נהיגה עצמית בעד ונגד ומידע כללי
-
אנחנו מגיעים לפלורס ויש לנו ארבעה ימים שם. השאלה העקרונית היא: איך מומלץ להתנייד? ברכב שכור או רכב עם נהג? וגם: מלום מומלץ בפלוס ואתר שווה חוץ מטיקל ו yaxha
רוב תודות
-
אני באופן אישי לא שוכר רכבים במדינות עולם שלישי. בגווטמאלה רמת הביטחון האישי לא הכי גבוהה. אזור פטן עוד פחות מאחרים. הדרכים בד”כ משובשות וקשות לנהיגה. רכב שכור מחייב גם לינה במקומות שבהם יש חניה סגורה, כדי שלא יפרצו לרכב וכיוב’. יש גם חוקים שונים בחלק מהמדינות שבמידה וקורה משהו- התייר תמיד יהיה אשם- וכדאי לבדוק מה המצב עם זה היום בגוטמאלה ( כי זה היה ככה בעבר), שוטרים מושחתים יכולים גם להיות חלק מהחבילה…אם בכל זאת תשכרו שם רכב אשמח מאוד אם תחזרו לפורום לספר את חוויותיכם. האחרונים שתכננו זאת חזרו לומר שהם שמחו שלא עשו זאת בסוף אחרי שראו רק את מצב הדרכים והנהגים סביבם.
בנוסף- אם אתם רק מדברים על ימי שהות בפלורס- יכול להיות שאתם בכלל יכולים לתכנן פר יום שהות ורכב לא ממש יועיל- סה”כ טיקל זה ביקור של כמה שעות- ככה שזו נסיעה לכיוון אחד וחזרה ויש שאטלים שעושים זאת. אני עשיתי גם שייט לאתרי האגם בפלורס עם נהג סירה שפנינו אליו עצמאית. ואם אתם עושים יום כזה- בוודאי שלא צריך רכב. אני ביקרתי גם בסייבל- אבל נסעתי לישון ב-sayacche וביקרתי בו ביום למחרת. מניח שאם מתארגנים עם נהג ורכב אפשר לעשות את זה בביקור יום כי האתר קטן, ובד”כ משולב בשייט עם אתר אגווטקה