ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערות הקרח שבאוסטריה

פורום טיולי משפחות
    6
    6
    927
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • talhs
      talhs נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו משפחה עם ילדים בני 15,11,5,4. הילדים הקטנים מנוסים בהליכה, ובמקרה שמסתבך הולכים עם בן ה4 על הכתפיים.

קראתי את הפורמים ובכל זאת מנסה לקבל תשובה יותר ברורה, לגבי מערת הקרח בוורפן.

הבנתי שיש רכבל וממנו מתחילים את ההליכה למערה. ההליכה כשעה וחצי. 

(ללא רכבל כשעה וחצי לכניסה+ הליכה במערה).

האם ההתנגדיות להליכה עבור בני ה4 ו5 נובעת מהקור?מקושי ההליכה במערה? ואם כן האם הקושי מהאורך? מחלקלקות? 

תודה

טל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מערות הקרח שבאוסטריה

אעשה לך סדר לגבי ההליכות והקשיים במערת וורפן:

נתחיל מהחניון. אם תגיעו מוקדם ותחנו קרוב לכניסה - מצויין, אין הליכה (או יש מעט מאוד). ככל שתחנו רחוק יותר תהיה לכם יותר הליכה בכביש מטפס.

חניתם, שילמתם, נכנסתם? יש לכם הליכה קלה בשביל סלול בעליה של כעשר דקות עד לרכבל, ואחריו עוד עליה בסדר גודל דומה עד לכניסה למערה.

במערה עצמה הולכים במסלול עם מדריך, כאשר יש 700 מדרגות לעלות ואח"כ גם לרדת. לא עושים את זה ברצף, כל כמה דקות עוצרים, המדריך מצביע על צורות בקרח ומסביר עליהן, ולפעמים לוקח גם כמה דקות לפני כן כדי להדליק אורות צבעוניים בתוך הקרח. כך שיש זמן לנוח בין מקטע למקטע.

קשה לייעץ לגבי עוצמת הקושי הפיזי כי זה באמת מאוד אינדיבידואלי. אבל חשוב לציין שהקור שם עז מאוד, וגם כשבאים לבושים היטב בכל השכבות האפשריות, לילדי ישראל זה סוג של שוק... חובה להגיע עם כפפות ולא מצמר כי צריך לאחוז במעקות הקפואים כשעולים ויורדים במדרגות.

אני אישית לא הייתי לוקחת לשם ילדים בני 4-5, גם אם הם "יודעים ללכת", מתוך מכלול השיקולים - אבל זאת אני. צריך לזכור שכשנכנסים לסיור לא ניתן לצאת באמצע וצריך להמשיך עד סופו. האם הילדים שלך יסבלו מאוד מהקור? האם יפחדו מהחושך? האם יעמדו בקצב ההליכה של הקבוצה? לשיקולך.

• שמוליק ל
          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

מערות הקרח שבאוסטריה

הנה תשובה שנתתי בעבר - ומשקפת את זווית הראייה שלנו - 

אנחנו (שני מבוגרים ושלושה ילדים שהיו אז בגילאים 15, 11 ו - 9) ביקרנו במערת הקרח הזו בוורפן. מדובר בחוויה עצומה אבל התיאור 'מסע כומתה' שמתלווה אליה לעיתים - בהחלט מתאים לדעתנו.

ראשית, יש את עניין החניונים.

אנו זכינו לחנות ממש קרוב לתחילת המסלול, אבל בתקופות עמוסות - לעיתים - נאלצים לחנות רחוק יותר - והדרך מהחנייה לתחילת המסלול - היא עצמה - קשה ואורכת זמן - ומדובר בעלייה.

לאחר מכן - יש אכן שני שלבי טיפוס, שכל אחד מהם לוקח כעשרים דקות.

הראשון - מהכניסה עד לרכבל, והשני - מהרכבל עד לפתח המערה.

מדובר בעליות תלולות ולא פשוטות, ואני חייב לציין שמבחינתנו - הן היו הקטע הקשה יותר, שבא לפני הדובדבן שבקצפת - המערה עצמה -

שם עולים 700 מדרגות וגם יורדים אותן בדרך חזרה.

באשר לקור בפנים ולחושך - יונה וקשת כבר הרחיבה. 

אני מצטרף למסקנתה וגם לדעתי - זהו לא מסלול שמתאים לבן 4. זו אומנם חווייה יוצאת דופן אבל לא חסרות חוויות כאלו באוסטריה המהממת.

שיהיה לכם טיול נפלא.

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

מערות הקרח שבאוסטריה

הייתי עם ילדון בן 6 (סוג של עז הרים) שאימא שלו התנשפה יותר ממנו .

בכל מקרה -לא ממליצה מתחת לגיל 6.

בשני היבטים

העליה אל המערה -היא בעיניי, כמו שמוליק, החלק היותר קשה במסלול, לסחוב ילד בן 4 על הכתפיים זה יותר מלא פשוט.

ויש גם ילדון בן 5 שזה לא ממש בוגר יותר.

המעבר מהחום של העליה אל הקור של המערה- גם לא פשוט.

ובעיקר- הצורך ללכת בקבוצה. אין רוורס, אי אפשר לצאת, ואם הילד סובל? אין אפשרות כבר להתחרט.

• גיא5
              גיא5 נערך לאחרונה על ידי

מערות הקרח שבאוסטריה

וורפן - עם בנות 7.5. קשה , אפילו קשה מאוד, ההליכה התלולה מהרכבל לפתח המערה והעליה במדרגות במערה. 

לגבי הקור - מרוב הליכה פחות הורגש. חובה כפפות על מנת להחזיק במעקה.

לדעתי 6-7 זה גיל מינימלי למערה  ובדיעבד אפילו יותר. היינו גם במערה בדיכשטיין, קלה יחסית. הקור גם לא הורגש.

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

מערות הקרח שבאוסטריה

לא הייתי בוורפן. אולי תרצו במקום זאת להגיע למערה בדכשטיין? מניסיון שלי עם בת 4 במערה בדכשטיין היא הסתדרה היטב.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון