תכנון מסלול באתיופיה
-
היי,
מתכננים נסיעה של כחודש וחצי לאתיופיה. מנסה להבין אם תכנון הימים שלנו הגיוני ואם יש מספיק/יותר מדי/פחות מדי ימים בכל מקום. אשמח לדעתכם:)
המסלול כרגע:
יום הגעה
נסיעה לדרום לטיול שבטים (12 יום)
אדיס אבבה (יומיים)
בהר דאר (2/3 ימים, תלוי אם נגיע באוטובוס או טיסה)
נסיעה לגונדר (יום)
סימיאן (4 ימים)
גונדר (יום)
אקסום (יומיים או שלושה, תלוי בדרך הגעה)
נסיעה למקלה דרך אזור טיגראי (יומיים)
מקלה (יום אחד, לסידורים בעיקר)
דנקיל (3 ימים)
נסיעה לליבלה, לליבלה (4 ימים- יום נסיעה, 3 ימים למקום)
טיסה לאדיס ומשם להרר (אפשרי??), הרר (יומיים נוספים)
חזרה לאדיס ונסיעה לאוואסה
אוואסה (יומיים) (אך במהלך הטיול יהיו תקלות או שינויים- כנראה נוותר על אוואסה ולכן היא בסוף)
חזרה לאדיס והביתה.
כמה שאלות ספציפיות:
1. האם את הנסיעה מאקסום למקלה דרך טיגראי אפשר לארגן באקסום?
2. האם יש משהו או טיסה כלשהי שעדיף לסגור מראש?
3. סימיאן- כדאי 4 ימים? יותר? פחות?
4. דנקיל- הבנתי שאין הרבה הבדל בין הטיול של ה3 ל4 ימים. מישהו יודע אם זה נכון? מבחינת תוכן?
5. אם יש המלצה ספציפית למדריך בדרום, נשמח לשמוע.
תודה רבה!:)
-
היי איילה, מתי אתם מתכננים לנסוע? האם כדאי לסגור דברים מראש- תלוי מאוד בעונה ואם עמוס בתיירים. בכל אופן, היתרון של לסגור במקום הוא קודם כל להתרשם מהרצינות של המדריך והמוכנות שלו, ודבר שני הוא המחיר הנמוך יותר שתוכלו לקבל. זה כמובן תלוי בהרבה משתנים כמו שאמרתי, כמו כן אם אתם רוצים לצאת ברכב פרטי או להצטרף/ להרכיב קבוצה.
סימיאן ב 3-4 ימים זה זמן טוב בעיני, מה גם שצריך להתרגל לגובה ולאקלים. תלוי כמה אתגרי אתם רוצים לעשות אותו ובאיזו דרך- טרק אחד ארוך או עם יותר עם רכב מנקודה לנקודה. זוהי שמורה ענקית ויש מספר אופציות לטייל בה.
דנקיל- שוב, תלוי כמה אתם רוצים לראות ואיך.. מתכננים לטפס את הר הגעש? קחו בחשבון שיש נסיעות ארוכות וקשוחות מנקודה לנקודה אבל גם הרבה מקומות מדהימים לעצור בהם. אני עשיתי את זה בשלושה לילות, שכן רק ההגעה לליבו של המדבר ממקלה היא חצי יום (ככה שכמעט יום שלם זה נסיעה למקלה וחזרה).
מדריך- אינני מכיר מדריך ספציפי בדרום (בצפון- גונדר סמיאין, דווקא כן בחור בשם גויטום), יש גם את גטאצ’ו סיסאיי שמוציא טיולים לכל אתיופיה מהארץ, בחור מדהים.
אתיופיה מופלאה מכל הבחינות, תהנו!
-
אהלן
את הטרק בסימיאן מציע לתכנן היטב אחרת בסטנדרט הולכים רוב הדרך על שביל עליו נוסעים גם ג'יפים והאבק מכסה אתכם רוב הדרך.
12 יום בדרום.......אני מאוד מאוד אהבתי את הדרום. אם אתם בקטע של לקחת את הזמן ולהינות מהאוכלוסייה המרתקת והמראות המרתקים לא פחות , אתם עומדים בפני חוויה אמיתית.
אני עשיתי את הטיול בדנקיל 3 ימים . לדעתי זה היה מירוץ.
לא לוותר על העלייה להר הגעש למרות הנסיעה המאתגרת לשם.
אם תרצו צרו איתי קשר בפרטי לגבי מדריך מעולה לסימיאן ואחרת לדנקיל.
לא יודע מה הנסיון שלכם באפריקה אבל אתיופיה היא בעיניי דובדבן.
תהנו.
-
תודה על התשובה! מתכננים לנסוע באוקטובר פחות או יותר.
לגבי הסימיאן- קראתי קצת ואני חושבת שנלך על המסלול הסטנדרטי של ה-4 ימים- סנקבר-גיץ-צאנק-הר בהוויט- וחזרה.
דנקיל- עקרונית היינו רוצים לראות את ההר געש, אבל שמעתי שבשנתיים האחרונות הוא בעיקר מעלה עשן.. אנחנו מתלבטים האם לוותר עליו לגמרי או לעשות את המסלול של השלושה ימים. מניחה שזה תלוי כמה ימים נצטרך בפועל במקומות אחרים

תודה על העזרה
-
תודה על התגובה!
כמו שכתבתי לאלדר, אני חושבת שנלך בסימיאן על המסלול הסטנדרטי של סנקבר-גיץ-צאנק-הר בהוויט וחזרה. עם עלייה לתצפיות באימט גוגו ועל המפל.. האם זה מומלץ לדעתך? או שלא רואים נוף יפה מהדרך?
אשמח לקבל המלצות למדריכים.. לא מאוד מנוסים באפריקה אבל כן בטיולים במקומות אחרים, בעיקר במזרח

-
כייף לכם לגלות לראשונה את אפריקה בטיול באתיופיה. המסלול בסימיאן בסדר גמור וכן , בטח , נוף יפה תראו גם תראו.
אשלח לך המלצה למדריך מעולה בסימיאן ובכלל באיזור גונדר.
-
@Ayala3280115 אמר:
כמו שכתבתי לאלדר, אני חושבת שנלך בסימיאן על המסלול הסטנדרטי של סנקבר-גיץ-צאנק-הר בהוויט וחזרה. עם עלייה לתצפיות באימט גוגו ועל המפל.. האם זה מומלץ לדעתך? או שלא רואים נוף יפה מהדרך? אשמח לקבל המלצות למדריכים.. לא מאוד מנוסים באפריקה אבל כן בטיולים במקומות אחרים, בעיקר במזרח

המסלול בסימיאן אחלה. נוף מדהים, ותלוי כמובן בכושר שלכם.
למשל מגיצ׳ לצ׳נק כולל איימט גוגו, לקח לנו כ 7 שעות
לא צריך מדריך לסימיאן, וסקאוט בכל מקרה מחייבים אתכם..