טיול לטרנסילבניה - אשמח להתיחסות - הערות / הארות ?
-
שלום !
אנחנו זוג בני 50-60, יוצאים ב-5 בספטמבר, אשמח לעזרה עם המסלול –
5/9 – טסים לקלוז’ – נשארים לילה
6/9 – נוסעים צפונה לסיגעט מרמורש. מתכננים לעצור בבאיה מארה. המלצות לעצירות נוספות בדרך ?
7/9 – סביבת סיגעט: SAPANTA – אלו כנסיות כפרים מומלצים ? יש כל כך הרבה בסביבה
8/9 – סיורים בעיירה סיגעט (משפחה)
9/9 – נסיעה דרומה – מתכננים לנסוע דרך הכביש ממזרח (18C ? ) לעבור דרך BARSANA, לעצור ב- MOISEI ?האם כדאי? ואז להמשיך דרומה עם 17C ולהגיע בסופו של יום עד TURDA – האם הגיוני ? האם יש מסלול יותר מומלץ ? אולי להמשיך ל-אלבה יוליה ?
10/9 – נסיעה מ- TURDA – אלבה יוליה אלבה – מדיאש – סיביו (תלוי כמובן איפה נעצור בערב שלפני)
11/9 – סיור ב-SIBIU ?
12/9 – יציאה דרך הטרנספארגאש והגעה לבוקרשט בסוף היום
13/9 – יום בבוקרשט
אילן, אשמח לקבל הערות/הארות – במיוחד המלצות לעיירות/כנסיות העץ וכן האם המקטעים סבירים מבחינת זמני נסיעה ?
בתודה מראש,
עידית
-
מוזמנת לקרוא ולתהרשם מהבלוג שלי לגבי סיביו,קלוז’,ורומניה של פעם .
לגבי כנסיות עץ ושערי עץ,פשוט נסענו ועצרנו בדרך.
מנזר בורסאנה,מאוד מרשים ויפה,כדאי מאוד להיכנס למתחם הנראה כגן בוטני.
הדרך מאלבה יוליה לסיביו מעולה,חדישה.
אלבה יולי דשווה מאוד עצירה.
סיביו מאוד נעימה וכמה שעות לפחות שווה לבקר בעיר העתיקה.
בדרך למפל בלאה וממנו לאגם בלאה על טראנספגרשן,תעצרו בCastelul de Lut Valea Zanelor,נחמד מאוד לעצירה.
להגיע באותו היום לבוקרשט,זה מעל 6 שעות נהיגה...איפה עצירות,לטייל,לאכול..נראה הגיוני להישאר ללילה על אגם וידרארו ובבוקר להגיע לבוקרשט.
-
שלום עידית !
- אני מציע לך מסלול זה שקצת שונה מהתכנון שלך . ביום הנחיתה תוכלו לנסוע 45 דקות מקלוז’ ולבקר במכרה המלח טורדה , לחזור לקלוז’ , לטייל קצת במרכז העיר ולהיכנס לאחד המסעדות/בתי הקפה שסביב כיכר UNIRII , הכיכר המרכזית של העיר .
- מקוצר השורות לא הכנסתי את רכבת המוקאניצה בווישאו דה סוס, אך קחו בחשבון שלוקח יותר מצי יום ודורש לינה בווישאו ואת מפל הסוסים ( CASCADA CAILOR ) בבורשה .
- הכפרים המומלצים : BREB, BUDESTI, DESESTI, IEUD, SERBI . SAPANTA
- תכנון הלינות שלי :
5.9 קלוז’
6-7.9 סיגט
8.9 וואטרה דורנאי
9.9 סיגישוארה
10.9 סיביו
11.9 על כביש הטראנספאגאראשן ליד אגם ווידרארו במלון POSADA או VALEA CU PESTI
12.9 בוקרשט
13.9 בוקרשט
כמובן שאלה רק המלצות ותוכלי לשנות לפי ראות עינייך !
- CASTELUL DE LUT שפרסמתי לראשונה כאן בכותרת 93 מתאים למטיילים עם ילדים , לא לכם !
לכם אני ממליץ לבקר בקומפלקס ALBOTA, בית הצייד לשעבר של הרודן צ’יאוסשקו. כמו כן הייתי ממליץ על בריכות המלח ב – OCNA SUGATAG או לילה במלון דנוביוס עם ספא בעיירה סובאטה .
-זהו בינתיים, ממתין לתגובתך !
-
Castelul de Lut Valea חמוד לעצירה,לתמונות והפסקת קפה.בקייץ המקום קצת יותר פעיל. אנחנו היינו 2 זוגות בגילאים שלכם אולי קצת +..זה כמעט על הדרך..קלוז’ עיר גדולה יחסית. הכיכר הגדולה אכן גדולה יותר מערי רומניה כמו סיביו,טימישוארה ברשוב…
הרחוב הראש שיורד לכיון בניין האופרה נחמד צבעוני ,סמטאות העיר יפות אף יותר.מסעדות על כיכר העיר הראשית יקרים יותר,נכון,ביחס לישראל זה עדיין סביר. בכללי קלוג’ יקרה קצת יותר מערי רומניה אחרות. גם המדריך סטודנט אמר זאת,לגבי הכול..
יש סיור על בסיס טיפים ע’ חבר’ה צעירים דוברי אנגלית טובה מאוד,לא מעיקים ,פעמים ביום ב11.00 וב 18.00 תבדקו ב מודיעין העיר במייל. נחמד מאוד,שעתיים של הסבר וסיור קליל בעיר ותשלום על בסיס טיפים.
בתור חובבת ספא ומרחצאות,ללילה אחד אין הצדקה,,הכי חשוב לבדוק שעות פעילויות של הספא ושעות הגעה שלכם..האם יהיה פתוח וכמה זמן..האם ניתן לקבוע מסג’?או פעילוית אחרת אולי מראש..הייתי בכייף מגיעה אולי לסובטה לכמה ימים,,לא ללילה אחד.

נחל קטן עובר,יש דלפקי מזנונים,יש מזנון בפנים,שרותים עם חימום/קירור מזגני בחוץ..פחדנו להיכנס לשרותים והסתבר שהם ליגה אחרת..במיוחד בחורף
מצטלם יפה. -
הי אילן,
תודה על התיחסותך. לגבי ההצעה שלך – את ואטרה דורנאי וסיגישוארה – עשינו בטיול בשנה שעברה (ענף אחר של המשפחה)
לדעתך, האם ניתן לעשות מסלול של –
7/9 – נעשה סיבוב בכמה שיותר מן העיירות / כנסיות שהמלצת (כולל BARSANA ו-SAPANTA) נחזור ל-SIGHET
8/9 – סיבוב בסיגעט, כולל נק’ משפחתיות – היציאה תהיה בשעות אחה”צ, ולכן נעשה עצירת לילה ב-DEJ
9/9 – נסיעה ל-TURDA – מערת המלח; נמשיך לסיבוב ב-ALBA IULIA; משם נמשיך ל-MEDIAS, ונסיים את היום ב-SIBIU (הזמנו אצל CASA FRIEDA)
האם נראה בר ביצוע ליום אחד? להישאר עם כל המקומות ?
10/9 – SIBIU העיר – נישאר ללון בעיר
11/9 – נתחיל את הטראנספארגשן – נעצור ללינת לילה בדרך (אולי ליד אגם VIDRARU) – האם יש המלצה ?
12/9 – סוף המסלול והגעה עד סוף היום לבוקרשט – דרך אגב, האם יש לך המלצה למלון (קרוב לשדה) ?
ושוב תודה על הסיוע,
עידית
-
- יופי, נסיעה שנייה לרומניה תמיד מתבקשת !

- המסלול בעיקרון בסדר, אך התכנון לתאריך 9.9 הוא ארוך מדי, כ- 290 ק”מ וקרוב לשש שעות נסיעה ברכב.
- בהודעתי הקודמת הצעתי לך שני בתי מלון ליד אגם וידרארו : מלון POSADA ו- מלון VALEA CU PESTI .
- ליד שדה התעופה נפתח מלון הילטון חדש, בדקי אם מתאים לך . מקום יותר צנוע הוא הפנסיון VILA TOPARCEANU .