חיסונים לקראת הטיול
-
היי,
בקרוב אני טס למרכז ודרום אמריקה - כנראה שאהיה בארצות הבאות : קולומביה, מקסיקו , קוסטה ריקה ואולי פרו/ברזיל..
אני לא מתכנן דברים משוגעים וכנראה שלא אהיה בטרקים וכאלה.. רציתי לדעת אילו חיסונים אני חייב לעבור? ההיתי אמור לטוס בעוד שלושה שבועות אך כנראה שאטוס בעוד שבועים וחצי (4 לאוגוסט* ) הבנתי שלא כל החיסונים הם חובה ואין צורך בכולם.. ולכן אשמח לדעת אילו חיסונים אני חייב לעשות , אילו מהחיסונים הם רק מומלצים ומה הזמן המינמלי שבו אוכל להשלים את כל החיסונים (במידה וקיימת אפשרות להשלים אותם בחול) כל הטיול שלי ימשך חודשיים וחצי בערך כאשר כשבועים וחצי אני אהיה בארצות הבית , שבועיים בקוסטה ריקה ובין שבועיים לשלוש שבועות במקסיקו.. לאחר מכן אגיע לקולומביה או עד סוף הטיול או שאזור למקסימו/בולוביה לכמה ימים וכו׳..
תודה מראש ,
דניאל

-
חיסונים לקראת הטיולדניאל שלום
חיסון נגד קדחת צהובה לחלק ממדינות דרום אמריקה נדרש גם כאשר מגעים מארץ בה קיים סיכון לארץ בה ישנם תנאים להתפרצות המחלה,
חיסון נגד צהבת A וטיפוס הבטן מחלות העוברות דרך מזון ושתיה ועלולות להשבית אותך לחודש או יותר
חיסון נגד טטנוס תקף פחות מ10 שנים מקבלים אותו בזמן גיוס וגם משרד הבריאות ממליץ לקבל פעם בעשר שנים במקרה פציעה מקבלים אותו כעבור 5 שנים,תמותה מטטנוס בתנאי טיפול נמרץ מגיעה ל%.
במידה ואתה יליד הארץ 92 אתה אמור להיות מחוסן נגד צהבת B מחלה העוברת במגע עם הפרשות אדם ויחסי מין מדבקת פי 100 מHIV ו10% מהנדבקים מפתחים סרטן הכבד
בטיולים לא פעם מקיימים יחסי מין מזדמנים
בנוסףעקב התפרצות נגיף הזיקה באזורים בהם תטייל חשוב מאד להקפיד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים דרכם עוברת המחלה וגם קדחת הדנגי וציקונגוניה
בחזרה ארצה כדאי להבדק (לפעמים המחלה קלה מאד אך ישנה סכנה הדבקת בת זוג דרך יחסי מין והולדת תינוק בעל מום.רצוי גם לקיים יחסי מין מוגנים כחודשיים
בחלקק מהארצות ישנו סיכון כלבת העוברת דרך יונקים וגם עטלפים ולא תמיד יש שם חיסונים נגד כלבת טובים
קיימת אפשרות חיסון קדם חשיפה 3 זריקות בהפרש של שבוע ו21 יום המביא להוצרות נוגדנים הנותנים הגנה עד שחיסון פועל
במקרה חשיפה למחלה חייבים עוד שתי זריקות
החיסון יעיל הרבה שנים
ניתן להתחיל בארץ ולקבל זריקה 3 בטיול