עזרה בתכנון טיול לברלין.
-
הי.בשבוע האחרון של אוגוסט, אשתי ובתי שתהיה כמעט בת 16 נוסעות לברלין ל6 ימים.הן לא חובבות היסטוריה גדולות (זאת אומרת שאי אפשר שהטיול יעסוק אך ורק בהיסטוריה), ולא חובבות טבע.הן אוהבות בעיקר "להסתובב", לקנות, וכמובן, קצת היסטוריה חייבים להכניס.חפרתי המון על העיר, ובניתי איזשהו שלד, רציתי לשאול אם הוא נראה סביר.הן ישנות במלון באלכסנדרפלץ בכל התקופה.יום 1 - נחיתה, אלכסנדרפלץ, מגדל הטלוויזיה, ובערב Hackesche Hofeיום 2 - Kurfürstendamm, ו europa centerיום 3 - באלכסנדרפלץ יש את הקפיצה (base flying) והן אוהבות אקסטרים, אז חשבתי שיעשו את זה בבוקר, לאחר מכן East side Gallery . אם ישאר כוח, זמן, ורצון, יסעו למוזיאון היהודי, ויבלו את הערב בKreuzbergיום 4 - יום ראשון, החנויות סגורות, זה יהיה יום ההיסטוריה (רק תגידו לי אם הוא לא עמוס מדי). Berliner Dom, Bebelplatz, check point Charlie,אנדרטת השואה, שער ברנדנבורג, רייכסטג.יום 5 - מרכז סוני, וmall of berlin, Tiergarten, ניתן לבלות ב Savignyplatzיום 6 - חזרה לארץ בערב, קצת מתלבט מה יעשו באותו יום.האם זה נראה סביר? -
עזרה בתכנון טיול לברלין.ממליצה להן להצטרף ביום הרביעי לסיורים של נדב גבלינר (תמצא את כל הסיורים שלו באתר)הקשורים לנקודה היהודית. הסיורים כוללים אתרים יהודיים שציינת ונוספים וייתן להם תמונת מצב מענינת. הסיורים זולים יחסית 14 יורו למבוגר. רצוי להירשם מראש.
לרייכסטג צריך להירשם מראש באתר ולקבל אישור כניסה.
ממליצה להן לראות את המופע The Wyld
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.סליחה שאני אומרת את זה באופן הכי ישיר, אבל אתה שולח נערה בת 16 לעיר הכי מגניבה עם תכנון טיול של בני 50....
קצת רעיונות לאתרים קצת אחרים תוכל למצוא כאן, בפנים יש לא מעט לינקים נוספים.
רבקה
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.אני אבדוק אם הן מעוניינות, בקשר למופע - הוא לא מציג באוגוסט...
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.רבקה, לא כל כך הבנתי...
על מה היית מוותרת בטיול?
מה היית מוסיפה?
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.הייתי מוסיפה פארקים, שווקים, שכונות של צעירים עם חנויות מגניבות ומטריפות, אולי מוזיאונים שמעניינים אותן (לא כל מוזיאון הוא אמנות או הסטוריה...), אולי מופע שמעניין אותן.
רבקה
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.מציעה להזמין למופע האנשים הכחולים, ביום של סוני סנטר, רצוי בצהריים
שייט בעברית
לכיפת הרייכסטאג כאמור, חובה לתאם מראש. חינם. מומלץ
סיור המיטב של נדב יקח אותן בחצי יום לכל אתרי החובה עם הסברים מעניינים.. אם יתאים להן. יתרון שלא צריך לתאם, פשוט מגיעים בזמן לנק׳ המפגש.
ביום א בבוקר יש שווקי פשפשים, כמו מאוור פארק
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.הייתי מתחילה את ברלין בסיור. אם הן מסתדרות עם אנגלית אז יש מבחר יחסית גדול של חברות שעושות סיורים חינם (התשלום מבוסס על טיפים למדריך).
יש גם את הסיורים של נדב (שהומלצו פה) שהם בעברית.
הסיורים של נדב מעולים והם לרוב מורכבים ממשפחות וזוגות מבוגרים.
הסיורים באנגלית, ממה שיצא לי לראות באירופה, לרוב מורכבים מצעירים, אז אם בת ה-16 היא חברותית (ויודעת אנגלית וגם אמא שלה יודעת אנגלית) אז אני ממליצה דווקא על הסיורים באנגלית.
אפשר לעשות סיור של המיטב של ברלין ביום הראשון וכמה ימים אח״כ לקחת את הסיור יהדות של נדב.
אופציה נוספת שאפשרית (למרות שב-6 ימים לא בטוח שהייתי עושה את זה) זה לקחת סיור לדרזדן. זה מרחק נסיעה של שעתיים וחצי-שלוש מברלין, אבל העיר מדהימה וממש שווה את הנסיעה.
מבחינת מוזיאונים- יש את מוזיאון הטבע, המוזיאון הטכנולוגי ואת פרגמון. שלושתם לא מוזיאונים קלאסיים של ציורים ופסלים.
ביום ראשון יש שוק פשפשים ענק וסופר מגניב ב-Mauerpark.
באופן כללי בימי שבת וראשון יש המון שווקים ברחבי ברלין. אם אוהבות לשוטט אז זה ממש נחמד וכיפי.
תכניס לפחות כמה שעות בחנות שנקראת פרימק

אני מצרפת רשימת המלצות ומקומות שהכנתי לפני הטיסה שלי לברלין ב-2013. כדאי לוודא את השעות וימי הפתיחה ולא לסמוך ב-100% על המידע (כי הוא מעודכן ללפני 3 שנים).
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.נבדוק את נושא השווקים, מוזיאונים אני לא חושב שיעניינו אותן, אבל אני אבדוק, והופעה... לא מצליח למצוא...
the wyld נגמר, וב blue man group היינו כבר...
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.תודה, בהופעה הנ"ל היינו, אבל אני אבדוק את שאר הדברים.
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.אני חייב לבדוק איך הן מרגישות בנוגע לסיורים מאורגנים, שווקים נוסיף, וסחתיין על הרשימה!!!
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.היי,
מסכימה עם רבקה ועם ההצעה לסיור מאורגן, אבל קצת אחר. כמו,למשל, סיור גרפיטי או סיור אופניים של fat
tires. הייתי בסיור של החברה בלונדון עם בן 17 ונהננו מאוד. קראתי המלצות גם על זה הברלינאי.
טל
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.נדחף לנושא ברלין,
אנחנו נוסעים בתחילת ספטמבר לחמישה לילות עם תינוק בן שנה.
חשבנו לנסוע יום אחד מחוץ לעיר עם רכב לראות קצת טבע ואולי לישון לילה אחד.
לאן מומלץ לנסוע? עדיף מקום קרוב יחסית כי הילד לא אוהב לשבת באוטו.
תודה רבה,
אלעד
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.אז למה לא לנסוע, לאן שתבחרו, בתחבורה הציבורית המצויינת? למשל ברכבת, ואז הוא לא יצטרך לשבת כל הזמן...
רבקה
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.רעיון מצויין!
לאיזה מקומות יפים אפשר להגיע רק באמצעות תחבורה ציבורית? ראיתי בבלוג שלך על אגם שלוכטנזה.
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.זה ממש בתוך העיר (אזור B).... האגם יפייפה וגם הטיול סביבו. זו אתנחתא נחמדה וחוזרים ללינה בברלין.
אל תשכח גם שיש הרבה מאוד פארקים גדולים בתוך ברלין, והם שונים זה מזה.
אפשר כמובן לנסוע גם לפוטסדאם (אזור C) - הרבה עושים זאת, מבקרים בארמון סוסי ובגנים סביבו (תבדקו רק באיזה יום פתוח שלא תגיעו ביום היחידי שסגור, כמונו...) - גם מכאן אפשר בקלות לחזור ללינה בעיר - אבל זה לא טיול טבע.
קצת אחרי פוטסדאם יש אגם Schwielowsee שהגרמנים נוהגים לבלות בו סופי שבוע, אבל זה לא מידע אישי, אז כדאי שתבדוק.
רבקה
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.תודה רבה! אם למישהו יש המלצות נוספות נשמח לשמוע.
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.היי אלעד
בברלין לא צריך רכב, נוסעים בתחבורה הציבורית היעילה.
עם פעוט:
גן חיות, פארקים, שייט, שווקים.. (מאוור פארק ביום א', ופארק טירגארטן הענק)
אי הטווסים מחוץ למרכז העיר
להתרחק מהעיר - שייט תעלות, גיחה שקטה ונעימה בטבע.. spreewald--צילומים של אורי
ביקור ברייכסטאג בתיאום (עם דרכונים), אנדרטת השואה, שער ברדנבורג עם מפריחי בועות ואמני רחוב..
מציעה לעיין בחופשות בברלין מהבלוגים, ומהפורום (אספתי חלק אצלי בבלוג)
לקחת מהסיכומים מה שיכול להתאים לכם..
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.אם רוצים ללון מחוץ לעיר בלי להתרחק הרבה - העיירה Lubbenau היא בירת השפרייוואלד (Spreewald), אזור שבו יובלי הנהר השפריי ותעלות שנכרו ביד האדם יוצרות סבך של נתיבי מים בתוך היער. מקובל לשוט שם או לרכוב באופניים, אבל אפשר בהחלט לטייל ברגל ושבילים רבים מתאימים גם לעגלת ילדים. לובנאו נגישה ברכבת מברלין.אפשר כמובן לשכור רכב. העיירה עצמה לא הכרחית אבל נעימה לשהייה והאזור משגע ביופיו.
-
עזרה בתכנון טיול לברלין.יש חברה שנקראת ברלית בעיברית
טיולים רגליים מעולים וגם זולים
מומלץ מאד