ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מזומנים בסקנדינביה

פורום אירופה
    סקנדינביה
    4
    4
    654
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ericanoy
      ericanoy נערך לאחרונה על ידי

שלום רב. קראתי לא מזמן שבמדינות סקנדינביה כמעט ולא ניתן לשלפ יותר במזומן אלא באשראי בלבד. אני מהמיושנים שאוהבת לשלם במזומן ופחות באשראי בחול .

מה ידוע לכם על נושא זה בשוודיה ,נורבגיה ודנמרק?

נירית אנשיםטובים אוליב י 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית @ericanoy נערך לאחרונה על ידי

@ericanoy

שלום גם לך,

היינו ביולי האחרון בשוודיה ובנורווגיה.

אכן כרטיסי אשראי הם הדרך המועדפת לתשלום שם, אבל!! עדיין ניתן לשלם במזומן ברוב המקומות.

בשוודיה יש יותר עסקים (לינות, מסעדות,  אתרים ) בהם מכבדים רק כרטיסי אשראי, (או אפליקציות שונות לתשלום...).

בנורווגיה יש מעטים כאלה, אבל קיימים. 

נוח ובטוח מאד להשתמש בכרטיסי אשראי ומהניסיון שלנו העמלות לא כאלו משמעותיות. מומלץ לקחת מינימום מזומנים...

מדינות סקנדינביה מתכוננות להיות “cash free” בעוד שנים מעטות. מרגישים שהן בדרך..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @ericanoy נערך לאחרונה על ידי

@ericanoy אמר:

אני מהמיושנים שאוהבת לשלם במזומן ופחות באשראי בחול

אם הסיבה שאת אוהבת מזומן היא שאת חושבת שבמזומן העמלות נמוכות יותר – אני מציע לבדוק שוב, אבל סביר שאשראי יהיה זול יותר,בייחוד למטעבות שאינם אירו ודולר

אם הסיבה שאת אוהבת מזומן זה שיש לך מקורות הכנסה במט”ח – אם המטבע אינו המטבע שאת צריכה צריך לבחון את עלויות ההמרה בהשוואה לאפשרויות אחרות

אם הסיבה שאת אוהבת מזומן היא שמרנות – כדאי להתקדם. כמו שכבר אין לנו אטלס מפות באוטו אלא וויז בנייד, אין לי יותר מעטפת מזומנים בתחתונים אלא גרטיס אשראי בארנק.

אם הסיבה שאת אוהבת מזומן זה כדי שרשות המיסים לא תדע – אני מציע לשלם מס כחוק

• אוליב י
            אוליב י @ericanoy נערך לאחרונה על ידי

@ericanoy

תלוי באיזו מדינה ותלוי מה את רוצה לקנות. 

הנסיון שלנו בדנמרק לפני שנתיים: בסופרים ורכבות ארציות עדיין ניתן לקנות במזומן. בתחבורה ציבורית מקומית כבר לא, רק באשראי, ובחלק מהערים ניתן לרכוש כרטיסי נסיעה באוטובוס רק דרך אפליקציה ייעודית. בגדול המגמה שלהם היא cash free. 

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון