ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון יוון - עזרה בבניית מסלול + שאלות

פורום אירופה
    זגוריה יוון
    7
    14
    1331
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • soungalo
      soungalo נערך לאחרונה על ידי soungalo

שלום לכולם,

אנחנו מתכננים טיול בצפון יוון ונשמח לקצת עזרה.

אנחנו זוג, נוחתים בסלוניקי בתחילת אוקטובר, טסים חזרה מאתונה. יש לנו 16 ימים מלאים – הכוונה היא לשכור רכב.

קראתי פה באתר ובעוד מקומות, ונראה לי שהמקומות שנרצה לבקר בהם הם:

• סלוניקי – הבנתי שיום אחד מספיק
      • מטאורה
      • איזור זגוריה – טרק של 3-4 ימים, ביקור בכפרים ואולי רפטינג
      • אולימפוס – אולי, עוד לא הצלחתי להבין אם כדאי
      • חצי האי פיליון
      • אתונה

כמה שאלות:

1. מה דעתכם על הרשימה? האם הגיוני ביחס לזמן שיש לנו? יותר מדי\מעט מדי?
      2. האם פיספסתי משהו "חשוב"? מקום שממש לא כדאי לוותר עליו (באזור המדובר)?
      3. אשמח אם תוכלו לעזור לי לסדר את המסלול בצורה הגיונית, כדי להימנע מנסיעות ארוכות או מסוכנות. מזכיר שצריכים להתחיל בסלוניקי ולסיים באתונה...
      4. לגבי שכירת רכב – האם רכב קטן (נניח יונדאי i10) יתמודד על הדרכים ההרריות, או שכדאי ללכת על משהו יותר חזק (ויקר)?
      5. GPS בנהיגה – האם ווייז או google maps עובדים ואפשר לסמוך עליהם גם באזורים היותר מרוחקים ובתוך הערים?

תודה רבה – נשמח לשמוע את תשובותיכם גם אם רק לחלק מהשאלות.

דוקטור דו ליטל Aviv3152857 שוקי3 shlomitriskin עודד 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

אם עוד אפשר לשנות את כרטיסי הטיסה אני הייתי ממשיך עד לקורפו (כולל מעבר במעבורת) ומשם טס הביתה.

אם אי אפשר אז אפשר לרכוש כרטיס מקורפו לאתונה, ממילא בד”כ הקונקשן שם.

הנסיעה חזרה מזגוריה עד לאתונה ארוכה מאוד ויקרה מאוד, לדעתי עדיף לנצל את הזמן לנפוש באי המקסים הזה במקום ליהנות מנוף של אספלט

פיליון נחמד אבל אם אתם כבר בסלוניקי אני הייתי מחליף בחלדיקיקי. הסגנון בגדול דומה ואם אין אטרקציה מסויימת שקסמה לכם בפליון אז קרוב יותר במסלול.

היום אני לא חושב שיש רכב שלא מסתדר עם הדרכים ההרריות, קטן ככל שיהיה. לא רואה בעיה. לחלק מהאנשים יש בעיה עם גיר ידני – לתשומת לבכם.

Waze אולי יהיה בעייתי במקומות בהם אין קליטה סלולרית ובניגוד לישראל העדכונים מאוד איטיים, נתקלתי בכבישים שהיו סגורים זמן רב וה WAZE הוביל להשתמש בהם.

גוגל מפות יהיה טכנית אמין יותר אם תורידו מפות ל OFF-LINE, לא יהיה תלוי בקליטה סלולרית. ויש עוד אפליקציות OFF-LINE חינמיות ובכסף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Aviv3152857
          Aviv3152857 @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo אמר:

1. סה”כ רשימה הגיונית וסבירה לגמרי בשביל 16 יום.
          2. אם אתם בקטע של טראקים ונוף, הייתי מציע לשקול את צומרקה, איזור מדהים וביתולי, אולי במקום האולימפוס. אני בניגוד לקודמי ממליץ מאוד על פיליון, לדעתי איזור מהיפים בצפון יוון וביוון כולה.
          3. מבחינת סדר- יום בסלוניקי משם לאולימפוס אם החלטתם לבקר שם, תוכלו לשלב גם את אדסה היפה בדרך. לאחר מכן לרדת לכיוון פיליון לכמה ימים, לאחר מכן יום במטאורה, משם ליסוע לאיזור זאגוריה (אפשר לשלב את מצובו ויואנינה בדרך). משם כמה ימים שתחפצו בזגוריה אם אתם מתכננים גם טארק של 3-4 ימים וראפטינג תתכננו 6-7 ימים בכיף. בסוף לסיים ביום יומיים באתונה, בדרך תוכלו לעצור בנפקטוס או בצומרקה אם ביטלתם את האולימפוס או פיליון.
          4. הייתי ממליץ על רכב גדול יוצר, צריך מקום למזוודות, הנסיעות בהרים לא קלות
          5. וויז עבד לי מצוין בצפון יוון.
          • שוקי3
            שוקי3 @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

לטעמי תשתית הכבישים ביוון לא איכותית והנהיגה די מייגעת.

• soungalo
              soungalo נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התגובות. אשמח כמובן לשמוע דעות נוספות.
              דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

אם תכתוב מה אתה מפיק מההצעות שקיבלת עד עכשיו יהיה קל יותר להתכוונן.

למשל מישהו אחד המליץ לך על תחליף לפליון, מישהו אחר המליץ לך דווקא להצמד לפליון. מה אתה מתכוון לעשות?

soungalo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • soungalo
                  soungalo @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי soungalo

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

קודם כל, אני עוד בשלב העיבוד 🙂 ברגעים אלה בונה טבלת אקסל ומנסה להבין איך העניינים מסתדרים.

ספציפית לגבי פליון – עוד לא החלטתי סופית אבל כרגע הנטייה שלי היא ללכת על זה – קיבלתי הרבה המלצות (גם מחוץ לפורום), אבל כאמור אני עוד צריך לחשוב על זה.

ההצעה שלך על קורפו היא רעיון מעניין. בודק גם את זה.

בקיצור – אתם עוזרים לי לעשות סדר בדברים, אז תודה לכם!

shlomitriskin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • shlomitriskin
                    shlomitriskin @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

חזרנו עכשיו מיוון במסלול מעגלי מאתונה ולא הגענו לסלוניקי. 1. קודם כל תבדוק את מזג האויר גשם שלג בזמן שאתה טס עלול להיות בעיה בהרים בסוף אוקטובר(או שיהיו לך מסלולים חילופיים למקרה שמזג האויר משתבש)

2. מצטרפת להצעה של צומרקה יותר בתולי אך קשה יותר לנהיגה מזגוריה. שווה מאד לדעתי.

3. אזור נוסף שיכול " לשבור" את הדרך מאתונה לזגוריה (שכמובן כדאי לעשות עם תחנות ונקודות עניין בדרך) הוא אזור קרפניסי וההרים סביב

4. אנחנו נסענו זוג בפיאט 500 ידני ללאשום בעיה גם בעליות ( לעיתים צריך לרדת בהילוך שממילא נוסעים כך בסיבובים בהרים ואנחנו נסענו עם מזגן לקרור כל הזמן)

5. לגבי ניווט קבלנו את ההצעות כאן והורדתי מפת יוון גם offline עם כל האתרים שרצינו לטייל מסומנים כך שהקל מאד על הנייוט ומציאת האתרים. קנינו סים מקומי של וודאפון (הקטן ביותר שלהם 7 גיגה ב 22 יורו. תשקלו לגבי רכישה בארץ לצורך הגלישה הסלולרית וכדי לא להתברבר) 

6. השתמשנו גם במפת יוון offline חינמית שכוללת גם שבילי טיול. שמאד עזרה ביחד עם גוגלמפס.

7. פיליון מאד מיוחדת היינו יומיים כולל יום טיול מעעגלי מצגרדה ירידה לחופים וחזרה מחוף אחר מדהים

8. נקודת עצירה נוספת אפשרית בדרך היא כמובן דלפי

תהנו

• shlomitriskin
                      shlomitriskin @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

נב לדעתי ממש לא מומלץ להכנס עם רכב לאתונה ואין צורך. עדיף להחזיר בשדה התעופה למשל ולהכנס עם מטרו או אוטובוס לעיר ושם רגלית(תלוי בכמה ימים בעיר יש כרטיס מטרו ותחבורה חופשי ל 3 ימים ב 22 יורו כשהנסיעה נלוך חזור לשדה התעופה 20 יורו, משתלם

• עודד
                        עודד @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

לדעתי ב- 16 יום אתה יכול להכניס יותר. למה שרשמת צריך סדר גודל של 10 ימים או קצת יותר. 

soungalo תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • soungalo
                          soungalo @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

תודה – יש הצעות ספציפיות?

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • עודד
                            עודד @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

אגמי פרספה, קסטוריה, דלפי

• Aviv3152857
                              Aviv3152857 נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא חושב ש-16 יום זה לא יותר מדי בשביל כל היעדים שציינת.

תוסיפו עוד יום-יומיים (פארגה, פרבזה, נאפקטוס) בדרך חזור מזגוריה לאתונה כי בכל זאת מדוברת בנסיעה של 7 שעות וקיבלת אחלה 16 ימים.

• dan Ben Shoshan_4041991
                                dan Ben Shoshan_4041991 @soungalo נערך לאחרונה על ידי

@soungalo

בוקר טוב

ביקרתי ביוון כ-10 פעמים ..ואני תמיד שמח לחזור. [אני מטייל באופנוע] לשאלתכם אנסה לתרום מנסיוני .

איזור זגוריה-מדהים….. 

אולימפוס-הייתי… אפשר לוותר.

חצי האי פיליון -מקסים… עניתי לשאלה אחרת בפורום. שווה ביקור ,מסלולי הליכה אין סופיים,אוכל נהדר,אקלים ירושלמי,אין תיירים [בינתיים… ]. 

אתונה- לא יותר מיום אחד… אם אתם לא חובבי היסטוריה ,אפשר להסתפק בפחות.

נסיעה טובה

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון