עזרה:: צפון יוון עם ילדים ביולי
-
שלום לכולם,
ביולי הקרוב אנחנו (2 מבוגרים + 2 ילדים 1.5 ו-3.5) טסים לאתונה לטיול בצפון יוון – 11 לילות.
עברנו על מספר מסלולים שאנשים תיארו ויש לנו את הרעיון בגדול:
אתונה (לילה 1 – נוחתים מאוחר בערב)
מכאן ישנן שתי אפשרויות:
אפשרות 1 – פיליון, מטאורה, זאגוריה, אתונה
אפשרות 2 – זאגוריה, מטאורה, פיליון, אתונה
טרם חילקנו את מספר הלילות בכל מקום וכמו כן לא הוספנו נקודות עצירה ללינה של לילה בדרך בנסיעות הארוכות (פיליון <> אתונה, אתונה<> זגוריה)
נשמח לעזרה:
- בנוגע לכיוון המסלול
- בנוגע לעצירות בדרך ללינת לילה בנסיעות הארוכות
מכיוון שאנחנו עם ילדם קטנים נשמח לטיולים קצרים ונחמדים ושהות בחופים יפים (פיליון) וכמובן לפצל את הנסיעות בצורה המיטבית על מנת להקל על הגדולים והקטנים.
תודה רבה לכל העוזרים.
-
הכיוון לא באמת קריטי, השאלה אם תרצו להתחיל בנסיעה ארוכה מאוד מאתונה לזגוריה (איזור ה-6 שעות ברוטו) ולסיים בחופים או להפך.
אני התחלתי מפליון ועשיתי מסלול דומה מאוד.
בנוגע לעצירות בדרך:
- עצירה פופולרית בין אתונה לפליון היא העיירה Kamena Vourla, כפר חביב מאוד על הים עם טברנות טובות. אחלה עצירה לרוחת צהריים וסיבוב קטן, לאחר מכן אפשר לעצור ב- Volos שהיא עיר נמל יפה, היא קרובה מאוד לכפרי פליון אבל עדיין אם תרצו להתרענן זה המקום.
- בדרך מזגוריה לאתונה יש מגוון מקומות שניתן לעצור בהם, הנסיעה היא דרך הפולופונס, איזור מדהים בפני עצמו. אם יש לכם זמן, תוכלו לעשות הארכה ולעצור בעיירה המדהימה Parga אני ממליץ אפילו על לישון שם לילה בדרך חזור לאתונה, משם הנסיעה קצרה יותר מאשר ישירות מזגוריה, מדובר בכפר עם חופים מדהימים, מסעדות טובות ואווירה כיפית. לאחר מכן נוסעים בדרך יפיפיה עם הרבה כפרים יפים על הים, עצירה נהדרת נוספת היא Nafpaktos, עיירה מוקפת חומה. לאחר מכן אפשר לעצור בעיירה Rio בשביל לצפות בגשר המדהים ריו-אנטוריו. עצירה אחרונה שניתן לעשות היא מעל תעלת קורינתיוס כדי לצפות בפלא ההנדסי הזה.
-
אני הייתי בודק אופציה לטיסת המשך בהלוך ליואנינה או בחזור מיואנינה במקום לנסוע את כל הדרך אתונה<=>זאגוריה