ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אפריקה עם ילדים

פורום אפריקה
    דרום אפריקה
    3
    3
    613
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shirtai
      shirtai נערך לאחרונה על ידי

הי כולם,  אנחנו מתכננים להגיע באפריל (קצת רחוק...אבל מתחילים לתכנן) לשבועיים עם ילדים.  קריאה בפורומים שונים בינתיים קצת הלחיצה,  בעיקר כי מדברים על סכנות בנסיעה או שוטטות בחושך... 

נשמח לשמוע מניסיון של משפחות על מסלולים,על מה הייתם ממליצים לנו לוותר ועל מה ממש לא.  האם כדאי לארגן רכב עם נהג ומדריך או לנהוג לבד. 

נשמח לכל עיצה.

ורד789 adirgali 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ורד789
        ורד789 @shirtai נערך לאחרונה על ידי

@shirtai

היי מתכננין נסיעה לעוד 3 חודשים לאחר שיחות עם הרבה חברים שהיו שם (חלקם לא מעט פעמים) וחברים שגרים שם הבנו שלא נוהגים בחושך, ובערים הגדולות לא מטיילים בלילה חוץ מבאזור הטיילת של קייפטאון, יוהנסבורג לא ממש בטוחה אבל גם לא ממש מעניינת… כמובן לישון בשכונות מומלצות ולא לטייל בכל האזורים… 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • adirgali
          adirgali @shirtai נערך לאחרונה על ידי

@shirtai

הי, חזרנו לפני יומיים מטיול של שבועיים בדרום אפריקה. מוזמנת לעקוב אחרי סיפור הטיול שהתחלתי לכתוב בפורום טיולי משפחות.

אכן, כדאי מאוד לעשות כל מאמץ לא לנהוג בחושך בדרכים בין עירוניות. לנו זה קרה פעם אחת, חצי שעה של נסיעה בחושך מוחלט, וזו היתה בהחלט החצי שעה הכי מפחידה בטיול. הסיבה לפחד היא החושך המוחלט והעובדה שיש כל הזמן הולכי רגל לאורך הדרכים, ועלולות להיות גם חיות (באותה נסיעה, למזלנו לפני שהחשיך, חצו בבונים את האוטוסטרדה פתאום), והכביש היה מפותל מאוד.

ביוהנסבורג לא נעים ואין מה לחפש שם עם ילדים בכלל לדעתי, אבל אנחנו נאלצנו לבלות שם שבת לפני הטיסה (אנחנו שומרי שבת), ובשכונה בה התאכסנו, באזור מאוד יהודי, ראינו גם ילדים וילדות הולכים לבד לבית הכנסת בשבת בבוקר.

בקייפטאון הסתובבנו קצת בערב בסי פוינט, בה התאכסנו. לפני שנסענו חששתי מאוד, ולא ידעתי אפילו אם את השלוש דקות הליכה מהדירה למסעדות הכשרות ולמוג'ו מרקט נעשה ברגל. אבל המארח שקיבל אותנו לדירה הרגיע אותנו שאין שום חשש באזור הזה. לא אומרת שלא נתקלנו בטיפוסים שנראו לי מפוקפקים, אבל לא באמת הרגשנו מאויימים בשום שלב.

לא צריך להיות שאננים, וכן כדאי לקרוא ולהבין מה לא לעשות וממה להמנע (אני,למשל,שמעתי לעצת מכרה שעלתה מקייפטאון והשארתי את הטבעות שלי בבית...) אבל אין צורך להגזים עם הפחדים. פשוט להיות עירניים.

והכי חשוב, היה לנו טיול מדהים, מיוחד וקצר מדי. אני עוד אחזור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון