שבוע לפורטוגל - מספיק? עזרה..
-
שלום,
אני והחברה שלי מתכננים לטוס לפורטוגל באוגוסט לשבוע.
ראינו שרוב המסלולים בפורטוגל הם של איזור ה 10-14 יום ולנו יש שבוע.
האם זה זמן מספק? אני מניח שאפשר לדחוס הכל אבל לא נרצה לרוץ רק בשביל לסמן וי.
איפה הייתם מייעצים לנו ללון ואיפה לבקר? כדאי לעשות מעין טיול כוכב שישנים בליסבון ומטיילים בה עם גיחות מדי פעם של טיולי יום מחוץ לליסבון לאישורים לא רחוקים?
על מה לא לוותר?
תודה
-
-
אני לא יודע מה הגיל שלך (זה אגב משפיע גם על עניין השכרת הרכב..) – אבל אתם חיים היום בעולם שבו טיסות לחו”ל זה דבר פשוט מאוד..
אם יש לכם שבוע – תעשו טיול שמתאים לשבוע , ובעתיד תחזרו שוב ותשלימו את מה שלא עשיתם..
תקראו על הטיולים של פורטוגל – תראו מה מושך אתכם ותגבילו לשבוע.
-
אכן למה לרוץ.
לתפיסתי יש לחלק את הטיול בפורטוגל לצפון ודרום (מליסבון).
אנחנו נחתנו בליסבון, עשינו באוטוסטראדה מהר מהר לפורטו ומשם התחלנו לרדת במשך שבוע – Aviero, Coimbra, Tomar…..
אח”כ עוד 3 ימים בליסבון והסביבה.
בהצלחה
-
במיוחד בגלל שמרבית הישראלים עושים טיול של שבוע ארקיע עושים טיסה אחת לשבוע לפורטוגל שבוע אחד לפורטו שבוע אחד ליסבון (נכון ללפני שנתיים לא יודעת אם עדיין רלוונטי) וזה יוצא טיול מקסים ללא הדרום רק על הציר של פורטו ליסבון. יום אחד מלא מספיק לפורטו . יום וחצי – יומיים מספיקים לליסבון וארבעה ימים באיזי בין לבין אפשר כל לילה מקום אחר ואפשר עוד נקודת כוכב באמצע.
-
גם חודש עשוי לא להספיק לפורטוגל אבל אתה לא חייב לראות הכול במכה אחת אז פרק
הזמן הזה יכול להספיק לפעם ראשונה.
-
מסכימה עם עודד . חזרנו מ23 יום וזה לא הספיק לכן אני מציעה שתבחרו : ליסבון וסביבתה או פורטו ועמק דואורו.
בליסבון אפשר לבלות 3 ימים ויותר.. שאלה מה אוהבים.
אם אתם יכולים לשכור רכב תנסו למצא לינה מחוץ לליסבון, למשל באזור סינטרה. אם אתם ללא רכב, כדאי לדעתי ללון בליסבון ולצאת לסביבה באוטובוס, רכבת או טיולים מאורגנים.
לבקור בפורטו יספיקו יומיים וממנה אפשר להגיע לעמק דואורו, גם לברגה ולשמורה בצפון, צריך ללון בקרבתה. ויש עוד...