טרק בזגוריה (צפון יוון) - כמה שאלות
-
שלום,
אנחנו מגיעים לזגוריה בתחילת אוקטובר ומתכננים טרק של 3-4 ימים. משהו סביב המסלול הנפוץ: מונודנדרי -> ויקוס -> מיקרו פפינגו -> אגם הדרקון -> צפלובו , אבל לא נעולים על זה. יש לי כמה שאלות:
- לגבי ניווט – מתלבטים עד כמה העסק מסובך והאם בתור אנשים חסרי ניסיון בניווט נסתדר לבד או שיש צורך במדריך\מורה דרך מקומי. האם יש סימונים תכופים וברורים? הרבה אנשים על השביל? מסלול מסובך עם הרבה פניות או שיש שביל אחד והולכים אתו?
- אם מטיילים לבד – האם יש מפות ו\או מסלול GPS שאפשר לסמוך עליהם? איפה משיגים?
- אם מטיילים עם מדריך – האם כדאי לסגור עם מישהו כבר עכשיו, או שאפשר להגיע למונודנדרי ולתפוס שם מישהו שירצה להדריך אותנו? יש המלצות על מדריכים ספציפים? אולי יש לכם הערכת מחיר להדרכה?
- האם יש אפשרות לעשות את המסלול בלי לינה בבקתת אסטרקה, כלומר להגיע לכפר אחר? אנחנו קצת מפונקים ומעדיפים להגיע ליישוב מסודר. איזה מסלול מומלץ שלא כולל לינה בבקתה?
כמובן אם יש משהו נוסף שכדאי לנו לדעת, בבקשה שתפו.
תודה רבה!
-
מישהו? משהו? -
מצרפת טיפ שלי על מדריך מעוליה בזגוריה.
אני יודעת שאנשים יצאו איתו – וגם היו מאוד מאוד מרוצים. זו באמת חוויה איתו, הוא מכיר כל אבן שם.
הסתייגות אחת: מקווה שהוא עדיין עובד, הייתי שם לפני כמה שנים...