חוות דעת על מסלול מתוכנן מערב ארה"ב
-
היילידיעתך והיו על כך לא מעט דיונים ההעדפה היא דווקא לעשות את כביש 1 מצפון לדרום.
בקשר למעבר טיוגה יש אפשרות ביום הנסיעה ליוסמיטי לעשות את חלקו העיקרי ולחזור
מתוך ניסיון של חברים שעשו.
במסלול שהצעתי חוסכים כמה מאות ק”מ נהיגה.
-
סקויה וקינגס זה תכלס המשך של אותו פארק.
אבל ביום אחד קשה לכסות את שניהם וגם לטייל קצת. צריך גם לקחת בחשבון שבתוך הפארק הכבישים מאד צרים ומפותלים אז הנהיגה איטית.
מקום באמת יפיפה, אבל יש עוד הרבה מקומות יפיפיים בקליפורניה שאתם לא תהיו בהם
-
מה דעתכם בנושא מעבר מיוסמיטי לוגאס דרך מעבר טיוגה וויתור על סקויה וקינגס או לוותר על נסיעה במעבר ונסיעה לוגאס עם יום טיול בסקויה ויום טיול בקינגס בדרך?
אני מאוד אוהב את כל הפארקים האלו אבל אם אני מנסה לדרג אז למעט גליישר פויינט שאליה הכי יפה לעלות ברגל מהעמק, אני מעדיף את החלק העליון של יוסימיטי ואת כל הכביש שעולה לטולמני ולטיוגה
אחר כך בא העמק של יוסימיטי ואחר כך שני הפארקים הנפלאים שמשורשרים עם יוסימיטי.
אני כל כך אוהב את האיזור הזה עד כדי כך שאישית הייתי שם כל מקום אחר מאחוריו בעדיפות.
אי לכך זה לא מופרך בעיני בכלל שתעשה גם וגם

זאת אומרת תתחיל לכיוון טיוגה ואולי אפילו תחצה ותחליט אם לישון בלי ווינינג או בטולמני. תעשה יום יומיים ותרד חזרה. ״ההרים גבוהים יותר בדרך חזרה״.
אחר כך העמק ואת גליישר (בעדיפות ברגל) ונוואדה ויוסימיטי הקטן ומשם תמשיך לקינגס וסקויה אבל אל תעשה את זה רק בשביל העצים. הם מדהימים אבל מתגמדים אל מול ההרים של הסיירה והמרחבים הפתוחים.
תמשיך להתלבט

-
תודה רבה לכולם!
שלחתם אותי לעשות עוד קצת שיעורי בית

עוד אשוב...
-
בהצלחה בשיעורים.
לא לשכוח להחליט בסוף את מה שמתאים לך.
אני החלפתי את הכיוון בכביש 1 בזכות ההמלצות כאן, התיישרתי עם “מסלול החומוס” (מה זה בכלל? מה שכל מי שעבר פה בפורום עושה?), אבל מי שיעשה את מסלול הטחינה (חח, כלומר מדרום לצפון בכביש 1) לא יהיה הראשון ולא האחרון.פייג’ עדיין בתוכנית?
אם כן אנטילופ חובה להזמין בהקדם.
גם לא צריך יום לזה, זה עניין של שעתיים, אבל בסדר יש גם את האגם. -
@אלי-רון אמר:
בהצלחה בשיעורים.
לא לשכוח להחליט בסוף את מה שמתאים לך.
אני החלפתי את הכיוון בכביש 1 בזכות ההמלצות כאן, התיישרתי עם “מסלול החומוס” (מה זה בכלל? מה שכל מי שעבר פה בפורום עושה?), אבל מי שיעשה את מסלול הטחינה (חח, כלומר מדרום לצפון בכביש 1) לא יהיה הראשון ולא האחרון.פייג’ עדיין בתוכנית?
אם כן אנטילופ חובה להזמין בהקדם.
גם לא צריך יום לזה, זה עניין של שעתיים, אבל בסדר יש גם את האגם.תודה.
פייג בתוכנית לא משנה מאיזה כיוון
נערבב בין החומוס לטחינה ונשלח בסיום את התובנות
-
אשמח לשמוע את דעתכם אחריי השיפוץ שעשיתי.
כמו כן,
איפה כדאי לישון באזור ברייס?
מה כדאי לעשות סדונה?
האם כדאי להוסיף עוד לילה איפשהו? עוד לא הזמנתי את הטיסה לניו יורק ולכן יש גמישות, אולי בסן פרנסיסקו? בוגאס? אולי עוד טיול איפשהו?
תודה מראש

-
הייבסך הכל המסלול טוב.
לברייס מספיק יום טיול אחד כאשר את הלינה אחרי ציון
אפשר לעשות בין שני הפארקים.
את היום הזה אפשר להוסיף לאל.אי כי למעשה היום שרשום כנסיעה לאל.אי.
זה הגעה בשעות אחה”צ המאוחרות אלא אם לא תעצרו בדרך.
בסדונה לא הייתי אז רק צריך לדעת כמה זמן צריך לביקור שם כי סכ”ה זה יום עם לא מעט שעות הגה.
-
@אלון-י אמר:
הייבסך הכל המסלול טוב.
לברייס מספיק יום טיול אחד כאשר את הלינה אחרי ציון
אפשר לעשות בין שני הפארקים.
את היום הזה אפשר להוסיף לאל.אי כי למעשה היום שרשום כנסיעה לאל.אי.
זה הגעה בשעות אחה”צ המאוחרות אלא אם לא תעצרו בדרך.
בסדונה לא הייתי אז רק צריך לדעת כמה זמן צריך לביקור שם כי סכ”ה זה יום עם לא מעט שעות הגה.
תודה
-
@barmukamהצעתי כבר כמה פעמים לאחרים וזה נכון גם עבורך לטייל לפחות יום אחד בסאן פרנסיסקו ברכב ולנסוע את כל דרך 49 המייל שלטעמי היא יפה בהרבה ומציגה את סאן פרנסיסקו הרבה יותר טוב מכל מלכודות התיירים הצפופות שרשמת בטבלה. אם יש לך יום “מיותר” אפשר להשקיע אותו באיזור מארין והפארקים שמצפון לסאן פרנסיסקו בקרבת החוף ועד פוינט רייס. איזור יפיפה בפני עצמו.
אם יש עוד ימים אז איזור סנטה קרוז הטיילת שלה ולא לפספס את פוינט לובוס………..
ככל שאני כותב אני מסתבך ומסבך כי באמת שאין סוף…...
-
הייתי מורידה את יום 18 (ברייס) ומוסיפה יום לווגאס.
ביום ההגעה לפייג’ (יום 19) תנסו להספיק באותו יום את קניון אנטילופ כדי שלמחרת תוכלו לקחת סירה ליום שלם באגם. אחרי הסירה תוכלו להספיק את פרסת הסוס לקראת שקיעה.
-
המלצה כללית – לשכור רכב כבר בנחיתה. סן פרנציסקו עיר גדולה ומאוד בעייתית לתנועה. לכן, רכב עוזר מאוד.
יום שישי – יום נחיתה. בעיקר לנוח. טיסה ארוכה ודי קשה. הייתי חושב על לילה נוסף בסן פרנציסקו.
יוסימיטי 3 לילות. לטעמי יותר מידי. המפלים די יבשים וגם די חם בשמורה.
לוס אנגלס. תגדירו מה אתם רוצים לעשות. בגדול סתם עיר גדולה ומאוד מאוד פקוקה.
לאס וגאס לילה אחד? באמת? לדעתי לפחות 3 לילות. לא רק בגלל העיר. גם בגלל לנוח מהנסיעות.
ציון, ברייס, פייג וסדונה. בגדול לילה אחד בכל מקום מספק. הבעיה היא הנסיעות בין יעד ליעד. תבדקו טוב את הדרכים והמרחקים.
עשינו טיול דומה בספטמבר האחרון. חלק מהטיול תראו בבלוגים באתר למטייל.
תהנו.