סקוטלנד
-
מתכננים טיול לסקוטלנד בקיץ הקרוב כולל שייט תעלות,
אשמח לקבל עצות שיעזרו לתכנון המסלול:
- האם מישהו עשה עם חברת LEBOAT פורט ויליאם ? האם מומלץ?
- האי סקאיי – כמה זמן מומלץ לתכנן לטיולים באזור? האם יש אזור אחר שהוא דומה ושווה יותר?
- תצפית על הפאפינים – אזור סטאפה או האי באס (בתחילת אוגוסט)?
- אטרקציה מיוחדת ומומלצת ?
תודה רבה רבה,
-
לאי סקאי נדרשים לפחות יומיים מלאים, משמע: 3 לילות.יש להזמין כבר כעת את הלינה, ומאוחר יותר גם מסעדות, אם מטיילים באי בסוף שבוע.
ככול שמצפינים מן האי סקאי הנופים יפיפיים. אנחנו הקדשנו יומיים נוספים לצפון- מערב סקוטלנד, כאשר לנו במגדלור.
אפשר להתרשם מסיפור הטיול שלנו
דיאנה טיילה גם באיי אורקני. היא סיפרה על הטיול שלה לפני שנה כאן.
לגבי הפאפינים- תחילת אוגוסט הוא תאריך בעייתי.היו על כך דיונים בפורום. לפי מה שאני זוכרת ההמלצה הייתה לראותם בסטפה עד השבוע האחרון של יולי.
נילי
-
לגבי הפאפינים – בדרך כלל אומרים שהם נמצאים עד השבוע האחרון של יולי. באוגוסט כנראה לא תראו פאפינים.אפשר לראותם בסטאפה, אבל חשוב לשים לב איזה סיור לוקחים. בשיט שאנחנו לקחנו נתנו לנו רק 45 דקות על סטאפה וזה לחלוטין לא מספיק ביחוד לא עם ילדים קטנים. יש פאפינים באיים נוספים. אבל בכל מקרה אם אתם נוסעים באוגוסט, אל תצפו לראות פאפינים. הם כבר לא שם.
אני ממליצה בחום להגיע למוזיאון פתוח, יש כמה אפשרויות [תלוי מאיפה אתם יוצאים ולאן חוזרים] דווקא באוגוסט בדרך כלל יש פעילויות והדרכות, המוזיאון הפתוח היה אחד הימים שכולנו הכי נהננו בהם [אם תכתוב איפה תהיו, אוכל להמליץ יותר ספציפית].
בנוסף אני ממליצה לבדוק היכן ומתי מתקיימים משחקי ההיילנדס באיזורים שבהם תלונו.