רכישת רכב בארה"ב
-
מתכנן טיול ארוך בארה"ב.
מה הפרוצדורה לרכוש שם רכב (מיני ואן) על ידי טייר ישראלי עם רישיון ישראלי ובינלאומי בלבד?
ואיפה בארה"ב משתלם יותר מבחינת ביורוקרטיה ומיסים? -
המידע לפי המדינות השונות של ארה"ב.חפש לפי non resident.
מהתרשמות כללית נראה בלתי אפשרי במדינות מסוימות, אבל לא בדקתי את כל ה-50….
אפשרות אחרת, אחת מגולשות הפורום הצליחה לקנות רכב בונקובר קנדה.
-
אהלן!
אני ביררתי לפני כמה שנים על רכישה במדינות וושינגטון ומונטנה – וזה לא היה אפשרי
בסופו של דבר בחרתי לקנות רכב בואנקובר בקנדה – היה תהליך פשוט, גם העברת הבעלות וגם הביטוח (עשיתי ביטוח שתופס גם לארה״ב ורוב הטיול הייתי בארה״ב)
החוקים בארה״ב שונים בין מדינה למדינה, וגם בקנדה שונים בין פרובינציה לפרובינציה
ממליצה על התהליך אם מדובר בטיול ארוך (למעלה מ-3 חודשים למשל) וכדאי להקציב לפחות שבוע לקניה ושבוע למכירה. זה ממש המינימום – באופן אישי, עם המון המון הכנות מראש, למידת הדגמים הנפוצים והתהליכים הבירוקרטיים, מיפוי של האפשרויות הזמינות והאפיקים השונים לרכישה – מידיים פרטיות, מדילרים וכו׳ – קניתי רכב אחרי שבוע בדיוק (ואחרי זה ביליתי עוד שבועיים און אנד אוף במוסכים) ומכרתי את הרכב יום לפני הטיסה חזרה לארץ.
גם במדינה שלך לקנות רכב יש שניה זה לא תהליך הכי כיפי, אז במדינה זרה זה עוד יותר מורכב.
באופן אישי לא הייתי עושה שום דבר אחרת, אבל צריך להבין שזה לא תהליך מהיר או מיידי או נטול בעיות.
אם מדובר בשלושה חודשים או פחות – אפשר להשכיר רכב וזה יצא כנראה אותו מחיר בערך. (צריך לזכור שמוכרים בדרך כלל בהרבה פחות ממה שקונים – בעיקר כי יש לחץ זמן, וצריך לכלול תיקונים וביטוחים בעלויות)
בהצלחה!