איזה נקיק עדיף?
-
הי
איזה נקיק מומלץ יותר באלפ''צ ? האם Gorges of the Diosaz או Gorges du Fier.
תודה לעונים
-
@משי-ח אמר:
Gorges of the Diosaz
קשה לומר מה עדיף לדעתי, זה סובייקטיבי. אנחנו העדפנו את Gorges of the Diosaz כי זה הסתדר לנו במסלול, והיה נפלא. קניון מקסים.
תהנו.
-
היינו בשניהם באותו טיול, וה-Diosaz הרשים אותנו הרבה יותר. אבל אני מסכימה עם קודמתי שנכון לשקול גם שיקולים אחרים בבחירת נקיק במהלך הטיול – איך זה מסתדר עם המסלול וגם עם מזג האויר.
נקיק ה-fier נמצא באיזור אנסי בעוד שה-Diosaz נמצא באיזור שאמוני. מבחינת מזג אויר, נהוג לשמור לנקיקים ימים אפורים או גשומים-קלות כדי לנצל את הימים היפים לטיולי פסגות, מה שנכון כמובן בעיקר באיזור שאמוני.
-
ההתלבטות לא ברורה כי כמו שנכתב הם לא באותו אזור. אנחנו טיילנו רק ב de la Diosaz בגלל שהיינו באזור והוא היה חביב ולא יותר מזה. אולי כי כבר ראינו הרבה נקיקים דומה בשוויץ ואוסטריה. ממש לא אתר חובה.
-
היי
כפי שאמרו הם לא באותו האזור אז מה שמסתדר.
ואם בכל זאת, אנחנו היינו בשניהם. את Gorges of the Diosaz אהבנו. מ Gorges du Fier התאכזבנו
-
-
גם אני חושב ש DIOSAZ הרבה יותר מרשים
-
היינו בשניהם, באותו טיול, עם ילדים בני 3-5 שטיילו רגלית.
אז כן – שניהם מתאימים לגיל הזה, כלומר למבוגרים זה ממש בקטנה.
גורג’ דו פייר – יותר צר / נקיק / קצר
ודיוסאז’ – יותר רחב וקצת יותר ארוך – אם כי לא מאוד.
אולי גם הסדר משפיע על ה”אהדה” למקום. כי הנקיק הראשון – יותר “מיוחד” מהבאים אחריו.
מניחה שגם יש הבדל אם עושים את זה יום אחרי יום או בהפרש של שבועיים / חודשיים / שנים.גם הזרימה בנקיק משמעותית וכמובן מזג האוויר הרגעי – גשם / שמש…
בקיצור- תעשו מה שמסתדר במסלול… נהנתם מאוד? תעשו גם את השני….
-
אני רואה עכשיו במפות גוגל שכתוב על נקיק דיוסאז' 'סגור לצמיתות'... מישהו יודע משהו? -
כתוב באתר, שהמקום אמור להפתח ב-30 במאי ("סידור" הנזקים מהחורף), ידעו רק שבוע לפני מתי האתר יפתח, אפשר לשלוח מייל ועדיף להתקשר (תענה מהר יותר).
-
היינו בשניהם ויותר מרשים היה בעיני גורג די פייר. הוא היה אמנם יותר עמוס .השני יותר יפה ..
כך שיש הבדל בעיני בין מרשים לבין יפה
אולי תעשו את שניהם?...(: