טיול זוגי בנובמבר
-
שלום לכולם,
אנו זוג בשנות השלושים ואנו מתכננים טיול בן 5-6 ימים באירופה באמצע נובמבר.
אנחנו רוצים טיול שיכלול עיירות קטנות, נופים וקרבה לעיר גדולה שגם בה אפשר להעביר יום, יום וחצי.
האפשרויות שאנחנו חשבנו עליהן הן צפון איטליה (אזור האגמים), טוסקנה או דרום צרפת. כמובן שפתוחים לעוד רעיונות למקומות אחרים...
השאלה היא איזה יעד הכי כדאי מבחינת מזג האוויר באותה תקופה ומבחינת משך הטיול.
תודה רבה!!
-
אמצע נובמבר זה כבר מעבר לסיום העונה באגמים האיטלקיים, כמו גם באיזורים ההרריים.
אני פחות נמשך לרביירה הצרפתית.
טוסקנה וגם חבל אמלפי שבדרום איטליה יכולים להתאים מאוד.
-
לקראת סוף נובמבר בחלק ממקומות כבר מתחילים שווקי כריסמס,נדלקים האורות,הקישוטים והעצים כבר ממוקמים.
חבל להפסיד את המראות היפים.
הייתי בודקת באיזה מקומות מתחילים ומתי ומתכננת אם ניתן לפחות לתפוס את התקופה.
אם אפשר,הייתי מנסה לשנות לתחילת דצמבר.
דווקא הצד האיטלקי פחות נחשב לאטרקטיבי לתקופה.
הגרמנים,צרפתיים,פולנים וגם הרומנים מקשטים ומתייחסים לתקופה בכובד ראש.
הכי יתאים חבל אלזס.גם עיירות ציוריות,גם תחבורה ציבורית נוחה וגם הכול יפה ומיוחד.
וורצלב,קרקוב הפולניות והעיירות הקרובות.
בין הערים-וינה,בודפשט,ברלין,וורשה..וכמובן אפשר לצאת מחוץ לערים.
בבלוג שלי,אפשר להתרשם כמעט כל שנה,בכל מיני יעדים..
-
העיתוי בר שינוי?
כי אמצע נובמבר התקופה הכי מתה (חוץ מכל מיני כנסים וועידות שמנצלים זאת) לתיירות באירופה.
אחרי חג כל הקדושים (1.11) והקישוטים והאווירה, ולפני טרום חג המולד (לרוב מתחילים בימים האחרונים של נובמבר- המקדימים… לא כולם).
אבל ההערה המהותית שאי אפשר ל”נייד” טיול אביב-קיץ-סתיו לחורף האירופאי, גם לא באיטליה,ספרד או דרום צרפת- בכל מקרה חורף ויכול להיות קר, ובעיקר רטוב מעצבן . כשנמצאים בעיר גדולה אז פחות נורא, נכנסים לאתרים מקורים, מוזיאונים, מרכזי קניות וכו. כשנמצאים בעיירות וכפרים והחניה במורד הכפר(לא פעם) וצריך לטפס כלפי מעלה כאשר הרוח מעקמת את המטריה- גם זרזוף דק הופך למעצבן ביותר. אם מנסים לטייל לאורך חוף (נניח רביירה צרפתית או חופי אמלפי) אפשר להתקל גם ברוח+גשם וזה שלוב שלא מאפשר הליכה בכלל. חלק מהמסעדות ובתי המלון סגורים, ובכלל יש אווירה של “אחרי העונה” (או שאוהבים את זה , או שלא--עניין אישי!-אבל צריך להיות מודעים לכך). נסיעה בין כפרים ועיירות לראות תוואי נוף, עלול להיות מעונן, מעורפל ומתסכל.
וכן---- יכול גם להיות טמפרטורה נעימה סביב 10 מעלות, ומזג אוויר נסבל נטול גשם ורוח (עדיין חלק יהיה סגור!)- צריך לא מעט מזל.
-
בנובמבר הייתי נוסע לאנדלוסיה. מז''א דומה לארץ, בחלק מהאזור יותר גשום, אבל יש הרבה מקומות סגורים לבקר בהם.
-
תודה רבה לכל העונים!! בהחלט מועיל… -
). מצרפת קישור להמלצות ולבלוג על העיר של