ארגנטינה 17/9 עד 15/10
-
הי
ביומיים לא תספיק גם הפלגה וגם פארק. יש אפשרות לקחת ביום אחד טיול של 9 שעות שבוא שילוב של הפלגה וחזרה באוטובוס. אעי לא זוכרת אם האוטובוס חוזר דרך הפארק או דרך שמורה אחרת
אבל אתה הולך לראות את אותן החיות של פורטו מדרין.
מאל קלפטה יש אטובוס פעמיים ביום לפורטו נטלס. לדעתי יש גם ישירות לשמורה, אבל לא התנסיתי
הלינה צריכה להיות בשמורה, יש מלונות בדרגות תיירות שונות. כולם יקרים. הטוב ביותר נקרא לאס טורס ובו יש גם סוכנות שאפשר להזמין ממנה את טיולי היום. מניחה שגם במלונות האחרים זה אפשרי.
מפרטו נטלס לוקחים אוטובוס לפונטה ארנס, ומשם טיסה לפורטה מונט. משדה התעופה לוקחים מונית לפורטו וארס.
בפורטו וארס לוקחים טיול יום בסביבה להר הגעש אוסרנו. אפשרי מהסוכניות שעל יד הנמל.
מפרטו וארס לוקחים אוטובוס לברילוצה.
לא כדאי להזמין את כל הלילות בברילוצה, כי את המסלול של האגמים/סן מרטין/פארק לאנין תעשו עם לפחות לילה אחד מחוץ באיזור סן מרטין.
תבדקו כמה יעלה הקנס של לקחת רכב בפרטו וארס ולהחזיר בברילוצה כי יתכן שעדיף לכם מפורטו וארס לנסוע דרך האגמים לסן מרטין ומשם לברילוצה
-
תודה רבה

-
טוב .. לאחר חפירות אנחנו מתחילים ל”סגור את המסגרת”
בואנוס-5 , איגואסו 2 סאלטה 4 קאלפטה 2 (בארילוצה +פיינה +ואראס )9 מדרין 3 בואנוס 1- סהכ 26 לילות
זה משאיר לנו 9 לילות מההגעה לברילוצה עד אל קאלפטה .
מה עדיף ..בארילוצה קאלפטה או הפוך ...קאלפטה בארילוצה ? כמובן דרך השמורה ווארס .
נראה לי יותר קל להתחיל בקאלפטה ואז …
אוטובוס לשמורה לינה בשמורה 1
טיולים בשמורה 2
טיסה ומעבר לוארס -3
טיול בוארס 4
מעבר לבארילוצה -5
השכרת רכב וטיול -6,7,8,9
האם נראה סביר ? לא לחוץ מידי ?
אשמח לקבל רעיונות לימים בבארילוצה ואיך לתכנן את הלינה .
תודה

-
הי
נראה לי שבתכנית חסרים “ימי העברות”,לפחות עד הגעתכם לפטגוניה.
יום שיש בו טיסה הוא יום כמעט מת, ואם הוא לא כזה זה אומר שקמתם לטיסה מאוד מוקדמת והיה לכם לילה קצת “לבן”
למשל: בואנוס 5 איגאסו 2, – צריך לקחת בחשבון שהיום ה-5 בבואנוס זה יום טיסה. נכון שלאיגאסו זה בערך שעתיים טיסה, אבל הגעתם לשדה שעה+ קודם, מהרגע שנחתם עד שהגעתם למלון עוד שעה (זה בערך חצי שעה-40 דק במונית).
אותו דבר ביום שתגיעו לסלטה
מציעה לך כבר עכשיו לבדוק את שעות הטיסות ביעדים האלה לפי התאריכים שלכם. כך שחשבון למשל שטיסות ישירות בין האיגאסו לסלטה אין כל יום, ואז אולי זו טיסה עם קונקשיין
אני חשובת שבגלל התאריכים שלכם עדיף להתחיל מהחלק הצפוני של פטגוניה , דהיינו ברילוצה, ולהתקדם כלפי מטה.
הלינה בטורס דל פיינה מאד יקרה לכן המלצתי לא להגיע ללילה בשמורה לפני, אלא לישון בפורטו נטלס את היום לפני ולצאת מוקדם בבוקר לשמורה.
ככלל אני הייתי ממליצה לסגור את השמורה עם סוכן מקומי שיסדר לכם את כל ההעברות מפורטו נטלס-לשמורה-מעבורות בתוך השמורה, את המלונות – זה יעשה את החיים מאוד נוחים ובעיקר יחסוך המון המון זמן! יש לי סוכנת מקסימה, שעבדתי מולה ואם זה מעניין אותך אותן לך את כל הפרטים שלה. התכתבתי איתה במייל באנגלית והיא היתה נפלאה, ומאוד מאוד סבלנית.
לגבי הימים בברילוצה:
יום ראשון – הגעה אפשר לשוטט בעיר העתיקה להתענג על אחת ממסעדות הבשר הטובות או לשבת בבר טוב (אנחנו מאוד אהבנו את מאנוש)
יום שני – יום סביב ברילוצה- ממליצה לעלות ברכבל בקמ ה17 לסרו קמפניירו, אפשר לנוסע לקמ ה-25 יש מסלול קצר מסביב לאגם
יום שלישי-רביעי– נסיעה לדרך האגמים לינה בסן מרטין, אפשר להשאר 2 לילות בסן מרטין, ביום השני לנסוע לפארק לאנין (רק אם נופל על יום יפה ובהיר), שמורה מאוד מיוחדת, שגם בה אפשר לעשות שייט על האגם
יום חמישי – חזרה לברילוצ’ה
אפשר לקצר ולעשות את האגמים הלוך וחזור ברביעי וחמישי, ובשלישי לנסוע לאיזור של אל בולסון (כשעתיים נסיעה)
תכנון הלינה לפי החלטתך על הימים בסן מרטין.
בברכה
רוית
-
-
אני עבדתי עם הסוכנות הזו
עם סוכנת בשם
Priscila Dahdal
Team Torresdelpaine.com
Teléfono : (56-2) 2231 1588 – [email protected]
-
-
הי רוית!
נשמע שאת מתמצאת מאוד בכל הנוגע לטיול בארגנטינה. אנחנו טסים בסוף ספטמבר ונהיה באיגוואסו, ברילוצ’ה, פורטו ואראס, טורס דל פיינה, אל קלפטה ובואונוס איירס.
איך את ממליצה לעבור מברילוצ’ה לפורטו לאראס? ידוע לי שיש שיט משולב באוטובוס – האם מומלץ? או שעדיף באוטובוס?
האם יש לך המלצות לגבי:
- השיט לקרחונים בלמסדה וסרנו בטורס דל פיינה?
- שיט לקרחונים אופסולה, אונלי וספגציני?
- חברה למיני טרק על קרחון פריטו מורנו?
תודה
-
הי
הדרך לעבור מבריולוצה לפורטו וארס היא באחת מ-3 אופציות
- רכב – הדרך קלה לנהיגה ועוברת בין אגמים, הרי געש ואגמים רבים. הדרך יפיפיה וכייפית לנהיגה. היתרון שגם יהיה לכם רכב גם בפורטו וארס. החסרון תשלמו קנס גדול אם תחזירו אותו בצ’ילה בפורטו וארס – לא כל החברות מאפשרות את זה אבל יודעת שיש חברות שזה אפשרי
- שייט תיירותי- ששמעתי שהוא מאוד מאוד יפה אבל באופן אישי לא עשיתי, נכון שהוא יקר (פטגנוניה יקרה) אבל לא כל יום מגיעים ואם זמנכם בידכם אז זו נראית לי אטרקציה מאוד שווה.
- אוטובוס – יש אוטובוסים מאד נוחים, ברמה של מחלקה ראשונה עם מושבים שנפתחים עד 160 מעלות
לגבי השאלות האחרות
- לא מכירה את השייט למסדה וסרנו, אנחנו שטנו במעבורת על לאגו גריי שייט מרהיב!
- לא לקחנו את השייט לאופסולוה – כי על פי גישתי קרחון הוא קרחון, ואחרי ששטנו על לאגו גריי, ולקחנו את המיני טרק על הקרחון המתנפץ שכולל גם שייט חשבתי שאין טעם לקחת עוד שייט כזה
- החברה היחידה שמפעילה את הטרק הזה ניקראת הילו & אדוונצר. יש להם משרד ברחוב הראשי – אי אפשר להזמין את זה מראש כיוון שהם מוציאם את הטרק רק לפי מזג האוויר. הם עושים בוקינג גם מראש ובמידה ולא מוציאים בגלל מזג אוויר אז מחזירים את הכסף. אני העדפתי שלא.
בברכה
-
@rmatarasso אמר:
הי הדרך לעבור מבריולוצה לפורטו וארס היא באחת מ-3 אופציות רכב – הדרך קלה לנהיגה ועוברת בין אגמים, הרי געש ואגמים רבים. הדרך יפיפיה וכייפית לנהיגה. היתרון שגם יהיה לכם רכב גם בפורטו וארס. החסרון תשלמו קנס גדול אם תחזירו אותו בצ’ילה בפורטו וארס – לא כל החברות מאפשרות את זה אבל יודעת שיש חברות שזה אפשרי שייט תיירותי- ששמעתי שהוא מאוד מאוד יפה אבל באופן אישי לא עשיתי, נכון שהוא יקר (פטגנוניה יקרה) אבל לא כל יום מגיעים ואם זמנכם בידכם אז זו נראית לי אטרקציה מאוד שווה. אוטובוס – יש אוטובוסים מאד נוחים, ברמה של מחלקה ראשונה עם מושבים שנפתחים עד 160 מעלות לגבי השאלות האחרות לא מכירה את השייט למסדה וסרנו, אנחנו שטנו במעבורת על לאגו גריי שייט מרהיב! לא לקחנו את השייט לאופסולוה – כי על פי גישתי קרחון הוא קרחון, ואחרי ששטנו על לאגו גריי, ולקחנו את המיני טרק על הקרחון המתנפץ שכולל גם שייט חשבתי שאין טעם לקחת עוד שייט כזה החברה היחידה שמפעילה את הטרק הזה ניקראת הילו & אדוונצר. יש להם משרד ברחוב הראשי – אי אפשר להזמין את זה מראש כיוון שהם מוציאם את הטרק רק לפי מזג האוויר. הם עושים בוקינג גם מראש ובמידה ולא מוציאים בגלל מזג אוויר אז מחזירים את הכסף. אני העדפתי שלא.
תודה רבה רוית!