מסלול לארגנטינה וצילה
-
שלום-אנחנו זוג בשנות ה-60 ,בכושר טוב.מתכננים כ-30 יום לארגנטינה וצילה.קוראת ובודקת את כל ההמלצות ובכל זאת אשמח להצעה למסלול.בעיקר לברילוצה -אל קלפטה-אל צלטן איך לחלק את הזמן.אשמח למסלול מפורט.האם כדאי לשכור רכב?להזמין מהארץ דרך סוכן מקומי?בין ינואר לפברואר יש העדפה?המון תודה -
את מתכוונת רק לדרום להיות 30 יום? או שיש לכם גם כוונה לעלות צפונה לאיזור של סן פדרו דה אטקמה? סלטה? איגוואסו?
האם את רוצה להקדיש גם לערי הבירה (בואנוס? סנטיאגו?)
האם אתם עושים מסלולים יומיים? אם כן מה דרגת הקושי? אתגריות המסלול אינה קשורה בגיל. עשיתי מסלולים שצעירים ממני התקשו, והתקשיתי במסלולים שמבוגרים ממנו עשו בקלות, כך שהכל עניין יחסי בחיים.
האם אתם בתקציב מוגבל? כי בהחלט כדאי לשכור רכב רק שעלויות השכרת הרכב באיזור הם מהגבוהות בעולם. אפשר כמובן לקחת ולהחזיר באותו המקום, אבל אם אתם רוצים “לחרוש” את פטגוניה כולל הקרטרה אסטרל תבינו שיש לזה מחיר גבוה במיוחד.
אני אשמח לעזור לך אבל חייבת לדעת יותר פרטים
סוכן מקומי בארץ יתכנן לך אחלה טיול, אבל יגזור עלייך קופון נאה. אם את אוהבת ורגילה לתכנן טיולים, ועשית את זה באירופה ו/או בארה”ב, אין סיבה לא לעשות זאת גם בצ’ילה וארגנטינה.
-
היי,רוצה להיות בבואנוס איירס ואיגאסוו.שאר המקומות שכתבת לא נתתי דעתי.מעדיפה את הנופים המיוחדים ופחות ערים.
בדרך כלל עושים מסלולים יומיים של הליכה ללא לינה בשטח.מעדיפה את המרחקים הגדולים לעשות בטיסה.כל השאר פתוח.
טיילנו הרבה בעולם ותמיד תכננתי לבד זה חלק מהכיף.אשמח לעזרה כדי להבין מה באמת שווה וכדאי לראות
-
מציעה לך לקרוא על סלטה חוחוי וסן פדרו דה אטקמה
זה בעיקר נופים מרהיבים.
בפטגוניה יש המון מסלולים יומיים בין 10-30 קמ ביום.
בגדול המסלול שהייתי מציעה:
2-3 בואנוס
טיסה לאושוואיה או אל קלפטה.
4 (אין מה להגיע לפחות) אושואיה
1 טיסה לאל קלפטה השכרת רכב ונסיעה לטורוס דל פיינה
2-3 טורס דל פיינה
2 אל קלפטה.
מכאן את צריכה להחליט האם אתם עושים קרטרה אסטרל זה לפחות 7-8 ימים
אם לא החזרת הרכב וטיסה לברילוצה שם תשכירו שוב רכב
2-3 ברילוצה
2 איזור האגמים סן מרטין
3-4 פוקון או פורטו וארס
חזרה לברילוצה וטיסה לסלטה
4-5 סלטה וחוחוי
אם תחליטו גם סן פדרו אולי עדיף להחזיר את הרכב בברילוצה, לנסוע באוטובוס לפורטו ורס, ולטוס מפורט מונט הסמוכה לקלאמה(בטח זו טיסה עם קונקשין בסנטיאגו)ואז
4 סן פדרו
1 נסיעה לסלטה באוטובוס
השכרת רכב ל4 ימים
2 פרובינצית חוחוי
2 פרובינצית סלטה
טיסה לאיגוואסו
2-3 איגוואסו 2 הצדדים
חזרה לבואנוס
יש כאן המון החלטות שאחרי שתעמיקי ותבדקי מחירים (השכרת רכב לשבועיים באל קלפטה והחזרה בברילוצה יכולה להגיע לאלפי שקלים)
אני לא יודעת אם תרצי להדרים עד אושוואיה או לא
ולכן שתהי ממוקדת יותר אפשר יהיה להמשיך
-
תודה-בודקת וחוזרת עם תשובות
-
היי,אחרי בדיקה ומחשבה זה המסלול שנראה לי כי הרי אי אפשר להספיק את הכל….
2-3- בואנוס איירס
2-איגאסוו
טיסה לברילוצה-השכרת רכב לפי התוכנית שרשמת
2-3 ברילוצה.
2 -איזור האגמים סן מרטין
3-4 פוקון
חזרה לברילוצה וטיסה לאל קלפטה
3 -טורס דל פיינה
2 אל קלפטה.
אל צלטן
טיסה לאושאווה
4-5 אושווה
חזרה לבואנוס איירס
איך זה נראה?
שאלות עקרוניות-השכרת רכב-האם רכב רגיל מספק או שצריך רכב גבוה?
הזמנת בתי מלון בטורו דל פיינה מעכשיו או שאפשר במקום?כנל לגבי שאר המקומות?
מה עדיף ינואר או פברואר?
סיורים או הדרכות בשמורות הטבע?
אנחנו אוהבים מסלולים עד 10 קמ ליום-משהו מומלץ?
-
2-3- בואנוס איירס
הייתי משתדל להוסיף עוד יום לפחות
2-איגאסוו
הגעה בערב. יום טיול לשני הצדדים וחזרה ליעד הבא או בערב אותו היום או למחרת בבוקר.
שאלות עקרוניות-השכרת רכב-האם רכב רגיל מספק או שצריך רכב גבוה?
לחלק הצפוני רכב רגיל. הכבישים טובים.
לחלק הדרומי רכב גבוה, לא חייבים 4X4. תתקשרו לאדולפו. ראו טיפ בנושא.
הזמנת בתי מלון בטורו דל פיינה מעכשיו או שאפשר במקום?כנל לגבי שאר המקומות?
בטורס אין מוקדם מדי להזמנת מלון. ביתר המקומות תמיד מצאנו מקום באורח מזדמן (בדצמבר). אושוויה לא מכיר.
-
@Orw אמר:
2-איגאסוו – באופן עקרוני אני הייתי משאירה אותם לסוף, אבל זה לא באמת עקרוני. הסיבה שרשמתי לאיגוואסו 2-3 היא בגלל שעת הטיסות: אני מניחה שביום הטיסה תגיעו אחה”צ ואז כבר לא יהיה יום טיול – אם תגיעו מוקדם אפשר יהיה ללכת למשלוש שלוש המדינות. ואז יום אחד שלם לצד הארגניטנאי וכחצי יום לצד הברזילאי שאפשר למלא אותו ליום שלם אם הולכים לפארק הציפורים הסמוך (לא הייתי), ואז אם יש טיסה אחרי הצהרים לבואנוס זה מצויין אם אין צריך להשאר עוד לילה.
ההמלצה שלי לטיול של עד חודש היא לא לעשות גם את הטורס דל פיינה וגם את אל צ’לטן, יש אנשים שלא מבדילים בתמונות בין השמורות. שמורת טורס דל פיינה יותר קלה לתייר ומסדורת בהרבה אופציות טיול (ברגל, ברכב, בסוסים, במעבורות) וגם יש אופציות לינה מאוהל ועד מלונות מפנקים. לעומת זאת הפיץ רואי באל צ’לטן בתולי מאד הלינה רק בכפר, המסלולים היפים מעל 20 קמ הליכה ולכן המלצתי לכם על הטורס דל פיינה
שאלות עקרוניות-השכרת רכב-האם רכב רגיל מספק או שצריך רכב גבוה? – כמו שרוני כתב, גם אני שכרתי מאדולפו
הזמנת בתי מלון בטורו דל פיינה – מעכשיו. אני בכלל סגרתי את כל הטורוס עם חברה כבר באוגוסט כולל הכל הלינה ההעברות והמעבורות.
גם אושוואיה צריך לסגור מראש אולי לא מאוגוסט, אבל בהחלט מראש
מה עדיף ינואר או פברואר? בעיני ינואר הפריחה בפטגוניה בשיאה בדצמבר ינואר, וחלק מהיופי הבלתי נגמר של המקום הוא גם בתוספת הפריחה
סיורים או הדרכות בשמורות הטבע? – לא חייבים למעט אם תחליטו לטפס על הויאריקה בפוקון עושים את זה עם חברה אי אפשר מראש כי יוצאים לפי תחזית מזג אוויר
אנחנו אוהבים מסלולים עד 10 קמ ליום-משהו מומלץ?
אושוואיה – לגונה אזמרלדה, מסלול מס 2 בפארק הלאומי טיירה דל פואגו
טורס דל פיינה לפחות את המסלול של עד לאגו גריי וחזרה (אפשר צד אחד לעשות עם מעבורת וללכת רק כיוון אחד, תוכלי לתאם את זה עם סוכנות), תנסו לבדוק עלייה לבייס טורס שלפחות חלק מהדרך תעשו עם סוסים (צריך להזמין מראש)
אל קלפטה – מיני טרק על הקרחון עם נעליים מיוחדות לטיפוס על קרחון.
פוקון – טיפוס על הויאריקה, מסלולים בשמורת הטבע Huerquehue National Park (לא הייתי בשמורה הזו כי הייתי בשמורה דומה באי צ’ילואה)
סן מטרין – עליה לתצפית Bandurrias
-
אני אשמח להמלצה על חברה בטורס דל פיינה
-
Priscila Dahdal
Team Torresdelpaine.com
Teléfono : (56-2) 2231 1588 – [email protected]
למרות שיציעו לך הדרכה בפארק, אין צורך השבילים מאד ברורים ואין מצב ללכת לאיבוד. תכתבי לה כמה זמן תרצו להיות ומה היכולות שלכם והיא תתפור לכם מסלול ולינה. יש לה סבלנות עד אין קץ.
בלי קשר כל המלונות בפארק יש דלפק תיירות שמשם אפשר להזמין טיולים. לא ניסיתי את זה אבל ראיתי את דלפק התיירות.
יכול להיות שאם תנסי להזמין מלון תוכלי לכתוב להם גם דרך בוקינג איך את יכולה להזמין את הטיולים היומיים בתוך הפארק
-
היי….שיניתי ותיקנתי את המסלול לפי המלצות,הוספתי יום בבואנוס איירס והשארתי את מפלי האיגסו לסוף הטיול
אשמח למסלול בברילוצה והסביבה -יש לי 6 ימים מלאים
אל קלפטה -יש לי 7 ימים כאשר ביום השלישי להגעתנו הזמנתי מלון ל2 לילות בטורס דל פיינה
השכרת רכב מלאה לכל הימים או שבברילוצה אפשר להיות יום או יומיים ללא רכב?
כל אינפורמציה תעזור
תודה
-
@ORW 0
6 ימים בברילוצ’ה
1 יום הגעה שוטטות בעיר
1 יום סביב ברילוצה שיתחיל בהר הקמפניירו, ואפשר מסלול קצר סביב האגם בקמ ה25, או לקחת מונית לפיידרה בלנקס Piedras Blancas (האבנים הלבנות) ולרדת חזרה לעיר באופן רגלי, הכל במידת הכושר שלכם.
1 יום נסיעה למסלול 7 האגמים עד סן מרטין דה לוס אנדס – עליה לתצפית Bandurrias
1 יום נסיעה לפארק לאנין (מחייב יום יפה)
1 יום נסיעה לפורטו וארס/ או לפוקון שתי עריי קייט עם הר געש חרוט הנשקף מכל פינה בעיר לבחירתכם סביב שתיהן יש המון מסלולי נסיעה, מפלים, אטרקציות שונות.
1 חזרה לברילוצ’ה
בברילוצה אפשר להגיע להיות עם ובלי רכב, התחבורה הציבורית מצויינת. לפעמים אין הברבה הבדל בין שבוע רכב לבין 4 ימים אז תבדוק
7 ימים באל קלפטה
1 יום הגעה
1 קרחון פריטו מורנו עם מיני טרק על הקרחון (אל תוותרו)
1 נסיעה לטורס דל פיינה (תשקול ביום הזה אולי לעשות שייט ללגו גריי, זה הכניסה האחורית של הפארק)
2- ימי טיול בשמורה – לינה בפורטו נטלס
1 חזרה לאל קלפטה
1 טיסה