שאלה לגביי סירוב ויזה
-
היי שלום.
היום הלכתי לקונסוליה האמריקאית להגיש בקשה לויזה, אך לצערי סורבתי.
לפי דעתי זה בגלל שרשמתי בטופס שהייתי בארצות הברית ב2008 למשך 7 חודשים, וכשהוא שאל אותי אז עניתי לו בטעות שהייתי שם חודש אחד.
בעבר היה לי ויזה והשתמשתי בו רק ב2008 ושהיתי בארצות הברית במשך 7 חודשים עם בן דוד שלי וגם למדתי שם בבית ספר, אך לקראת סוף 2008 חזרתי לארץ ומאז לא השתמשתי בויזה כלל.
כעת רציתי להוציא שוב אך לא הצלחתי וקיבלתי סירוב,
למרות שהיו בידי טפסים לזה שאני תלמיד מכללה (בשנה השנייה), 3 משכורות אחרונות (עובד שנה באבטחה), הדפס של חשבון הבנק (שבו יש כ50,000 ש’’ח) אך לצערי הוא לא הסתכל על הנתונים הללו וקיבלתי סירוב.
לאחר מכן שאלתי אותו מתי אוכל להגיש שוב והוא אמר לי בעוד שנה מהיום, אך בעוד שנה מהיום אני אסיים את הלימודים ואז בכלל יהיה לי סיכוי קלוש.
אגב אני בן 26
אז יש לי כמה שאלות אליכם:
האם עליי לשקר בפעם הבאה ולהגיש שהייתי בארצות הברית חודש אחד ושבטעות רשמתי בטופס הקודם 7 חודש?
התכנון שלי כעת זה להגיש בעוד חצי שנה מהיום (בחודש פברואר) האם זה בסדר?
האם בראיון הבא עליי להסתיר שיש לי דוד שגר שם?
או שפשוט כדאי לי להשקיע כסף בעורך דין וזהו?
תודה רבה לעונים
-
@מטייל_-צפוני אמר:
אז יש לי כמה שאלות אליכם: האם עליי לשקר בפעם הבאה ולהגיש שהייתי בארצות הברית חודש אחד ושבטעות רשמתי בטופס הקודם 7 חודש? התכנון שלי כעת זה להגיש בעוד חצי שנה מהיום (בחודש פברואר) האם זה בסדר? האם בראיון הבא עליי להסתיר שיש לי דוד שגר שם? או שפשוט כדאי לי להשקיע כסף בעורך דין וזהi?
כשהיית 7 חודשים בעבר? האם היה לך אישור לשהות 7 חודשים בארה”ב.
כמעט תמיד הם נותנים אישור לחצי שנה או פחות.
אם נשארת יותר ממה שהיה מאושר יש בעיה.
בכל מקרה לא לשקר בטופס, הם יודעים את האמת לגבי אורך השהיה בעבר -
אמממ כן אני הייתי בעל אישור, אך אולי זה יכול להיות סיבה שהם בחיים לא יתנו לי משום שאני יצהיר בפניהם שהייתי שם 7 חודשים אז הם יגידו שאין סיכוי בחיים שהוא יחזור וזה הפחד שלי, למרות שהכל היה חוקי על פי החוק. -
תצא מנקודת הנחה שכל פקיד הגירה אמריקאי, בקונסוליות ארה”ב ברחבי העולם ובכל שערי הכניסה למדינה,
יודע עליך הכל. אז אם תשקר או תשנה פרט זה או אחר, הלך עליך.
האמריקאים עובדים לפי הספר. אז אם סירוב לויזה גורר דחיה של שנה, אזה שנה זה 365 יום. לא פחות.
-
@מטייל_-צפוני אמר:
לפי דעתי זה בגלל שרשמתי בטופס שהייתי בארצות הברית ב2008 למשך 7 חודשים, וכשהוא שאל אותי אז עניתי לו בטעות שהייתי שם חודש אחד.
את התשובה השלילית קיבלת במקום?
אני לא מבין בזה כלום, אבל לא נראה לי שהטעות שלך היא הסיבה.
אם היית 7 חודשים באופן חוקי אז אין אם זה בעיה, ולכן כעקרון אין לך סיבה לשקר. אז אם הוא היה שם לב שיש הבדל בין החודש שאמרת לו ל-7 חודשים – אני מניח שהוא היה מדבר אתך על זה בזמן אמת, ולא מנסה לתפוס אותך על שקר.
ולכן אני מניח שהסיבה לסירוב היא אחרת. אבל כאמור – לא מבין בזה ואולי אני טועה.
-
רק לתקן לך כמה דברים:
זה שאתה תלמיד מכללה זה לא מקל כל כך – הרבה תלמידים הולכים לעבוד בארה”ב בחופשות סמסטר או מתעדתים לעבור לארה”ב אחרי התואר
שנה של עבודה באבטחה זה לא ממש ותק משכנעחמישים אלף ש”ח זה סכום נחמד, אבל לא גבוה במיוחד
לרוב ההחלטה בנוגע לוויזה מתקבלת לפני הראיון
לא לשקר בשום אופן בשום פרט, הם יודעים יותר ממך
כל העניין עם השקר של חודש אחד בטוח לא עזר, וגם לא יעזור בעוד חצי שנה.
לא הייתי מנסה בשנתיים הקרובות בכלל, הרי שום פרט מהותי לא השתנה -
לא ענית על השאלה איך בדיוק היית שם 7 חודשים בצורה חוקית. הם נותנים 6 חודשים או פחות כפי שכבר כתבו לך
אז לי יש הרגשה שהיית שם קצת יותר ממה שהיית אמור ואולי זו הסיבה לדחיה.
-
למדתי בכיתה ח’ בבית הספר שם אך חזרתי, והכל היה לפי החוק.
אבל בתכלס לא יהיה אצלי שום שינוי משמעותי בעוד שנתיים, או יותר נכון שום דבר שיכול להראות שיש לי קשר חזק לישראל יותר ממה שכרגע יש לי, לא כל כך יהיה הבדל בסופו של דבר.
אם בכל מקרה אני ניגש בעוד חצי שנה האם זה יפגע בי או שזה יהיה משחק של מזל?
-
אין פה בכלל עניין של מזל. הם עובדים לפי חוקים ברורים. אמרו לך לחכות שנה אז אם תגיש אחרי חצי שנה זו סתם זריקת כסף. בגדול, מכיון שהכל ממוחשב תגיד תמיד את האמת. לא בפורום, אלא לשגרירות האמריקאית. יכול להיות שאתה צודק וגם בעוד שנה לא יאשרו, אבל שקרים לא יעזרו אלא להיפך.