ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שחרור בצפון אמריקה

פורום צפון אמריקה
    4
    4
    903
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ShaiButC
      ShaiButC נערך לאחרונה על ידי

היי!

אני משתחרר בקרוב ואני רוצה בטיול שחרור שלי לעשות Road trip באמריקה.

התכנון שלי כרגע זה מטקסס ללוס אנג'לס (עם עצירות כמובן בכל המדינות בדרך.)

לצערי זה תחום ממש גדול אז יש לי המון שאלות.. אשמח לעזרה:

1. ראשית ובראשונה - ויזה לארה"ב. אין לי. אני מודע לעניין שהטיול שלי בספק מאוד גדול בגלל העובדה הזאת.. למישהו יש הערכה לסיכויים שלי? המלצה? שווה לקחת משרד שמתמחה בנושא? אני ממש אתבאס אם הטיול יתבלתם בגלל ויזה.

2. אורך הטיול - אם זה מטקסס עד לוס אנג'לס, כחודשיים אמורים להספיק? במידה וכן, מישהו יכול לזרוק לי את התקציב הכי משוער שהוא יכול לשני אופציות:

א. Road trip - ז"א לשכור רכב, אני מעוניין כרגע לטייל לבד אז זה אומר שכל ההוצאות עליי.

ב. תחב"צ וטיסות.

מתכוון לישון בהוסטלים זולים ובאוהלים ולא להשתגע עם אטרקציות.

התקציב שחשבתי עליו לחודשיים הוא 50 אלף ש"ח אבל אני ממש לא בטוח בנוגע לסכום הזה (50 אלף זה די הרבה בשבילי ואשמח אם זה יהיה פחות אבל איכשהו יש לי הרגשה שזה יותר..)

3. יש העדפה לאיזה כיוון לעשות את הטיול? ז"א מטקסס או מלוס אנג'לס?

4. יש מסלול עדיף שאתם יכולים להמליץ לי עליו?

תודה מראש Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

סתם נמליץ על מסלול בעוד אין לך ויזה ?

תעבור על הכתבות, הטיפים, על הבלוגים שבפורום, תתרשם, לכל שאלותיך יש תשובות כתובות באתר זה.

• SJM
          SJM נערך לאחרונה על ידי

טיול שחרור בצפון אמריקה

היי,

מתי אתה מתכנן לטוס? למה דווקא טקסס?

לגבי השאלות שלך:

1. משרד שמגיש בקשות לויזה במקומך לא יעזור.. ההחלטה היא של הפקיד בשגרירות. המשרד בסה"כ ממלא את הטפסים במקומך. לטעמי - חבל על הכסף. אם אתה יכול, תכין מסמכים רלוונטים שמראים שאתה חוזר לארץ אחרי הטיול. למשל אישור לימודים, חוזה דירה, חשבון בנק עם הרבה כסף וכו'.

2. חודשיים זה פרק זמן טוב מאוד לטיול בארה"ב. תוכל להספיק לא מעט. בטקסס לא הייתי אבל תוכל לעשות הרבה יותר מאשר נסיעה מטקסס ללוס אנג'לס.

3. רכב יעלה לא מעט בגלל שאתה נהג צעיר. כלומר, תצטרך להוסיף בסביבות ה25 דולר ליום בנוסף לעלות הרגילה של שכירת רכב. מניסיוני כמטייל בודד עם רכב, חודש טיול בשילוב של מוטלים ולינה באוהל, עם התמקדות בטיולי טבע וביקורים קצרים בלבד בערים הגדולות, אמור לעלות בין 20 ל25 אלף ש"ח כולל הטיסות. כמובן שזה מאוד תלוי בבנאדם עצמו ובסגנון הטיול שלו. אפשר לטייל בהרבה פחות או הרבה יותר. לסכום הזה תוסיף לזה את עלות הנהג הצעיר. לטעמי ב50 אלף תוכל לעשות יופי של טיול. לא הייתי בונה על פחות מזה, אלא אם תישן באוהל כל הטיול. כמובן שלעלות הזו אתה גם צריך להוסיף את עלות הציוד שתרכוש לטיול (אוהל, שק"ש, מזרון וכו'), ואם זה בתקופה קרירה יותר, אז הציוד גם יעלה יותר. העלות הזו יכולה להיות זניחה אם אתה לא בונה על טרקים של מספר ימים שמצריכים ציוד קל וקומפקטי. אם תחזור כל יום ללינה בקמפינג מסודר ליד הרכב שלך, תוכל לרכוש ציוד זול וכבד בחנויות כמו וולמארט.

3+4. לתקופה של חודשיים הייתי בוחר במסלול מעגלי כדי לחסוך את עלות החזרת הרכב במדינה אחרת. מציע לך לעשות קצת שיעורי בית על המסלולים השונים. יש אינסוף אופציות. אחרי שתגבש מסלול כללי, תוכל לחזור לכאן עם שאלות יותר ספציפיות.

בהצלחה

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

טיול שחרור בצפון אמריקה

וכמו שכבר הבנת - שלב ראשון זה להוציא ויזה. אין כל כך טעם להיכנס לתיכנון מפורט לפני שיש ויזה. אין טעם לשלם למישהו למלא את הטפסים בשבילך - אלא אם כן יש לך קושי עם אנגלית.

מצד שני - כדאי לחשוב היטב על איסטרטגיה שתיתן לך יותר סיכוי עם הבקשה. תקרא קצת דיונים על הנושא הזה.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון