ויזה לסין- שאלה חשובה
-
אהלן
לפי הטפסים שיש להגיש לשגריריות תוקף הויזה הוא לשלושה חודשים מרגע ההנפקה. אך מקורות שונים באינטרנט שמעתי שהתוקף הוא ל10 שנים
אני מגיע לסין במהלך טיול גדול שלפניו אני נמצא בנפאל… במידה ותוקף הויזה היא באמת לשלושה חודשים לא אוכל להוציא אותה בארץ ואאלץ להוציא אותה בנפאל. מה הדבר הנכון לעשות במקרה זה? האם התוקף הוא לשלושה חודשים או ל10 שנים? האם מישהו הוציא ויזה לסין בשגרירות נפאל?
-
הערה לכותרת: כל השאלות כאן חשובות.
-
לעשר שנים זה על הניר, אבל למשך תוקף הדרכון פחות חצי שנה או פחות שנה זה אפשרי.אולי הורדת טופס לא נכון? ויזה חד פעמית במקום ויזה לכניסות מרובות?
באתר השגרירות יש פרוט של סוגי הויזות והדרישות לכל סוג ויזה.
-
תוקף הויזה וכמות הימים שיש בויזה אלו 2 דברים שונים.
תוקף הויזה – מיום ההנפקה עד שאתה נכנס לסין. כלומר הרגע שבו קיבלת את הדרכון עם הויזה (לא משנה אם זה בארץ או בחו”ל) עד הכניסה שלך לסין.
זמן הויזה – מתחיל ברגע שאתה נכנס לסין. כלומר חודש, חודשיים, שלושה, עשר שנים…
החוק היבש אומר – ויזה ראשונה בארץ מוצא, כלומר ישראל.
ברוב המקרים כן מאשרים ויזה ראשונה גם במדינות אחרות, אז יש סיכוי לא רע שתקבל גם בנפאל.
אי אפשר לדעת אם אכן תקבל בנפאל, רק מציין שיש סיכוי.
אם אני מבין נכון, יש לך 2 אופציות – להוציא בארץ ולנסות איכשהו להגיע לסין תוך 90 יום מהנפקת הויזה, או להגיש בקשה בנפאל ולקוות לטוב.
הערה חשובה – אם אתה מקבל ויזה עם יותר מכניסה אחת, תצטרך לצאת מסין בתום הימים של הכניסה הראשונה (בד”כ 45 יום אבל יכול להיות גם מספר שונה של ימים) ואז להיכנס שוב.
אם אתה מקבל ויזה לעשר שנים, תצטרך לצאת מסין כל 90 יום, רק כדי להחתים את הדרכון (בכל מעבר גבול) ואז להיכנס שוב.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.