ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפון מזרח ארה"ב בשלכת, אשמח להערות ועצות

פורום צפון אמריקה
    אגם שאמפליין אגמי האצבעות אדירונדאק אלף האיים ההרים הלבנים ורמונט טיול שלכת מאסצ'וסטס מזרח ארהב מפלי הניאגרה ניו אינגלנד ניו המפשיר ניו יורק צפון אמריקה קונטיקט
    8
    40
    4480
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גולדי10
      גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים טיול לצפון מזרח ארה”ב בתקופת החגים, טיול שלכת, זוג הורים עם 3 ילדים 16, 13 ו- 9 , 

טילנו לפני שנתיים במערב ארה”ב 7 שבועות ככה שאנחנו מכירים באופן כללי את ההתנהלות בארה”ב.

אחרי שקראתי פה באתר ועוד, תכננתי מסלול ויש לנו עוד כמה לבטים וחוץ מזה כל הערה תתקבל בברכה.

אנחנו אוהבים הרבה טבע, פחות ערים אבל ניו יורק חייבים, אמא אוהבת קצת קניות והילדים אטרקציות כמו פרקי חבלים ופרקי מים, רוב האטרקציות אמנם פתוחות רק בסופש בתקופה הזו אבל ננסה למצוא, הילדים מסתדרים יפה בטיולים רגליים.

שאלות

האם לנסוע דרך הרשי בהתחלה או לנסוע ישירות לקורנינג, אנחנו לא ממהרים אבל לא בטוחים לגבי זה?
      מה לעשות ביומיים האחרונים לפני הנסיעה לכיון ניו יורק?

האם החלוקה שלנו לימים ולילות טובה? באופן כללי יש לנו ניסיון עם מעבר של לילה אחד אבל כשאפשר מעדיפים להישאר יותר לילות

נחיתה בניו יורק שבת 28.9 אחהצ

חזרה שבת 20.10 בערב

המסלול המתוכנן כרגע:

28.9 נחיתה, לוקחים אוטו ונוסעים לכיוון פנסילבניה ללינה- מרחק מתוכנן עד שעה וחצי

29.9 נסיעה להרשי- אופציות: מפעל השוקולד, פארק שעשועים, המפעל של הרלי דיוידסון, שייט במערות Indian Echo Caverns (לילה הרשי)

30.9 אולי משהו מהאופציות של יום קודם, הצטיידות קניות, נסיעה לכיון האגמים- קורנינג, מפעל הזכוכית, אזור ויטקנס גלן הפארק, אופציה מוזיאון התעופה הקטן (לילה אגמי האצבעות)

1.10 אזור אתיקה, האוניברסיטה, המפלים- רוברט ה טרימן, בוטרמיילק, נסיעה בדרך היין (לילה אגמי האצבעות)

2.10 השלמה של עוד אטרקציות באזור אגמי האצבעות אם לא הספקנו, ונסיעה לכיוון ניאגרה פולס (לילה ניאגרה)

3.10 אטרקציות בניאגרה- שייט בסירה ותעלת הרוחות, תעלת וודלנד, נסיעה לכיוון 100 האגמים דרך רוצסטר אולי מוזיאון סטרונג, סיריקיוז אולי קניון דסטני (לילה בדרך לכיון 1000 האיים)

4.10 1000 האיים, שייט של שעה וסיור בטירת בולט ונסיעה לאדירונדאק (לילה אדירונדק סארניק לייק)

5.10 איזור אדירונדאק- לייק פלסיד- מקפצות האולימפיות, תצפית מלטה כי סגור לשיפוצים, מסלול הליכה , West Branch Ausable River Falls אגם המראה, עלייה להר וויטפייס(לילה אדירונדאק סארניק לייק)

6.10 אגם שמפליין הצד המערבי- אוזבאל קאזם וחציה לברלינגטון המוזיאון הפתוח, מפעל ליצור דובים (לילה סטאו)

7.10 ורמונט- ביקור במפעלים השונים, כביש 100, מונטפלייר, מלון של משפחת טראפ (לילה סטאו)

8.10 ורמונט- טיול אופניים סטאו, אזור סמאגלר נוטצ (לילה סטאו)

9.10 ההרים הלבנים- בדרך, המכרה, כמה גשרים מקורים, פרקוניה סטייס פארק, פלום גורג', הר קנון (לילה נורת קונווי)

10.10 ההרים הלבנים- כביש 112, 302, לינקולן, הר וושינגטון, פארק קרופורד נוטצ, תצפית על מלון וושינגטון (לילה נורת קונויי)

11.10 ההרים הלבנים- אטרקציות לילדים, פארק מים מקורה, קניות (לילה נורת קונווי)

12.10

13.10

14.10 קולומבוס דיי- לבחור אחד או יותר מהאירועים של היום

15.10 נסיעה לכיון ניו יורק

16.10 ניו יורק

17.10 ניו יורק

18.10 ניו יורק

19.10 ניו יורק

20.10 ניו יורק (טיסה בערב לישראל)

מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • מוני
        מוני @גולדי10 נערך לאחרונה על ידי מוני

@גולדי10

שלום 

בגדול רואים אצלך את אחד התכנונים הראויים לצפון מזרח.

מה שטוב שאתה לא מתיימר לכסות בכל יום נתון את כל נקודות

העניין ,ומציין בפירוש את המילה אולי אהבתי את זה!

לגבי השייט ב-1000 האיים לדעתי שייט שכולל את הירידה לboldt castle 

הוא לא נחשב שייט קצר בן שעה,ובכלל אני באוקטובר ובטח ב-4/10 הייתי מוותר על שייט ב-1000 האיים

ופונה ביום הזה אל כבישי האדירונדאק בדרך לסאראנק לייק ולייק פלאסיד,בתוואי המבטיח המצורף-

https://goo.gl/maps/Yye27s8y9ErrGA197

כבר כתבתי בשרשורים אחרים שעל פי אתר החברה המקיימת שיוטים מומלץ להתקשר בתקופה הזאת

של השנה ולוודא שמוציאים שיוטים ולוח זמנים.

למרות מה שרשמתי כמובן אתה תקיים תכנית על פי צו ליבך.

לגבי אתרי הסביבה של לייק פלאסיד אני מניח ש-West Branch Ausable River Falls הוא תחנה

נוספת בקרבת האתר הידוע -high falls gorge  הנה מרחק הנסיעה ביניהם-https://goo.gl/maps/LDNXkX3XnUBDe5QcA

ועוד דבר אני מקווה שבתוכנית של הוויטפייס מאונטיין שלך היא לעלות עם הרכב שלכם אל הפיסגה ולא להסתפק

בוויטפייס מאונטיין הנמוך מבין השניים (רכבל).

לגבי הימים שהשארת פתוחים והנופלים על סוף השבוע של הקולומבוס דיי הנה אפשרויות  האירועים שהשיגה הגולשת

jenn-

האירועים שארצה לכלול זה אלה, והם מתקיימים בסוף שבוע של קולומבוס דיי. 
        אירוע Damariscotta Pumpkinfest
        http://www.mainepumpkinfest.com/main-events/
        מתקיים בקולומבוס דאיי ויקנד 
        תהלוכה של דלעת בשבת ה 12.10
        דרבי דלעת ראשון ה 13.10
        רגטה של דלעת ביום שני ה 14.10

תחרות בה גברים סוחבים את הנשים שלהם 
        מתקיים ב 12.10
        https://www.sundayriver.com/events/north-american-wife-carrying-championship

ואם תרצה לברר בעצמך הנה המרחק מההרים הלבנים אל הסחיבה ואל פמפקין במיין

זה המרחק מ-Newery (סחיבה) ל-Damaricotta (פמפקין)-
        https://goo.gl/maps/6mU4ke84nPpyG7Kg6

קודם תגיד אם מתאים לך ואז אפשר להציע לך את הימים החסרים

בהחלט הייתי פונה לעיירות חופי ומפרצי מיין 

לשיקולך

מוני

ניקולי גולדי10 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ron61
          ron61 נערך לאחרונה על ידי

שלום מוני וגולדי

אנו זוג מבוגר בשנות החמישים , פעם ראשונה בארהב , (קורה) שעושים את המסלול הנ”ל ממש באותם תאריכים שמחה על העצות וההבנות 

בניתי מסלול דומה תוך היעזרות בטיפים של מוני

שאלה ? האם כדאי להכניס את בוסטון למסלול 

או כפי שהצעת את מיין

החשש שככל שמצפינים קר יותר

בנוסף ביום הנחיתה אני מתלבטת נוחתים לפנות בוקר 

האם בדרך לקורנינג לעצור בSTROUDSBURG  קיבלתי המלצה חמה על המפלים שם וללון שם

או להדרים לכיוון באמיש  ולהאריך את הסיבוב,

שאשלה נוספת: האם בקולומבוס דיי כדאי להשהות בניו יורק?

יש לי עוד המון שאלות אך אחכה איתם

תודה על התיחסותכם

רוני

גולדי10 מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ניקולי
            ניקולי @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

מוני שלום,

אנחנו מתכוננים לנסוע ב10.10 לצפון מזרח ארה”ב, אשמח אם תוכל להעביר לי מסלול מניו יורק צפונה, והאם בתקופה זו של השנה, כדאי לטייל במקומות אילו. אנו זוג+ילדה בת 14

תודה מראש 

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • גולדי10
              גולדי10 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

הי מוני,

תודה על התשובה המהירה, ההערות והעצות המועילות, ושמחה שהצלחתי לתכנן תיכנון ראוי, אני אוהבת להיות יסודית.

1000 האיים - ראיתי אכן באוקטובר יש רק שני סיורים ארוכים ב 10 ו 12:30 ווהקצרים באמת לא מגיעים לטירה, וכן קראתי כבר על מישהו שאכן הגיע והסיור לא התקיים, שאלה למה באופן כללי לא כדאי להגיע בתקופה הזו ל 1000 האיים?

המסלול שצירפת נראה מעניין, אבדוק אותו, ואם 1000 האיים פחות מומלץ בתקופה הזו אז נחליף!!!.

לגבי ה- high falls gorge זו אכן אופציה, קראתי שבאופן יחסי המסלול קצר ולכן התשלום יקר, ולכן חיפשתי מסלול באזור שבו גם יש מפלים, והוא טבע טבעי, מניחה שכשנהיה נחליט.

(באופן כללי יש טיולי טבע שמחירם יקר אבל שווה ויש כאלה שנראה שפחות, ואז חשבנו שאולי נוכל למצוא מסלולים חלופיים, חבל שזה לא כמו בחוף המערבי שאפשר לקנות כרטיס לכל הפארקים ואז אפשר לטייל בטבע ללא עלות נוספת. אני יודעת שבמדינת ניו יורק זו אופציה לסטייט פארק אבל לא יודעת אם זה משתלם לנו)

לגבי הוויטפייס מאונטיין אכן התכנון הוא לעלות ברכב, שוב מניחה שמתוך הימים שאנחנו שם יהיו ימים שמזג האוויר יאפשר זאת, בכלל מקווים שמזג האוויר יהיה יאיר פנים J

הימים הנותריםלפני ניו יורק, (האמת שצחקנו בנינו כבר מזמן שאולי נירשם לתחרות של "סחוב את האישה") אבל נסיעה לכיון Damaricotta  ופסטיבל הדלעות נראית לי יותר, אז מה כדאי לעשות משם, גם בהתחשב שזה סופש עמוס מאוד.

ושוב לגבי הנסיעה להרשי האם היא כדאית או לנסוע ישירות לקורנינג עם עצירה כמובן, מה דעתך?

תודה רבה!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גולדי10
                גולדי10 @ron61 נערך לאחרונה על ידי

@ron61

אני יודעת להגיד רק שאם אתם באזור האיימיש ביום ראשון אז מה שקשור אליהם סגור, חוץ מזה מוני בטח יוכל לענות לכם על השאלות האחרות.

ron61 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מוני

@גולדי10

ככל שאת כותבת יותר הולכת וגדלה הערכה שלי

על כיווני המחשבה שלך, כי לשמחתי יש לי תשובות לכל .

אענה לא לפי הסדר –

את כל כך צודקת בעניין ה-High fall gorge ,שאני בהחלט איתך בהחלטה ללכת על הענף הנוסף

שסביב השלוחה הזאת של נהר האוזאבל, ובהחלט שאשמח כשתחזרי לדיווח של על השמורה הזאת שמצאת!

לגבי 1000 האיים אם אין שיוטים קצרים אני בעד לוותר ואם לא ראית התייחסות בשרשור מקביל לעניין 1000

האיים בחודש אוקטובר הנה לינק ובו 3 גולשים בכירים בפורום מדברים בנושא-

https://community.lametayel.co.il/topic/149341/%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91-%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%94

אם את לא שקטה עם הרשי אפשר לצאת מ-JFKלשעה ביום הנחיתה (השאלה מהיא שעת הנחיתה המשוערת?)

כי כבר רשמתי שיש הרי שעות עומסים כבדים בערבים ביציאה מ-JFK ועד שיוצאים ממתחם העיר

אפשר ב-28/9 יציאה של שעה+ לצד של ניו ג’רסי בכיוון עמק ההדסון הדרומי-

ולמחרת קצת  עמק ההדסון והגעה לעגינה בפוקונו מאונטיין בערך בהצעת התוואי הזו-

https://goo.gl/maps/7m2ieBKAr9x2c1iL6 לינה בבסט ווסטרן שבטנרסויל

ואם יש לכם זמן לתת ,אז המלון נושק לאאוטלט הגדול יחסית שבעיירה הזו.

ביום הבא  הגעה לאיתקה בזמן סביר בצהריים כך שניתן להספיק כבר ביום הזה 

https://goo.gl/maps/CohqU1BdzWKwcWb88

ביום השני באיתקה אפשר לעשות את המשולש איתקה>>קורנינג>>ווטקינס גלן >>איתקה

לשיקולך.

האם יצא לך לראות בפורום חומרים על סביבות איתקה?

מוני

גולדי10 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • מוני
                    מוני @ron61 נערך לאחרונה על ידי

@ron61

אם אתם כבר בסביבה לכו על בוסטון ..

לכו על הפוקונו מאונטיין כפי שקיבלתם הצעות לשמורות המפלים שבה.

מוני

• מוני
                      מוני @ניקולי נערך לאחרונה על ידי

@ניקולי

רצוי שתיפתח הודעה נפרדת ובה

חשוב שתרשום האם היציאה למסלול הרכוב היא ב-10/10 בבוקר

ובאיזה תאריך אתה רוצה לסיים את המסלול הרכוב והיכן הסיום.

רוצים גם בוסטון?

מוני

• גולדי10

@מוני

קוראת ובודקת את כל הקישורים שצרפת.

שעת נחיתה משוערת 17:00 ואז מניחה שנצא לדרך אחרי הביקורת ולקיחת האוטו סביבות 19:30... פחות הטריד אותי העומס יותר העניין  במקום, אבל אני מניחה שבסופו של דבר זה עניין של טעם (תרתי משמע) וגם האיזון בשביל הילדים שלי בין טבע לאטרקציות.
                        שמחה ששלחת לי עוד אופציות, קוראת על אזור עמק ההדסון הדרומי ואחליט.

ויתרנו על 1000 האיים, בכבישי האדירונדק שהמלצת לכיון אולד פורג' ובהמשך מה כדאי לראות?
                        ואשמח לדעתך הכנה על
                        The Wild Center ליד טופר לייק?

לגבי אתיקה והאזור קראתי יכולה לצרף פה את כל האופציות שיש לי,
                        אופציות מתוכננות:

Corning Museum of Glas (מסעדה Jelly Beans)

אתיקה העיר

Cornell University- סיור מודרך אם נספיק, מעבדת הצפרות, ו
                        אולי
                        Ithaca Falls והגשר התלוי
                        Robert H. Treman State Par- מסלול

ואולי

Buttermilk Falls State Park- תצפית

ויטקנס גלן- Watkins Glen State Park

Seneca Lake Wine Trail (אולי העיר ג'נבה)

אופציות לא מתוכננות:

Wings of Eagles Discovery Center

Cascadilla Gorge Trail

חוות דלעות נוי- Gourdlandia

קטיף תפוחים- Reisinger’s Apple Countr

קראתי באחד הפוסטים שצרפת לי שמישהי כתבה שזו פחות העונה לבקר באתיקה, מדוע?

ושוב לגבי הימים הנותרים, אם אנחנו נוסעים ל Damariscotta ב 12.10 או אולי כבר ב 11.10 אחה"צ מה אתה ממליץ משם בדרך לניו יורק?

מוני צפנת_4018822 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מוני
                          מוני @גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

@גולדי10

אין עליך,את הורגת אותי עם הנקודות שאת שולפת, עבודת הכנה לעילא

כמה מהן לא מוכרות לי בפורום.

לגבי הגולשת ריקי5 שכתבה כך על איתקה באוקטובר, אני מניח שהיא מביאה בחשבון

פחות עוצמה במפלים שבאזור האצבעות אבל פרט לתצפית המאכזבת על המפל התחתון

ב-butermilk (לנו הוא היה זרזיף) אז בנוסף למל איתקה אומנו לא איכזב מפל הקומות שבלב

הקמפוסים של קורנל והנה המיפוי שבין מפל הקומות למפל איתקה-

https://goo.gl/maps/nf2Lo2r3oHwxsn2F6 לא להחמיץ את מפל הקומות גם הוא לא במיטבו

https://www.youtube.com/watch?v=taFKXQB4Kmw

לגבי ה-wild center שאלה נכונה גילוי נאות(לא נכנסנו)פשוט  הבנתי מריקי5 שסביר להיכנס ,אבל

אין בעייה שאבקש ממנה להיכנס לשרשור ולהביע דיעה בעניינו.

לגבי הימים החל מההרים הלבנים- אפשר לצאת -12/10קודם בכיוון תחרויות הסחיבה ולהמשיך 

לפמקינס בדמריסקוטה-https://goo.gl/maps/BKzFtTmy84n6p82m6

אגב אם לא מוצאים בצדק לינה בסביבה אפשר לנסות בבותביי הארבור-

https://goo.gl/maps/LEEhNc9rvMjQhsQX7

ב-13/10 אפשר אולי להשלים אי אילו אירועים בדמריסקוטה  אם צריך ולהתחיל לרדת

לאורך החופים הדרומיים של מיין בכרך כך-

https://goo.gl/maps/QUoTf8JHxJzBRNea8

פריפורת עיירת מותגים ברחובותיה הראשיים והצדדיים,אחר כך אני משכתי את התוואי

דרך עיירות חוף נאות והנאה בהן אוגונקיט ,אם תרצי חומר עליה אני כאן,המיגדלור בקייפ נדיק

ואחרונה חביבה מאוד בימים טרופים כאלו של חג, סילם שמה, אם יש מועד שחובה להציץ בה זה בימי חג

ואו בימי א’ שלא בחגים.

תשאלי אותי מה מיוחד בה?😁

ביום הבא 14/10 אם אחרתם יום קודם לסילם השלמות(מוזיאון קטן של מכשפות(מוכן להמליץ) והמשך בילוי 

ירידה לניופורט רוד איילנד>>והלאה למיסטיק

ב-15/10 נסיעה לניו יורק אפשרות קודם תצפית על עמק נהר הקונטיקט ממרומי -gillette castle state park

ביקור בכפר של essex נסיעה לקמפוסים של אוניברסיטת ייל לנסות להצטרף לור החינמי ,ולהמשיך לניו יורק.

אם תרצי מיפוי ליום הזה דברי.

מקווה שעזרתי למי שלדעתי לא צריכה  עזרה.

מוני

גולדי10 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • צפנת_4018822
                            צפנת_4018822 @גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

@גולדי10

לגבי איתקה באוקטובר, להבנתי התגובה של ריקי היתה בעיקר בהתייחס ליקבים שזאת כבר לא העונה. אמנם זרימת המפלים מועטה יותר אבל האיזור יפה ונעים גם בסתיו😊

לגבי שאלתך על הרשי כן או לא -תלוי מה אתם מתכננים. מפעל השוקולד הוא למעשה חנות מאד גדולה עם כמה אטרקציות לקטנים. חביב אבל לא בטוחה שעם הגילאים שלך שווה את העיקוף. אם מעוניינים בפארק שעשועים אז זה כבר עניין אחר (אנחנו לא היינו אבל כשהתעניינתי ראיתי חוות דעת חיוביות).

• גולדי10

@מוני

קודם כל אתה עוזר המון, אלוהים הרי מצוי בפרטים הקטנים.

נתת לי עוד חומר לעיבוד באזורים שעוד לא התמקדתי בהם ועכשיו הולכת לקרוא עליהם.

אגב- מה מיוחד בסיילם? 😉

חוזרת לקרוא, ייקח לי כמה ימים לעבור על המקומות החדשים ואני אחזור עם שאלות…

שוב המון תודה!

• גולדי10
                                גולדי10 @צפנת_4018822 נערך לאחרונה על ידי

@צפנת-לוינשטיין

הי תודה, חשבנו על זה כדי ליצור עניין בדרך לאזור אגמי האצבעות, כרגע בעיקר חושבים על הסיור, חשבנו על הפארק אבל יש עוד במקומות אחרים… וגם קצת על העיר והשייט במערות התת קרקעיות, אבל אנחנו עוד מתלבטים ובעיקר אחרי שמוני הציע מסלול דרך עמק ההדסון הדרומי, יש כלכך הרבה מה לראות...

• גולדי10

@מוני

עוד שאלה כללית לגבי המלונות, אנחנו נוהגים להזמין מלונות מראש עם אפשרות ביטול מאוחרת ככול שניתן, כדי לאשפר לנו גמישות, כך עשינו בטיול במערב.
                                  לאורך הטיול שהיה בחודשים יולי-אוגוסט, שיא עונת התיירות, גילינו שבחלק מהמקומות גם כאלה מתויירים מאוד כמו מוניומנט ואלי וגראנד קניון, מצאנו מלון יום קודם או אפילו באותו יום, במחירים טובים. הגמישות הזו היתה לנו מאוד נוחה ונעימה.
                                  אנחנו תוהים האם במזרח זה גם כך, למרות העובדה שבניו אינגלנד זה גם שיא התיירות. האם עדיין יש הצע מעכשיו לעכשיו? האם יש גמישות בתנועה?

תודה 🙂

מוני ריקי 5 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • מוני

@גולדי10

אני גורס שאם את שלמה עם עצמך לגבי החלוקה

אז גם אני בעד להכין לינה עםכמה שיותר קרוב למועד הלינה 

אפשרות ביטול .

בימים של סוף השבוע של הקולומבוס יש להניח קושי מסויים

אם לא מכינים מראש.

גם במידה ובסביבה מסויימת יש אירוע מיוחד(לאמריקאים בעיקר)

אז ניתן לראות תפוסה מלאה(למשל איש הברזל או משהו כזה

שנערך ביולי בלייק פלאסיד)

אתם כמשפחה הכדאיות להכנה מראש טובה על מנת לא להתחיל לחפש.

שורה תחתונה מאמין שלא תישארו ללון ברכב אולי תצטרכו לנדוד .

לגבי סיילם עיר המכשפות נכון נחשבת ממוסחרת על מוזאוני המכשפות הרבים

(דעתי אפשר להסתפק באחד)אבל זאת עיירה שבימים מיוחדים לובשת טירוף גם ברחובות כולל מופעי רחוב,ובנות

העיירה לובשות תלבושות ברוח התקופה , וכאשר מתכוננים להלואין בסוף אוקטובר במיוחד

ואני עושה לי חיים קלים ברשותך ומעתיק לכאן

התייחסות מפורטת של הגולשת barnoga  להיסטוריה בעניינה של העיירה ומדוע בנויה היא כך היום  –

Salem היא עיירה חביבה הנמצאת במרחק של חצי שעה צפונה מבוסטון. זו עיירה עם מדרחובים עתיקים זרועי חנויות מיוחדות, בתי קפה ומסעדות סטייליסטיות (מסעדות צמחוניות ואורגאניות, כיאה לעיירה עם קולג' בניו אינגלנד). בתקופה קצרה במאה ה 17 היתה Salem מקום שלא כל כך נעים לגור בו...

תושביה הראשונים של העיירה היו נוצרים שברחו מאירופה עקב רדיפות דתיות. הם רצו חופש פולחן ודת, ולכן ברחו ליבשת החדשה. אולם, איך שהגיעו אליה והתיישבו בה, הם הפכו להיות דתיים קיצוניים וקנאיים אשר רדפו כל מי שהאמין בדת שונה משלהם...

בשנת 1692 חלו בתו ואחייניתו של הכומר המקומי במחלה מוזרה. הן החלו להשמיע קולות מוזרים, לא דיברו לעניין והתנהגו בצורה שהיתה מכונה היום "היסטריה" או "מחלת נפש". הרופא המקומי הוזעק לבדוק את הבנות, וקבע כי לא מדובר במחלה אלא בכישוף. הבנות כושפו ולכן הן מתנהגות כפי שהן מתנהגות. 

הכומר הורה מיד לחפש את מי שכישף את הנערות. החשד נפל על שפחה שהגיעה מג'מייקה, ומסתבר כי נהגה לספר לנערות על טקסי וודו שנערכו בעיר הולדתה. זה הספיק כדי להעמיד את השפחה המסכנה למשפט. על מנת להציל את עורה, או לפחות לא למות לבד, העלילה השפחה על נשים נוספות כי גם הן עסקו בכישוף. כך נכנסה העיירה למעגל אימים שנמשך כשנה שבו כולם מעלילים על כולם בכישוף. שכנים על השכן שהדשא שלו ירוק יותר, סוחרים על המתחרים, אחים על אחיהם ואפילו ילדים על הוריהם. לצורך העניין הוקם בית דין מיוחד עם שופט בראשו שדן חלק ניכר מן "המכשפים" ו"המכשפות" לתלייה. אלה שלא נתלו, הוחזקו במרתפים צרים, טחובים ושורצי עכברים בתאים שרוחבם לא רחב בהרבה מרוחב אדם עומד...

החגיגה נגמרה כאשר אשתו של אחד מנבחרי הציבור הואשמה אף היא בכישוף והוא החליט לשים לעניין סוף. מילא שמאשימים את פשוטי העם, אבל את אשתו?! עד כאן!

העבר המפוקפק הפך להיות סמלה של העיירה ותושביה סוחטים עד תום את הסיפור המעניין ואת התיירים הסקרנים המגיעים אל העיירה בעקבותיו. יש במקום כמה וכמה מוזיאונים ואתרים המוקדשים לסיפור העגום. אנחנו, שהגענו קצת מבולבלים, הלכנו למוזיאון (לדעתי) הפחות מוצלח, אבל אתם, אם תגיעו ל salem כבר תוכלו ללמוד מהטעות שלנו...

בעיירה יש כמה וכמה אתרים ואפשר בהחלט להקדיש לה יום שלם. 

מומלץ להתחיל את הביקור במרכז המבקרים החדשני הנמצא במרכז העיירה. למעשה ניתן לערוך בעיירה מעין סיור העובר בתחנות שונות הקשורות לסיפור ההסטורי. בתוך כך גם לטייל בעיירה היפה על סימטאותיה העתיקות והאווירה המגניבה שבה. 

ישנם שני מוזיאוני מכשפות מרכזיים בעיר. במרכז המבקרים אמרו לנו שהם די דומים ומתארים את אותם אירועים אך לדעתי זה לא נכון. 

אנחנו הלכנו, בהמלצת הבחורה ממרכז המבקרים, למוזיאון שנקרא: 

Witch History museum

במסגרת המוזיאון הזה ניתן לערוך סיור כבייכול בעיירה בזמנים ההם ולסייר בין סצנות שונות המודגמות על ידי בובות שעווה. הסיור מאד מעניין. הילדים היו מרותקים לסיפור ולדמויות. הוא קצר ולא מעיק. 

אתר האינטרנט של המוזיאון:

http://www.witchhistorymuseum.com/witchhistory.html

למרות שהמוזיאון היה מאד מעניין, נראה לי שהמוזיאון השני, אשר ממחיש את ההתרחשויות באמצעות סרטים, ומתייחס גם לנושא המכשפות באופן כללי, יכול להיות יותר מעניין. שם המוזיאון השני: Witch museum. אתר האינטרנט שלו:

http://www.salemwitchmuseum.com/

אתרים מעניינים נוספים בעיירה:

בית השופט (Witch house) - הבית שבו גר השופט שישב בראש כס משפטי המכשפות, שחזור מעניין של בית עתיק (אנחנו לא הספקנו לבקר בו, אך נשמע מעניין). אתר אינטרנט:

http://www.witchhouse.info/

מרתפי הכלא שבהם כלאו את "המכשפות": מאד מעניין. הביקור מתחיל במחזה שממחיז איך נראו ה"משפטים" בבית המשפט (מצמרר...). בהמשך יורדים לסיור במרתפים ורואים את התאים הצרים שבהם נכלאו אנשים חפים מפשע. המדריכה סיפרה שהאסירים נדרשו לשלם עבור כל צרכיהם: מזון, ביגוד, כלי רחצה וכדומה. מי שלא היה לו כסף, נכלא בתא צר רחב רק במעט יותר מרוחב של אדם עומד. האסירים לא יכלו לשבת או לשכב, אלא רק לעמוד בתוך התא. מדי פעם, היו הצפות של מים שהגיעו עד למתני האסירים. מים אפורים ומעופשים, אשר לאחר שירדו הביאו איתם עכברושים...

אתר אינטרנט:

http://www.witchdungeon.com/witchdungeon.html

בית הקברות שבו קבורים חלק מ"גיבורי" האירועים, אשר בו נערכים סיורים מאורגנים עם מדריכים הלבושים בלבוש תקופתי

http://www.graveaddiction.com/burypt.html

אתר מעניין נוסף בעיירה הוא מוזיאון הפיראטים

http://www.piratemuseum.com/pirate.html

מעבר להיסטוריה המרתקת ולמוזיאונים המעניינים, סאלם היא עיירה שכיף להסתובב בה. יש בה חנויות חמודות, רבות מהן עוסקות בנושאי המכשפות (חנות קסמים וטריקים, חנויות עם תחפושות וטי שירטים מצחיקים בנושא המכשפות ועוד). המון בתי קפה ומסעדות, ויופי של עיירה עתיקה ושלווה. 

מוני

• ron61
                                      ron61 @גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

@גולדי10

תודה גולדי ומוני

, הדילמה נפתרה מאחר ואנו נוחתים בשבת והתכוונו לטייל בראשון אז האמיש לא רלוונטי

גם אני בדילמת הלינה ומוני נתן לזה מענה

לניו יורק נגיע ב13/10 יום שבת  בכל מקרה שיריינתי מלון

האם יש משהו שכדאי לדעת לגבי סופי שבוע בארהב כמו עומסי תנועה קניות

תודה רוני

• ריקי 5
                                        ריקי 5 @גולדי10 נערך לאחרונה על ידי

@גולדי10

בקשר למלונות – באמצע שבוע אולי אפשר יהיה למצוא מלון בספונטניות באיזור ניו אינגלנד
                                        בסוף שבוע – חייבים להזמין. אנחנו פעם כמעט ישנו באוטו ובסוף פקידת קבלה באחת המלונות ריחמה עלינו ומצאה לנו מקום באיזה מוטל במקום שכוח אל, שלא היינו מגיעים אליו לבד

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • מוני
                                          מוני @ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

@ריקי-5

ריקי

את יכולה בבקשה להתייחס לשאלתה של הגולשת

על ה-wild center באדירונדאק?

תודה

מוני

ריקי 5 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ריקי 5
                                            ריקי 5 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

אנחנו, 3 דורות, מאד נהנינו ב-wild center
                                            המקום מורכב משני חלקים. אחד הוא מוזיאון טבע אינטראקטיבי, מאד מעניין
                                            השני הוא מסלול מעל העצים מהנה מאד. 

צריך לבדוק אם פתוח ואם כן ממליצה מאד

מוני גולדי10 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון