מזרח ארה"ב בחגים 2019
-
היי לכולם
אני בטוחה שנפתחים פה לא מעט פוסטים בנושא, אבל לאחר קריאה כאן ובכלל ברשת מרגישה מעט מבולבלת ומוצפת מידע..
אנחנו זוג, שהיה לפני שנתיים בארהב (סן פרנסיסקו, ל"א, וגאס, קרוז ושבוע במנהטן) וכרגע רוצים לחזור לצפון מזרח ארהב בתקופת החגים. אנחנו מעוניינים להגיע לניו אינגלנד ולראות את השלכת, ובכלל לראות כמה שיותר טבע, פארקים, הרים ונהרות. אנחנו רוצים גם להגיע למפלי הניאגרה והבנו שזה כדאי יותר מהצד הקנדי. הבעיה היא שאני קוראת המון מידע ולא בטוחה מה כדאי - לטוס ולחזור מניו יורק? לטוס לניו יורק ולחזור מקנדה? טורנטו? באפלו? או להגיע לשם ולחזור מניו יורק? לקחת רכב במדינה אחת ולהחזיר באחרת? כל אפשרות כמובן מתבטאת בעלויות אחרות, למשל יקר יותר לנחות בקנדה ולחזור מניו יורק מאשר להיפך..
יש לנו כ3 שבועות, מה-26/9 עד ה17/10 ונשמח לעזרה בתכנון של מסלול נכון, אם למישהו יש מסלול מוכן או טיפים כלשהם שיעזרו לנו להתמקד.
תודה רבה!! -
מטיילת, אמנם יש המון מידע ברשת וכאן בפורום, אבל המסלול שאתם רוצים לעשות הוא יחסית “קלאסי”.
באופן כללי, נסיעה/טיסה עד מפלי הניאגרה רק בשביל לראות אותם יום אחד ולחזור הוא לדעתי קצת בזבוז זמן. הם אמנם מדהימים והכל, אבל אם אתם כבר שם כדאי לשלב אותם בביקור בכל האזור, אגמי האצבעות “אפ סטייט” ניו יורק וכאלה. כל אזור אגמי האצבעות זה גן עדן לאוהבי טבע.
ושלושה שבועות זה די והותר זמן לעשות מסלול שעולה צפונה מניו יורק סיטי, לטייל באזור ולחזור. בטוח תמצאו באתר בלוג של מישהו שעשה את המסלול הזה בדיוק, כולל שלכת והכל.
צד אמריקאי מול צד קנדי? שניהם יפים. בצד האמריקאי תהיי הרבה יותר קרובה למפלים עצמם, מהצד הקנדי תוכלי להתרשם מהגודל בפרספקטיבה אחרת. וביום אחד אפשר לעשות את שני הצדדים בלי בעייה, אז לא צריך לקבל החלטה כרגע.
השכרת רכב והחזרה ביעד אחר: זה תמיד מייקר. לגבי טיסות, אני חושב שגם שם תופס הכלל הזה.
מעקב שלכת: יש מלא אתרים ייעודיים לזה, knak: https://www.discovernewengland.org/fall-foliage-maps
בהצלחה
-
תודה רבה דוד
כרגע אנחנו חושבים לנחות בטורונטו ביום חמישי ולנסוע למפלי הניאגרה, לישון שם, ביום שישי לעשות את הטיול ולחזור שוב לישון, ובשבת להגיע לבאפלו ומשם לקחת רכב ולנסוע את הדרך לניו יורק סיטי תוך מעבר באפ סטייס וניו אינגלנד..
השאלה שלי היא האם אפשרי לעשות את החלק הראשון (עד באפלו) באמצעות תחבורה ציבורית בצורה נוחה? או שעדיף לעשות טיול מעגלי מניו יורק עם רכב?
חוששים קצת ממצב שנהיה כל הזמן בדרכים..
-
טכנית אפשר לנסוע משדה התעופה בטורונטו מיד אחרי הנחיתה למפלי הניאגרה בתחבורה ציבורית אבל לדעתי לא מומלץ. להתחיל להסחב עם המזוודות אחרי טיסה מייגעת....עם ג'ט לג....זה עונש. אני הייתי משלבת את המפלים עם טיול מעגלי מניו יורק. ובקשר למפלים....אין מה להתלבט, הצד הקנדי הוא חובה. אפשר להוסיף גם את הצד האמריקאי כמובן.
-
אני מניח שיש לכם סיבה מסוימת להיות בטורונטו, ואני מניח שאתם מדברים על נחיתה אחר הצהריים
אז כמו ש-karnielr אמרה, זה בהחלט אפשרי (זה משהו כמו שעתיים בתחב”צ למפלים בצד הקנדי) אבל לא נשמע כדאי במיוחד.
אם אתם כבר שוכרים רכב, למה לא לשכור אותו כבר בנחיתה בקנדה, ולעשות רוד-טריפ עד ניו יורק ושם להחזיר אותו? נכון, זה יהיה יקר יותר להחזיר ביעד אחר מהלקיחה, אבל אפשר לקחת את זה בחשבון. תוכלו להגיע למפלים, ולהמשיך משם לאיזה צימר באזור אגמי האצבעות, לטייל שם כמה ימים באיזי, לדלג לצימר אחר יותר דרומה ושוב לטייל “כוכב” כמה ימים, ולהמשיך לניו יורק.
אם תתכננו נכון לא תרגישו שאתם “כל הזמן בדרכים”
-
מלבד העצות הטובות שכבר קיבלת תוכלי להיעזר בשני שרשורים שעשיתי על טיולים שלנו באזור
ומהם אפשר להרכיב מסלול של 3 שבועות שיתאים לך.