פציעה
-
פציעה pcl+mcl רצועה צלובת אחורית ורצועה צידית.. קיים מישהו שחזר לגלוש אחרי פציעה כזאת? -
אני לא יודעת אם מישהו חזר לגלוש.עכשיו הסתיימה עונת הסקי אלא אם כן יש אתרים פתוחים עדין.בכל מקרה להתייעץ עם רופא כי כל אדם יש לו קצב החלמה משלו
ומה שהכי חשוב עכשיו זה הרבה מנוחה ושיקום.
-
@Shachak-Gal_
גלשתי אחרי פציעת MCL כמפורט בפוסט זה. אם משקיעים מספיק זמן באיחוי ובאימון ובודקים מצב בדרך מול רופא ספורט, בכלל נמצאים על ה safe side
-
הי, עברתי קרע מלא של צולבת קדמית (acl) לפני כשנתיים וחצי.
התייעצות עם אורטופדים מובחרים, שיעצו ללא יוצא דופן על ניתוח השתלת רצועה ותהליך שיקום מלא (ממספר חודשים ועד לשנה) תוך אמירה מפורשת שלעשות סקי ללא ניתוח ושיקום לא אוכל לעשות.
לאחר סבב ההתייעצויות בחרתי שלא לעבור ניתוח ובחרתי בשיקום פיזיותראפי אצל גדי טנא המופלא מספורטנא שבין היתר, גולש סקי מנוסה בעצמו.
כחצי שנה אחרי תחילת השיקום חזרתי לגלוש. היום אני גולש בדיוק כמו לפני הפציעה, באותה רמת עצימות ואגרסיביות, כל סוגי המסלולים והמשטחים ולא מגביל את עצמי כלל.
מה שכן, אני חושב שזה גם קשור לאנטומיה/פזיולוגיה האישית שלנו וכמובן לכח רצון והתמדה בשיקום הפיזיותראפי.
מציע להתייעץ ולשקול היטב את כל האפשרויות.
בהצלחה רבה

דודי
-
לא מעט אנשים חזרו לגלוש אחרי פציעות חמורות – כולל ברמות הגבוהות ביותר.
כאן קישור לרשימת הפציעות של לינדסי וון, הגולשת הגדולה בהיסטוריה שפרשה השנה אחרי 82 נצחונות בגביעי עולם, זהב אולימפי ועולמי וכו’. ריסקה וקרעה את ברכיה לא אחת.
(ולהבדיל – גם חבר שלי שקרע ACL במשחק כדורגל שכונתי, גלש בשנה שלאחר מכן עם ברכית מפלצתית ומאז גולש חופשי)