שאלה על סין למי שמכיר
-
אנחנו מעוניינים לנסוע לסין ל-12 ימים.
בגלל הזמן הקצר יחסית המליצו לנו לבקר בביג׳ין ושנחאי בלבד, אבל אנחנו מוכנים לוותר על שנחאי ולבקר רק בביג׳ין וסביבותיה כדי לחסוך את זמן הנסיעה. אנחנו מעדיפים למצות את האזור.
באיזה מקומות מומלץ לבקר באזור בייג׳ין?
-
שאלה על סין למי שמכיררעיון טוב.
לגיוון - סיבוב קצר במחוז שאנשי - דאטונג, הר ווטאי ופינגיאו.
גיחה צפונה לצ'נגדה ואולי גם לשניאנג, אפשר גם לשקול את שאנחאיגואן.
טיולים בסביבות בייג'ינג - בבלוג שלי יש פוסט על מקומות מומלצים מחוץ לעיר.
-
שאלה על סין למי שמכיר12 יום חבל להשקיע רק לביגין כולל ביקור בחומה.לביגי'ן מספיק 5-6 ימים וכדאי להגיע לפחות לעוד שני יעדים.
העיר שיאן שכדאי להשקיע בה לפחות יומיים וגם שנגחאי. תעיינו בטיפים ותקראו חומר כתוב
-
שאלה על סין למי שמכירהיי דווקא עצה טובה קיבלתם
בייג'ינג עיר מרתקת אבל ב5 ימים אפשר לחרוש אותה היטב.
שאנגחאי אומנם נמצאת במרחק רב ממנה, אך כיום יש רכבות מהירות שעושות את הדרך ב5 שעות בלבד ( זו חוייה בפני עצמה ) או לחלופין אפשר לקחת רכב לילה של 12 שעות ולחסוך לילה בבית מלון מגיעים קלראת 8 בבוקר בשאנגחאי כך שלא מפספסים יום טיול.
בנוסף לכך אפשר לצאת ליעד או שתיים מבייג'ינג או משאנגחאי לטיול של יום או יומיים.
אם בכל זאת תחליטו לוותר לגמרי על שאנגחאי אז ניתן לבחור יעד אחר.
-
שאלה על סין למי שמכירמול סינולוגים כמו רוני ופפקין קטונתי אבל אנסה בכל זאת - משנת 2008 יצא לי להיות בסין שלוש פעמים, ובשתיים מהן הייתי גם בבייג'ינג, במצטבר שבועיים. מניסיוני זה לומר שמספקים 5 ימים לחרוש את העיר המרתקת הזו זה להקטין אותה למימדים לא נכונים. העיר אדירה במימדיה ובתכנים שיש בה. בישן ובחדש שלה היא מספקת חוויה מיוחדת במינה למטייל בה. אם יזדמן לי שוב להגיע אליה, אקדיש לה, מן הסתם, עוד ימים. ממש כמו שעשיתי בניו יורק בעשרות ביקורים בה במשך ימי חיי. יחד עם זאת אני מסכים לכך שבטיול של 12 יום בלבד צריך לבחור בין אפשריות פחות טובות. כלומר איך לחלק את הזמן. אבל גם אם יקדיש השואל את כל זמנו רק לעיר זו - לא יצא שכרו בהפסדו. ומכאן והלאה זו החלטה שלו.
-
שאלה על סין למי שמכיררוני צודק שהעיר מלאה ואני ואפשר לטייל בה ובסביבותיה גם מעל שלבוע, 5-6 ימים עדיין לדעתי זה די ממצה מבחינת רוב האתרים.
מה גם שהיום המטרו מגיע לכל אתר משמעותי כך שמדלגים על הפקקים הידועים לשמצה של בייג'ינג
-
שאלה על סין למי שמכירקטונתי מלהיות סינולוג.. הייתי בסין פעם אחד בלבד.
בפעם הבאה סין תבוא אלי... סתתתתם

-
אז רק פפקין -
אז רק פפקיןסינולוג זה מעל לדרגתי

אבל תמיד שמח שיש פה דיונים טובים על סין ושמצליחים לעזור לאנשים