פוארטו מלדונדו - האם כדאי לישון מחוץ או בתוך השמורה (Tambopata)?
-
שלום לכולם,
אנחנו נוסעים לטיול משפחתי עם שני ילדים (9 ו-11). ההתלבטות שלי היא בין EcoAmazonia המציעים דיל לא רע ל-5 ימים לבין Chuncho lodge.
מצד אחד ECOAMAZONIA הוא מפנק יותר עם בריכה ולודג’ יותר “מפואר” אבל לפי מה שאני מבין הוא נמצא מחוץ לשמורה (?) וככל שמתרחקים מהעיר גדלים הסיכויים לספארי טוב...מצד שני, CHUNCHO נשמע מעט הרפתקני יותר, אבל פחות מפנק ויותר יקר (!)
אשמח לקבל את עצתכם…
אגב, לא ממש הבנתי מהם “גבולות” השמורה? …
תודה!
-
בין העיר פורטו מלדונדו לשמורת טמבופטה מפריד נהר שהוא אחד מיובלי האמזונס.
לאורך הנהר יש לודגים ברמות שונות, אחד אני זוכרת ממש מפור וכולל בקתות עץ יפות.
כל מי שמתארח בהם עושה טיול לפחות פעם אחת לשמורת טמבופטה שהשייט בשמורה הוא רק בסירות משוטים ולא בסירות מנוע.
מגיעים עם סירת המנוע עד הכניסה לשמורה, הולכים כ3-4 קמ ברגל עד שמגיעים למעגן הסירות ואיתן מתניידים בשמורה.
הלודגים בשמורה עצמה בסיסיים מאד עם מקלחות ושירותים ציבורים ואולי יש מעט משודרגים אבל עדין בסיסים מאד.…
בשני המקרים יש אווירת גונגל מאד מאד, ובשניהם יש צפייה בבעח
ההחלטה צריכה להיות לדעתי ברמת התקציב, והנוחות
צריך לקחת בחשבון שחלילה יש אירוע בריאותי, יציאה מתוך השמורה ארוכה וכוללת הליכה, של כמה קמ. לינה מחוץ לשמורה, תוך 20-40 דקות בסירת מנוע אתם בעיר!
-
תודה על כל העצות!..
הכוונה שלי הייתה שלפי הבנתי הלודג’ים שעל נהר הmadre de dios שיותר קרובים לפוארטו מלדונדו (מזרחית לה) הם תכל’ס זולים יותר ונותנים יותר. הלודג’ים שדרומה לעיר, על נהר הטמבופטה (שזורם דרומית לעיר) הם בסיסיים יותר אבל יש בהם יותר סיכוי לראות חיות והם יותר אינטימיים (להוציא refugio amazonas).
כאשר פניתי ללודג ecoamazonia אמרו לי שהם לא יכולים להיכנס לעומק השמורה ושצריך להוסיף על excursion כזה סכום כסף (לא קטן).
מכאן, ניסיתי לחבר 1+1 ולהבין איפה בדיוק עוברת השמורה…
תודה
-
לדעתי היינו בצד המזרחי
דרומית לעיר שטנו בוקר אחד ב4 בבוקר לצפות בתוכים שבאים לפנות בוקר ללקק את המינרלים.
קחו לודג שקרוב לשמורה ויכלול לפחות סיור אחד בתוכה!
-
אוקיי..נראה לי שקלטת את הראש שלנו..
אנחנו נלך לעומק השמורה. 5 ימים של שכרון חושים…
נספר חוויות..
-
נראה לי ש4 ימים יספיקו