מתלבט בין Sestriere, Serre Chevalier, Les Deux Alpes
-
מארגן לעצמי חופשה לסוף דצמבר-תחילת ינואר. מתלבט בין :
- Sestriere,
- Serre Chevalier,
- Les Deux Alpes.
נוסע לבד. רמה טובה (אדומים, שחורים). פרמטרים חשובים: אזור גלישה , מסלולים ארוכים ובלתי נשכחים, נוחות הגעה.
אודה מאוד על המלצה, מידע.
-
לא יודע להמליץ ספציפית, רק להעיר שבשנים האחרונות החורף הגיע קצת מאוחר. האתרים שבחרת הם אתרים קצת דרומיים באלפים, אז לדעתי יש פה קצת סיכון בסוף דצמבר. כמובן לא ניתן לדעת עכשיו, ותמיד יכול להיות שדווקא האלפים הדרומיים יקבלו השנה מנה יפה מוקדם מהאלפים הצפוניים.
ב- Les2Alpes יש קרחון, עם מסלולים כחולים רחבים מאוד. הייתי שם בתור מתחיל (יחסית) ומאוד נהניתי. בסוף השבוע ירדתי מגובה של 3600 (שיא הגובה בקרחון) עד 1650 (העיירה) במסלולים כחולים בגלישה רצופה של 45 דקות (היום כנראה זה ייקח לי פחות). אפשר גם לעשות את זה בשילוב של אדומים ושחורים.
ספציפית אני הגעתי ממילנו ברכב שכור. זה נסיעה ארוכה, הרבה יותר מאשר אם מגיעים מג’נבה, אבל הייתה לנו טיסה זולה למילנו (עם נקודות של אל-על) וגם השכרת הרכב שם זולה, אז הסתכלנו על זה כטיול בדרך לסקי.
-
@Paspotu אמר:
Serre Chevalier
הייתי רק בסר שבלייה, אז אני לא יכולה להשוות.
זה אתר נחמד, אבל לא אחד המועדפים עלי.
יש הרבה מסלולים אדומים נחמדים וגם כמה שחורים.
לא בטוחה שהייתי מהמרת עליו לסוף דצמבר.
-
תודה מיכל ו dnh על מידע!
בגלל הסמיכות האתרים סר שבליה וססטרייר אני מאמין שמצב השלג בהם יהיה די דומה.
לא ידעתי שבאזור כמו ססטרייר יש סיכון נוסף בהיותו באלפים הדרומיים.
תודה שוב !
-
סוף דצמבר בעייתי גם כמות הגולשים (סילבסטר) וגם כמות השלג! אם אתה עם רכב ממוקם בסר שבלייר אתה יכול לגלוש בשלושת האתרים (וגם ALPE D’HUEZ אפשרי).
נסיעה של 20 דקות ל-LA GRAVE אתה עולה ברכבל על הקרחון ואחרי הליכה מישורית ברגל 10-15דקות אתה יורד ל-L2A. רק שתדע בחזרה הירידה ל-LA GRAVE שחורה כהה אין מסלול מפולס הכל נחשב אופ פיסט אבל ביום בהיר כשאין שלג חדש אז הירידה הראשית (מסומנת) מהודקת כמו פיסט (עם קטעים של מוגלס). בלי מדריך מסוכן לסטות מהמסלול המסומן. אחרי הירידה אתה יכול להשוויץ שגלשת באחד האתרים הכי אקסטרים בעולם ... או שתרד עם הרכבל.
-
@Paspotu אמר:
מארגן לעצמי חופשה לסוף דצמבר-תחילת ינואר. מתלבט בין :
- Sestriere, ביג נו נו . אתר נמוך יחסית חשוף לשמש. בעייתי , יש שנים הרבה עם קרחות גדולות. מבעס
- Serre Chevalier, לא מכיר
- Les Deux Alpes. אתר מצוין. הייתי שם מספר פעמים. גודל בינוני 200 קמ , אבל מספק גם לגולשים מנוסים. הרבה אדומים ושחורים
נוסע לבד. רמה טובה (אדומים, שחורים). פרמטרים חשובים: אזור גלישה , מסלולים ארוכים ובלתי נשכחים, נוחות הגעה.
אודה מאוד על המלצה, מידע.