קרואטיה 7 לילות...עזרה
-
שלום רב
אשמח ממש לעזרה מתכנן טיול בקרואטיה עם גיחה לסלובניה.. 7 לילות (30.7-6.8) נחיתה בטריאסט והמראה בטריאסט .. מסתבך קצת בתכנון מאיפה להתחיל ואיך לסיים כיוון שהמקום נחיתה הוא גם החזרה. בתכנוןכמובן פלטיביצה , קרקא, אגם בלד בסלובניה , יש עוד משהו שחייב להכניס? ביומיים אחרונים או יום וחצי בטן גב באיזשהי עיירת חוף קרובה לטריאסט. אם יש משהו חשוב שצריך לדעת על השכרת רכב ומעבר בין המדינות
תודה רבה לעונים
-
הכי קרוב לטריאסטה המערות המפורסמות של סלובניה, שקוציאן ממש קרוב לגבול, פוסטוינה ופיבקה (יותר קטנה אבל הכי עשירה בנטיפים וזקיפים) והכי רחוקה – מערת הצלב – קריזנה יאמה.עוד יותר קרוב לגבול, ליפיצה, האזור בו מגדלים סוסי ליפיצאנר, קרוב מאד למערת שקוציאן.
מדרום מערב נמצא החוף (ריביירה) הסלובני, בין קופר לגבול קרואטיה. מתאים לבטן גב, עלול להיות צפוף.
באזור בלד החלק המעניין הוא פארק האלפים היוליים. אפשר להקדיש לו יום טיול או שבוע ויותר.
גם אגם בוהין והר ווגל שווים לפחות יום טיול.
אבל אם פליטביצה וקרקא חובה, ותרו על בלד וסביבתה, שבוע לא יספיק.
לגבי השכרת רכב תבדקו לפני אישור השכירות אם יש תוספת מחיר או הגבלות, יתכן ששכירות קצץ יותר יקרה לכאורה תצא יותר זולה.
-
בוא נתחיל ממנין הימים (ולא הלילות), מה שעות הנחיתה וההמראה? יכול להיות שיש לך בפועל רק 6 ימי טיול?על פניו נראה שיהיה די צפוף להכניס למסגרת הזמן הזו את כל מה שאתה מתכנן.
-
תודה רבה על התשובות המהירות..
הנחיתה ב18 ורבע ההמראה ב19 ורבע בימים שציינתי שלישי עד שלישי..
שוב תודה רבה
-
מסלול אפשרי:
30.7 לינה בקרבת טרייסט31.7 יציאה בשעת בוקר מוקדמת לקרואטיה, בילוי בקרקא, לינה בקרבת פליטוויצה
1.8 פליטוויצה, אחה”צ/בערב נסיעה לבלד
2.8 בלד
3.8 בוהין (חזרה ללינה בבלד)
4.8 עמק סוצ’ה (נסיעה דרך קראנסקה גורה ומעבר ורשיץ’, לינה בקובאריד)
5.8 מעבר לפורטורוז’ (בטן/גב, לינה בפורטורוז’)
6.8 עד הצהרים בטן/גב בפורטורוז’, אחה”צ הגעה לנמל התעופה של טרייסט.
אני יודע... זה מאד אינטנסיבי והרבה פיצולי לינה.
תזמין לינות מראש ותודיע לכולם זמני הגעה משוערים לצ’ק אין.
-
שוקי היקר תודה רבה.…
אני אצטרך קצת חידודים , לפי הגוגלמאפ ראיתי שקיימים מרחקי נסיעה גדולים לפחות פעמיים של 4 וחצי שעות...האם לדעתך אפשר לוותר על משהו שאני רשמתי לטובת משהו אחר (כיוון שאני לא באמת מכיר ונשמע שאתה כן) בוהיני ועמק סוצ'ה לא לקחתי בחשבון ורק אחרי שרשמת התחלתי ללמוד אותם…
בפורטוראז' יש חופים יפים?
בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך :)..
תודה רבה
-
@Avi3305618 אמר:
האם לדעתך אפשר לוותר על משהו שאני רשמתי לטובת משהו אחר?
יש בדרום סלובניה אזור קארסטי ובו 3 מערות מאד מתויירות: פוסטוינה, שקוציאן, קריז’נה.
יש בצפון סלובניה את עמק לוגאר (לוגרסקה דולינה).
פורטורוז’ בסדר לבטן גב (אבל זה לא החופים של יוון...).
ליד פורטורוז’ נמצאת העיר פיראן.
יש בדרום את חוות הסוסים ליפיצה.
אתה צריך לקרוא על המקומות האלה ולברר לעצמך מה מעניין אותך.
ביחס לקרואטיה, יכול להיות שאם תהיה בפליטוויצה אז קרקא כבר תיראה לך פחות שוס.
בגדול שבוע זה לא הרבה, והבטן/גב שביקשת תופס לך יום וחצי מזה.