התלבטות
-
היי, אני מתלבטת אם לטוס למזרח לטיול אחרי צבא למרות שזה לא היעד שאני הכי רוצה (מקום ראשון אפריקה אבל אין לי שותף)
- האם אפשר לטייל במזרח לבד?
- כמה הסמים הם חלק משמעותי בטיול? אני לא מעשנת ופוחדת שכל מי שסביבי יתעסק רק בזה
-
1. בטח שאפשר, רוב מי שכותב פה מטייל עצמאית ו/או לבד
2. חשיבה סטריאוטיפית/סטיגמטית. כל אחד מוצא את מה שהוא מחפש, גם אם כ'סחית' תפגשי עם זה לפעמים, כמו בארץ, זה ממש לא חלק משמעותי או בלתי נפרד מהטיול.
הבעיה היא אחרת- לטייל במקום שהוא עדיפות שניה מבחינתך, מה מושך אותך במזרח או באפריקה?
-
אם תרצי להשתקע במקומות בהם זה עיקר העיסוק של רוב המטיילים, תוכלי לעשות את זה בקלות.
המקום היחיד בו נתקעתי בו רוב המטיילים היו כאלה היה ואנג ויינג בלאוס. חבל שהמקום היפה עם הנופים המדהימים ושפע האתרים המעניינים הפך כזה.
התוצאה שמי שבא לטייל ולא להתמסטל ממשיך הלאה מהר.
-
אין בעיה לטייל במזרח לבד. גם יש מקומות במזרח שהם סופר בטוחים כמו יפן, קוריאה וטייוואן. גם לא צריך סמים בשביל זה, זו בחירה שלך. יש פה ושם מקומות שאולי יותר קורצים ל”מעשנים” אבל אפשר לדלג עליהם וזה ממש לא חלק בלתי נפרד מהטיול או אפילו כזה שבהכרח נתקלים בו (תלוי לאן בכלל נוסעים, המזרח זה אזור עצום). יש מלא מקומות מרתקים ואנשים מעניינים ותרבויות חדשות ואוכל מיוחד.
לאפריקה באמת מומלץ להגיע עם שותף לטיול תרמילאים, זה הרבה יותר הארדקור. אני חיכיתי כמה שנים עם זה וכשהסתדר לנסוע עם עוד מישהו נסעתי.