GPS או חבילת גלישה?
-
שלום,
מתכננת נסיעה למערב ארה"ב באוקטובר הקרוב. לוס אנג'לס--סן פרנסיסקו--יוסמיטי--וגאס. אשמח להמלצות וטיפים בנוגע למערכות ניווט. האם כדאי להזמין רכב עם GPS או להגיע עם חבילת גלישה מהארץ?
תודה מראש,
יעל
-
GPS או חבילת גלישה?ברוכה הבאה לפורום צפון אמריקה !
חבל לשלם על ה-GPS לחברת ההשכרה.
חברות ההשכרה מציעות חבילות הכוללות GPS, טנק דלק "חינם" (במרחאות, כי לעולם לא מחזירים מיכל ריק) ונהגים נוספים. אבל במדינת קלפיורניה הנהגים הנוספים הם ללא תשלום לפי החוק.
מדובר ב-"טריק" של חברות השכרה לגבות תשלום גבוה יותר.
כדאי - לדעתי - לקחת חבילת גלישה. הנה בלוג על טלפוניה בארה"ב.
וכיוון שבארה"ב לא בכל מקום יש קליטת DATA, כדאי להתקין בסמארטפון אפליקציות של מפות שעובדות OFF-LINE והן חינמיות. מתקינים את ה-APP ומורידים את המפות של המדינות בהן תבקרו בארה"ב, במקרה שלכם: קליפורניה.
הנה כמה מהן:
HERE
OsmAnd
Maps.Me
-
GPS או חבילת גלישה?תריצי חיפוש בפורום, יש בערך 2-3 הודעות דומות כאלה בשבוע. בעיקרון הדיעה הרווחת היא שזה בזבוז כסף לשכור מכשיר gps כי בפחות מהמחיר של ההשכרה אפשר לקנות מכשיר חדש בוולמרט. ובכלל הכי נוח להשתמש באפליקצית ניווט חינמית בסלולר. אם יש לך חבילת גלישה סלולרית אז עדיף להשתמש בגוגל מפות ובנוסף יש גם אפליקציות חינמיות שלא דורשות אינטרנט כמו here וכו..
תקראי קצת, יש על זה דיונים אינסופיים בפורום
-
GPS או חבילת גלישה?תודה רבה על התגובה המהירה ועל הטיפים

-
GPS או חבילת גלישה? -
GPS או חבילת גלישה?שלום לכולם.
צר לי לומר אבל בטיולנו האחרון כל התוכנות החינמיות לא עבדו (אולי זה אני

) בצורה חלקה ונורמלית. מה שעבר זה הוויז עם גלישה לא נתקלנו בבעיות קליטה משמעותיות. -
GPS או חבילת גלישה?כנראה זה אתה...

-
GPS או חבילת גלישה?זה אתה

לכל אחת מאפליקציות הניווט אופליין שהומלצו כאן ובבלוג יש מעל 10 מליון משתמשים וציונים גבוהים מאוד בחנויות האפליקציות... כנראה לכולם זה עובד...
-
GPS או חבילת גלישה?אז כנראה גם אני בבעיה , חזרנו כעת מצפון מזרח.
נסינו את HERE אך לצערי התוצאות היו גרועות .
משום מה בדרך כלל היה הבדל בין המסלול כפי שניתן ע"H גוגלמפס לבין HERE , כאשר HERE האריך את הדרך , והשתמש במסלולים שנראו לנו פחות אפקטביים.
באופן כללי התאכזבנו מ-HERE
-
GPS או חבילת גלישה?אני חושב שההשוואה שלך לא נכונה.
כמו שכתבתי בבלוג שלי - הניווט עם גוגל מפות במצב אונליין זו צורת הניווט הכי נוחה. אבל - גם אז חשוב מאוד להחזיק אפליקציה לאופליין למקרה הצורך.
ההשוואה של HERE כניווט אופליין צריכה להיות מול מכשיר ה GPS היעודי שחברת ההשכרה מציעה בעלות גבוהה. לדעתי אם התאכזבת מהניווט ב HERE - מהניווט עם מכשיר GPS כמו GARMIN היית מתאכזבת הרבה יותר...
-
GPS או חבילת גלישה?לא מכיר את מה שהומלץ פה למעט MAPS.me
הורדתי את האפליקציה הנ''ל במטרה להעזר בה (במידת הצורך ולא מתבסס עליה בקליפורניה והסביבה) ומנסיון קל שעשיתי בארץ היא עובדת פשוט מעולה ונוחה ופשוטה.
ממליץ להוריד כמה ולבחור מה הכי נוח ומתאים וכמובן אם מתאפשר לבדוק עוד בארץ
-
GPS או חבילת גלישה?שלום יעל
לא חבילת גלישה ולא לקנות GPS, כמו שאמרו לך יש תוכנת ניווט OFLINE שעולה גרושים בהורדה לסמרטפון שלך , ניווט מדויק ללא תקלות בכל העולם , מנווט עם תוכנה כזאת במסעות שלי בכל העולם כבר שנים.
-
GPS או חבילת גלישה?לא מסכים. לדעתי אם יש חבילת אינטרנט סלולרי ניווט און ליין עם גוגל מאפס זאת הדרך הכי טובה לנווט. לא צריך ברוב המקרים לחפש את הכתובת המדויקת, מספיק לתת לגוגל את שם המלון, חנות או אטרקציה והוא כבר לבד ימצא אותה. גם המפות יותר מעודכנות ויש התחשבות בעומסים, בעבודות בכביש וכו.. ובנוסף יש אפשרות לניווט בתחבורה ציבורית כאשר גוגל מאפס מסונכרן עם לוחות הזמנים של רוב מפעילי התח"צ בעולם. אפליקציות אוף ליין אצלי הן רק לגיבוי.
-
GPS או חבילת גלישה?בקשר לגוגל והגישה שלו למקורות מידע אונליין נכון מאוד, יש רק בעיה קטנטנה עם תוכנות נייווט אונליין שהן צריכות אזורי קליטה, בעוד שתוכנות ניווט OFLINE אינן מושפעות כלל מאזור קליטה סלולארית וגישה לרשת האינטרנט, מה שאומר שתהיי בתצפית נוף הכי יפה בטיול באזורים מרוחקים עם תוכנת ניווט גוגל,אבל ללא קליטה סלולארית וללא יכולת ניווט, תוכנת ניווט OFLINE אולי פחות מתעדכנת אונליין במצב עבודות הכביש בציר הנסיעה, אבל תמיד תמיד תביא אותך אל היעד עם קליטה או ללא קליטה בסוף היום
-
GPS או חבילת גלישה?כל דבר והיתרונות והחסרונות שלו. בגלל זה תמיד יש לי את שתי האופציות. למיטב ידיעתי גם תוכנות ניווט און ליין לא חייבות להיות און ליין במשך כל הנסיעה ואחרי התחלת הניווט הן מורידות את המפה הרלוונטית לנסיעה כך שזה לא משנה אם מאבדים בדרך את הקליטה הסלולרית. אבל בכל מקרה, רובנו גם בטבע הולכים לטייל בפארקים ידועים ומתויירים ולא מטפסים על הרים מבודדים ונידחים שאף אחד לא מגיע לשם. וברוב המקרים אין שם בעיה של קליטה, מקסימום זזים איזה קילומטר ימינה או שמאלה.
-
GPS או חבילת גלישה?כמו שרבים מהאחרים כתבו - אין סיבה לקחת GPS כיום כשיש טלפונים חכמים, אבל חייבים תוכנת ניווט שעובדת offline כי ברגע שתצאי מהערים - אין קליטה בטלפון ואז גם אין גלישה.
מה שאנחנו עשינו בטיול האחרון שלנו (אמנם היה באיטליה אבל עשינו זאת חלקית גם בטיול לפני כן בארה"ב) הוא לעבוד עם גוגל מאפס:
- בזמן תיכנון הטיול בבית, במחשב, סימנתי את כל הנקודות שבהן אני רוצה לבקר (אתרים או אפילו מגרש החניה ליד האתר, המלונות שהמנתי, נקודות תצפית, וכו') בתוכנת my maps של גוגל.
- הורדתי לטלפון את המפות של האזורים שבהם אהיה מגוגל (נקרא אזורים לא מקוונים באפליקציה).
- כל פעם שהיינו צריכים לנווט, פתחתי את my maps בטלפון, דורש התחברות לאינטרנט, אבל מספיקה התחברות קצרה מאד, ואפשר אפילו בלי להתחבר, אם אין קליטה (בלי אינטנרט - פותח את המפה בצורה לא טובה - אבל אם יודעים את השם של הנקודה הבאה בתיכנון אז זה מספיק), לחצתי על הנקודה שאליה רציתי לנסוע - ואז נווט לשם, עולה המפה שהורדתי קודם בארץ ונפתח ניווט מצויין של גוגל.
תהנו בטיול - אזור מהמם.
הדס
-
GPS או חבילת גלישה?לגבי הגלישה עם וויז לא היו בעיות קליטה לכל אורך הדרך, למעט מספר מקומות קטן שלא היתה קליטה לכמה דקות והוא המשיך לנווט .OFLINE
-
GPS או חבילת גלישה?אני עדיין לא נסעתי , מכל מה שקרתי לדעתי "צריך לנסות את זה בבית" במיוחד אם מתכננים את הטיול כמה חודשים מראש.
אם מנסים את גוגל מפות ,להוריד את המפות של ישראל לטלפון ולנסות לנווט בארץ במקומות ידועים לנו כמו מהבית לעבודה פעם עם נתונים לנייד ופעם בלי נתונים לנייד ולראות איך זה עובד ואיך התוכנה מחליטה על המסלול.
אפשר גם לפתוח את הווייז ולהשוות את המסלולים המוצעים בין שני התוכנות.
לא להגיע לחול ולהתחיל בנסיונות בדיוק שאנו אחרי הטיסה.
-
GPS או חבילת גלישה?שלום לכולכם....
צר לי להשבית שמחות ולהיות זה שכנראה שוחה נגד הזרם אך לי יש תובנות משלי לגבי השכרת gps.
אז ככה... גם אני קראתי פה בפורום מכובד זה ושמעתי בקול כולם ורכשתי חבילות תיקשורת יקרות שכלול בתוכם את וויז האגתית ולגיבוי התקנתי גם את here וגם את navmii וגם m8 ולצערי אף אחת מהם לא עבדה ואם כבר עשתה טובה ועבדה זה היה לפרקים ולא ממש הועיל.
במקרה ולגמריי במקרה קיבלתי עם הרכב ששכרתי מכשיר gps שהותקן ברכב וזה מה שהציל את הטיול שלי למרות שגם מפות היו לי לגיבוי אך זה מה שעשה לי את החיים יותר קלים הרבה יותר קלים.
ולכן אני לא יודע אם זה רק לי קורה העניין הזה של חוסר קליטה בערוצי האינטרנט השונים אך מברור שערכתי לאחר הטיול מסתבר שארהב היא לא ידידותית כלכך בעניין של וויז וכאלה אלה צריך לרכוש טלפון סלולרי של ארהב כדי שערוצי האינטרנט יעבדו כראוי למטרת ניווט וכדומה. והכוונה היא לא לסים מקומי.
אז קצת חומר למחשבה.
שיהיה בהצלחה וטיול מהנה.
לשם השוואה ומידע בחברת ההשכרה של הרץ בלוס אנגלס( שדה התעופה) רוצים על מכשיר ניווט מותקן חיצוני לא בילד אין 6.5 דולר ליום ובילד אין 9.5 דולר ליום.
ועושה את העבודה בצורה מאד נאמנה.
-
GPS או חבילת גלישה?אופק - כדאי לפרט קצת יותר לגבי החוויה שלך.
לגבי HERE (או כל אפליקציית ניווט אחרת) - האם ניסית לנווט בעזרת האפליקציה כבר בארץ בזמן ההכנה לטיול? או שאולי הניסיון הראשון היה בארה"ב? האם בישראל זה עבד היטב? אני ממליץ לכל מי שמתלבט איזו אפליקציה להשתמש, להתקין את האפליקציה כבר בישראל ולנווט בעזרתה יום יום גם למקומות שאתם מכירים. כך תוכלו להעריך בעצמכם את מידת היעילות של האפליקציות.
אני משתדל בכל נסיעה לארה"ב לנסות אפליקציה אחרת ויכול להגיד שכולן עושות את העבודה, אם כי בכל אחת יש תכונות נחמדות אבל חסרות אחרות...
ענייני חוסר קליטה וסים מקומי כמובן לא קשורים לאפליקציות לניווט אופליין... פשוט כי הן לא צריכות חיבור רשת בשביל לעבוד...
אם אתם מרוצים מהאפליקציה בארץ והיא עובדת לכם טוב - אז גם בארה"ב היא תעבוד לכם טוב. רק לא לשכול להתקין את המפות מראש...