הוא חיוני, כנ"ל לגבי מעיל גשם קל משקל (רצוי מאוד מבד "נושם" ועם ריצ'רץ' בבית השחי). יש שאוהבים ללכת גם עם מכנס גשם (אני מעדיפה לוותר).
את הבקתות לא נכנסים עם נעלים אבל מי שלא רוצה לסחוב סנדלים יכול להשאיל זוג בבקתה (ללא תשלום).
אפשר לשתות מים מנחלים/אגמים בדרך - רק אם מסננים/מטהרים!!! (יש פרות בשטח בכל חור). אני מסננת עם mini sawyer המצוין. אבל יש המון אופציות נוספות.
חשוב מאוד כמובן לקחת מפה! יש כל מיני אופציות הליכה ולשביל אין סימון ייעודי משלו (משתמשים בכל מיני שבילים).
לא לשכוח אטמי אזניים...
קרם הגנה נגד שמש וכובע.
קצת בגדים חמים לערב.
באמת - שום פריט מיוחד, תסתכלו ברשימות ציוד לטרקים שמסתובבות ברשת בכמויות ותחליטו מה חיוני בשבילכם.
ותקראו בבלוג שלי - נדמה לי שאת כל הנ"ל ועוד הרבה כתבתי שם.
הכי חשוב - תהנו ותחזרו בריאים ושלמים!
כמה תמונות מהמסלול לסיום: