המלצה ליעד טיול לאוגוסט
-
שלום לכולם,
השנה קצת התברברתי ועדיין לא סגרנו את חופשת הקיץ.. אני מחפשת יעד מתאים לחודש אוגוסט למשפחה זוג +ילדה בת 11 וילד בן 7.
חופשה של כשלושה שבועות (אני בין עבודות אז דווקא השנה יש לי זמן לטיול ארוך והייתי רוצה לנצל את הזמן).
אנחנו אוהבים טבע ירוק, נופים,ים ,מקום שקט ,עדיף מקום שיש בקרבתו פארק חבלים/טיפוס ועוד אטרקציות לילדים..
חשוב שיהיה מקום מגוון מבחינת היצע האוכל-אנחנו אוכלים כשר (לא מחפשים תעודת כשרות אבל לא מערבבים חלב ובשר,לא אוכלים מאכלי ים וכו)
היינו בעבר ביוון וכרתים, הולנד, אוסטריה, סלובניה.
התלבטתי זמן רב לגבי תאילנד אבל בגלל שאני לא בטוחה לגבי העונה ,מעדיפה לחפש יעד אחר.
לאן ניתן למצוא עדיין טיסות במחיר סביר ? הציפייה שכל החופשה תעלה כ- -35,000-30,000 ש”ח .
חשבתי על פורטוגל, ספרד ועל האלפים הצרפתים (ראיתי שיש גם באלפים גם קלאב מד אבל זה רק לשבוע)
אני אשמח להמלצה על מקום יפה שאפשר גם להשתקע בו ולטייל בניחותא בסביבה-עדיף מקום ליד ים וגם טבע ..
מעדיפה טיול שלא צריך “לעבוד” בו הרבה, עם נסיעות נוחות , ושוב עם נופים יפים...
המקומות שחשבתי עליהם מתאימים לדעתכם? אשמח גם להצעה על יעדים אחרים שיתאימו
הרבה תודות
-
האלפים הצרפתים אזור מדהים ומאוד נגיש. האלפים הצרפתים רחוקים מאוד מהים אבל יש המון אגמים בכל הגדלים שאפשר לשלב בטיול. מאגם ג’נבה ועד הרבה אגמים אלפיניים קטנים ויפים.
אין לי מושג לגבי עלויות טיסות. אם יש לכם שלושה שבועות אפשר לנצל את התקופה ליעד כמו ספרד שהוא פחות נגיש בגלל המרחקים. אפשר לשמור את האלפים הצרפתים לחופשה קצרה יותר. אפילו של שבוע.
בקשר לאוכל בכל מקום אפשר לקנות אוכל בסופרים בשפע ובזול. במסעדות של המקומים לא חושב שתוכלו לוודא שהאוכל לא מכיל חלב ובשר.
-
אני חושש שבנקודת הזמן הנוכחית על מנת להתכנס לתצקיב תצטרכו להתפשר מאד מאד ועדיין אני סקפטי.
אני מתייחס למערב אירופה
קלאב מד זה בכלל פנטזיה רחוקה. המחירים שלהם בשמיים.
עד כמה יש לכם גמישות בתאריכים? אם מתעקשים על 3 שבועות שכולם באוגוסט זה אומר שכמעט אין גמישות מה שאומר שהטיסות צפויות להיות יקרות.
בכללי – בנקודת הזמן הנוכחתי למצוא טיסה ב-1000 ש”ח לאדם (250 אירו) נראה לי בלתי אפשרי. אני הייתי מניח קרוב יותר ל-400 אירו שזה אומר 6500 ש”ח לכולכם רק על טיסות.
רכב שכור תלוי איפה ובאיזו רמה כמובן אבל אפילו אם נניח 500 אירו לשבוע זה 6000 ש”ח לשלושה שבועות. לפני דלק חנייה ודברים אחרים. דלק, חניה וכדומה זה עוד כמה גרושים. גם אם נניח 10 אירו ליום זה 1000 ש”ח.
רוב הצימרים הזולים כבר תפוסים. בהנחה שלא יהיה לכם מזל מיוחד סביר שאפילו בשביל 100 אירו תצטרכו להתפשר על הרמה והמיקום, ואולי גם זה לא יספיק. אבל 100 אירו זה עוד למעלה מ-8000 ש”ח. ולא לשכוח שלילה ראשון/אחרון בשדה התעופה זה טיפה יותר יקר, ושכתוספת ל-100 אירו הללו יש לפעמים תשלומים חד פעמיים לסוגיהם. אז בקלות סעיף הלינה יכול להגיע גם ל-10,000 ש”ח ויותר.
כך שרק עם שלושת הנושאים האלה אתם כבר מדברים כל למעלה מ-20,000 ש”ח. לפני אוכל, אטרקציות, ושונות.
אוכל כשר הוא יותר יקר. גם אם לא דורשים תעודת כשרות. לא תמיד כזה קל לדרוש שאין ערבוב בין בשר וחלב (תעודת כשרות תייקר בהרבה). עם שני ילדים, וגם קצת פינוקים של גלידה ועוגה אני מניח ש-80 אירו ליום יכול להיות סביר. לא רואה אתכם יורדים ל-50 אירו (אבל כן אני רואה בקלות גם 100 אירו ויותר). 80 אירו זה עוד קרוב ל-8000 ש”ח.
אטרקציות – תלי כמובן מאד איפה ומה עושים, אבל סדר גודל של 50 אירו ליום בממוצע זה סביר. הרי יש לא מעט מקומות שיעלו גם מעל 100 אירו. 50 אירו ליום הם 5000 ש”ח.
שונות – תמיד יש עוד דברים קטנים. קצת ציוד, ביטוח, דיל לסלולרי, הוצאות נסיעה בארץ (מונית/חניה בנתב”ג), בלת”מ כזה או אחר, אוכל בשדה התעופה (יותר יקר) ועוד.
בקיצור – אם כל ההנחות שלי נכונות אולי תצליחו להתכנס לקצה העליון של התקציב שלכם. אבל אני בספק..
-
תודה, התקציב יכול להיות גם קצת יותר..
יש המלצה ליעד שישלב נופים יפים, שקט , קצת טיולים ואטרקציות לילדים …?
-
כדאי שיהיה גם יעד ליד ים.. -
סקוטלנד, או אזור האגמים או הפיק באנגליה בשילוב עם צפון וויילס.
יש פעילות ימית, נופים מדהימים. מסלולים מגוונים ברמות קושי שונות.
הרבה אטרקציות ופעילויות לילדים ולמבוגרים (מוזיאון פתוח, מכרות, טירות, אומגה, פארק חבלים, קיאקים, רכבת קיטור, רכיבה על אופניים ועוד ועוד)
אפשר לעשות שני כוכבים של שבוע .
מכל כוכב מרחקי הנסיעות לא ארוכים.
שפע של מידע באנגלית.
בסקוטלנד – להתפרש משך 3 שבועות על אזורים שונים.
מצרפת לך את הסיפור של עמיחי מקיץ 2018, היו שבוע באזור הפיק ושבוע בצפון וויילס.
חזרנו מצפון אנגליה
בשרשור יש קישורים לסיפורי מטיילים אחרים מהשנים האחרונות.
וסיפור הטיול של טל ומשפחתה:
חזרנו מצפון ווילס והאגמים באנגליה
גם על סקוטלנד יש סיפורים מקיץ 2018 וגם קיץ 2016.
היינו קצת באגמים ובסקוטלנד בקיץ 2019 ואנו חוזרים הקיץ לאי הבריטי.
טסים למנצ’סטר ונטייל בצפון וויילס.
שפע האתרים והפעילויות שיש שם מספיק להרבה זמן.
דברים מגוונים ומאד מעניינים.
מבחינת כשרות יש בבריטניה אפליקציה KLBD ובעזרתה קל לאתר מוצרים כשרים בכל רשתות הסופרמרקטים.
יש גם מאפיות לחמים מסוימות כשרות. את הלחמים הללו שמסומנים אפשר לרכוש בכל רחבי האי הבריטי בסופרים רגילים.
לגבי תקציב, הפאונד עכשיו נמצא בשפל. באופן כללי המחירים שם אינם יקרים במיוחד.
המחירים בסופרמרקטים דומים לישראל ובחלק מהמוצרים אפילו יותר זולים.
בהרבה אתרים הכניסה לילדים חינם. או שרוכשים כרטיס משפחתי במחיר מוזל.
יש הרבה דירות שמגבילות כניסה לשבוע שלם.
עם תכנון נכון, תוכלו לתזמן את הכניסות לבתים במקומות השונים.
נזכרתי בעוד נקודה,
בטיסות בחזרה מאנגליה ילדים לא משלמים מיסי נמל. אז זה קצת מוזיל בעלויות
-
אני חושב שכמעט בכל מקום תמצאו מה שאתם מחפשיםאם אני מבין נכון הדרישה היא:
צימר חביב
קצת טבע מסביב
ים/אגם/נהר שאפשר גם לרחוץ בו
קצת אטרקציות נחמדות
בהמון מדינות ואיזורים תוכלו למצוא משהו בסגנון. אלו לא דרישות מיוחדות או מורכבות. השאלה היא מה בא לכם, לאן יש טיסות זולות יחסית, ואיפה השהייה פחות יקרה.
אגב שימו לב שעלות המחייה (לינה, אוטו וכדומה) דרמטיים יותר מעלות הטיסה, כך שאל תתפתו רק למקום שהטיסה זולה.
-
אפסטייט ניו יורק? מסלול מעגלי ממנהטן למפלים וחזרה למנהטן או נחיתה בקנדה ונסיעה למנהטן.