12 ימים בודפשט + ברלין
-
היי,
אני טס ל12 יום באוקטובר, מתחיל בבודפש ומסיים בברלין.
אשמח לטיפים לגבי מקוומות שאסור לפספס, ואיך כדאי לחלק את הזמן בין הערים…
אני הולך לטייל ךבד, טיולב עירוני… כנראה יותר בכיוון של נופים של העיר, אוכל מקומי, מוזיאונים (ובברלין קצת חיי לילה).
תודה רבה
אני טס -
@WhatI-mLookingFor אמר:
אשמח לטיפים לגבי מקוומות שאסור לפספס
אין אף מקום שאסור לפספס!
האם אתה יודע (קראת) מה האטרקציות העיקריות בכל אחת משתי הערים?
-
איזה סוג אטרקציות אתה אוהב? סאונות-ספא (בשני הערים נהדרות)? מוזיאונים? תהיה ספציפי ואשמח לעזור
-
האמת לא חשבתי בכיוון של סאונות וספא, אבל זה באמת נשמע רעיון מעניין.
הייתי רוצה לראות מספר מוזיאונים, ולהכיר את העיר food-wise. פחות יודע להגדיר בדיוק מה אני מחפש שם, כי די חסר ניסיון בענייני טיולים.
אגב, מבחינת מזג אוויר ראיתי שבאוקטובר יהיה קריר – איזה סוג ביגוד מומלץ להביא?
-
היינו בפברואר ב 2 הערים ולבשנו מעיל חם וחולצה ארוכת שרוולים ולפעמים גם סוודר בלילה. אבל אני לא יודע איך מזג האוויר שם באוקטובר.
לגבי ספא – בודפשט ידוע כעיר נופש בזכות המרחצאות שלה ובברלין רמת המרחצאות היא כל כך גבוהה שבארץ רחוקים שנות אור ממנה.
בבודפשט אני ממליץ על מרחצאות סצ’יני הוותיקות (מעל למאה שנים) בזכות הבריכה החמה שבחוץ והעיצוב הנאו קלאסי. בברלין רצוי לא לוותר על ה VABALI ספא המדהים. הייתי בו 5 פעמים מרוב שהוא מושלם, 20 מתקני ספא שכוללים המון סאונות שונות.
לגבי מוזיאונים – ברלין מפוצצת בהם: הגלריה הברלינאית - גלריה מגניבה של אומנות מודרנית ועכשווית. מרכז האומנות העכשווית Bethanien הוא מגניב אבל יותר טוב ממנו הוא מוזיאון בנהוף הרי הוא כמובן הגדול מבין מוזיאוני האומנות העכשווית של ברלין. הבית ליד צ'ק פוינט צ'אקלי מעשיר מאוד על המלחמה הקרה אך יש הדרכה אלקטרונית רק באנגלית. מוזיאון ברגורן (Berggruen) לאומנות מודרנית והמוזיאון לאומנות סוראליסטית גם מעולים מול ארמון שרלוטה. באי המוזיאונים יש המון מוזיאונים מאומנות ארכאולוגית (מוזיאון פרגמון המומלץ בהם) ועד לאומנות קלאסית. שם רצוי לא לפספס את הקתדרלה המדהימה ולטייל בסביבה, באלכסנדרפלאץ למשל. ליד יש את מוזיאון DDR אבל בלי הדרכה אם אתם לא ילידי הגוש הקומוניסטי לא תבינו כלום. שרידי חומת ברלין הידוע כגלריה המזרחית הוא חווה וחינם. יש גם את מוזיאון סלוודור דאלי עם אוסף גדול של יצירות האומן באלכנדרפלאץ. לא רחוק משם ליד גלריית האומנים הקלאסיים שוכנת הגלריה הלאומית החדשה (מאה 20) אך היא הייתה סגורה כשהיינו כמו גם המוזיאון היהודי.
גם בבודפשט יש הרבה מוזיאונים. באזור העיר התיקה של בודה שמחיבת ביקור יש גם את הגלריה ההונגרית הלאומית בתוך ארמון בית האגסבורג. ליד הכניסה לפארק ורושליגט ליד אנדרטת המילניום שוכנים 2 מוזיאונים נחשבים המוזיאון לאומניות היפות מצד אחד וגלריית מוצ'ארנוק לאמנות מצד שני. כמובן אסור לשכוח לבקר בבית הכנסת היהודי הגדול.
לעוד רעיונות אפשר להיכנס לסיכום שלי:בכללי באתר יש המון בלוגים וטיפים. תקרא עליהם ותוכל לשאול שאלות ספציפיות פה.
-
נראה לי כתבתי תגובה קצת מבלבלת. בכל אופן, בבלוג שלי יש הכל יותר מסודר. אה, ומוזאון סלבדור דאלי לא ליג אלכסנדרפלאץ אלא לא רחוק מהסוני סנטר.
-
@Vadim3238
תודה רבה