שאלה על גמישות והאם כדאי לא לתכנן יותר מדי
-
היי, אני מתכנן נסיעה באוגוסט הקרוב לאירופה למשך כחודש-חודש פלוס, יודע שמתחיל מאסטוניה, אבל רוצה להשאיר את ההמשך פתוח, כלומר להחליט תוך כדי הטיול לאן רוצה לנסוע ולא לתחום בזמנים כדי לתת לעצמי חופש. מישהו מכם ניסה את הדרך הזו? כמה היא ריאלית, וכמו כן בכמה היא מייקרת את הטיול? כלומר טיסות בהתראה קצרה יותר, הזמנת לינה בהתראה קצרה יותר שמן הסתם – יקרות יותר. תודה מראש -
קח בחשבון שאוגוסט זה שיא העונה ולא יהיה פשוט להשיג טיסות ומקומות לינה בהתראה קצרה וגם אם כן המחירים גבוהים. חוץ מזה צריכה להיות לך איזושהי מסגרת לטיול. תכנון חוסך זמן ועוגמת נפש. אתה צריך להכיר את היעד אליו אתה וללמוד אותו ( מקומות מרכזיים,מה פתוח מתי,צורת התניידות , איפה כדאי ללון, כמה זמן להקדיש לכל מקום, עלויות וכו’ ). אלה דברים שלוקחים שעות על גבי שעות ואם תעשה את זה תוך כדי הטיול תבזבז זמן יקר.
-
גמישות ותכנון הם שני דברים שונים. חושבת שכדי להינות מגמישות בזמן אמת כדאי דוקא לעשות עבודת הכנה מראש. כלומר ככל שתכיר טוב יותר מראש את כל האופציות ופרטייהן כך תוכל להיות יותר ספונטני בזמן הטיול מבלי "להתברבר".
-
באופן כללי – ככל שמתכננים יותר, קוראים יותר על יעדים אפשריים ומקומות מעניינים – כך מאפשרים גמישות רבה יותר בטיול.
-
באופן כללי, טיול גמיש עם מקומות לינה שלא מוזמנים מראש, הייתי עושה בחודש ספטמבר ולא באוגוסט, בגלל מה שכבר כתבו לך - שיא העונה. בספטמבר יהיה מן הסתם רגוע יותר, גמיש יותר וזול יותר.
-
אני עשיתי את זה כמה וכמה פעמים וזה לגמרי אפשרי. אבל אוגוסט הוא לא זמן טוב לזה. מלכתחילה הוא חודש יקר יותר, וגם עמוס בטירוף. אצלי הלינה היא בהוסטלים לתרמילאים, ובחלק מהמדינות המחיר בקיץ אפילו כפול, והם מפוצצים באוגוסט בהרבה מקומות. תהיה מוכן לזה. אם אתה יכול להזיז בחודש-חודשיים, עדיף.