סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקין
-
הי,
יש לנו רק 4 ימים בעיר.
אז מה עדיף פטרהוף או ארמון יאטרינה בפושקין?
תודה, חברים.
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןלא רשמת תאריך הביקור
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןשני הארמונות מפוארים ומרשימים מאוד. לפטרהוף יש יתרון של הגנים והמזרקות.
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןלפי ההמלצות שקיבלתי, נסו בכל זאת לשלב ולא לוותר: הגנים בפטרהוף והארמון בפושקין.
כדי שזה יהיה אפשרי נסו לארגן לעצמכם סיור עם רכב צמוד עם חברת התיירות של גילה (הפרטים באתר כאן). אנחנו נוסעים בקרוב והתכנית שלנו היא לבקר בשני במקומות (אמנם בשני ימים נפרדים כי יש לנו שבעה ימים).
תבלו!
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןסיור עם רכב צמוד לגני פטרהוף מחמיץ את החוויה של הגעה דרך הים.
מאחורי מוזיאון הרמיטאז' יש מעגנות של סנפיריות שלוקחות אותך ישירות לגנים דרך נהר הנייבה ומפרץ פינלנד. הכי נחמד זה להסתובב בגנים ולראות את המזרקות.
קל ופשוט.
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןזה נכון, וזה שיקול נוסף שלנו לפצל. יחד עם זאת, אם הברירה היא לוותר לגמרי, הייתי עושה כפי שהצעתי.
תאורטית, אפשר להגיע לפושקין גם בתחבורה ציבורית אבל תשרפו זמן יקר.
והבעיה היא, שעד כמה שבדקתי (ובדקתי) לא ניתן לסכם על הדרכה לפחות מיום שלם.
הטענה הרווחת היא שהארמון בפושקין מאד מרשים, עוד יותר מזה שבפטרגוף. ההמלצה של ג'ני היקרה, שגדלה בעיר וטיילה שם לא מזמן, היתה שמספיק ארמון אחד - ועדיף זה שבפושקין. יחד עם זאת - לא לוותר על הגנים בפטרגוף.
בכל מקרה, צריך להביא בחשבון שהתור לארמון בפטרגוף (שהוא נפרד מהתור לגנים) הוא ארוך מאד. גם זה שיקול כשמדובר בזמן כל כך קצר.
תבלו.
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןארמונות בסנט פטרסבורג יש בשפע, (גם מוזיאון הארמיטאז' הוא ארמון) לעומת זאת גני פטרהוף הם יחודיים ללא מתחרים לכן אם נוסעים בתקופת הקיץ שווה להעדיף אותם.
אם לא נוסעים לעיר בתקופת הלילות הלבנים, שכבר עברה, לא צפויים תורים יוצאי דופן בשום מקום.
אין לי כלום נגד הדרכה וברור לי שיש כאלה שתמיד יעדיפו סיור מודרך בשביל הנוחיות וההסברים אבל כדאי להבין שסנט פטרסבורג לא שונה משום עיר אירופאית אחרת וכמו שהסתדרתם במינכן או בפריז ככה תסתדרו גם שם.
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןכנראה לא הסברתי עצמי מספיק טוב: ההצעה להדרכה בפושקין היתה בין היתר כדי ליהנות מהסעה צמודה... ואם ההדרכה היא טובה - ועל פי ההמלצות באתר הבנתי שאכן כך - אז ברור שיש לה ערך מוסף, בייחוד אם מדובר באתר בעל רקע הסטורי מעניין כמו הארמון בפושקין.
גם אני קיבלתי המלצה שלא לוותר על הגנים בפטרהוף וכך גם הצעתי כאן.
לגבי "ארמונות בשפע" - נכון שההרמיטאז' הוא ארמון, (חלק ממנו הוא ארמון החורף) וכך גם ארמון יוסופוב וארמון מנשיקוב וכו', אבל ההרמיטאז' הוא בראש ובראשונה מוזיאון אמנות ענק, מהחשובים בעולם, ולכן ההתייחסות אליו היא לא כאל "עוד ארמון".
שוב, עדיין לא מניסיון אישי, אבל על פי מה שקראתי והומלץ לי, הארמון בפושקין מרשים בצורה יוצאת דופן, ובייחוד חדר הענבר שבו, שנחשב ממש פלא.
אגב, גם הגנים סביב הארמון בפושקין נחשבים יפים מאד, אבל אם אין זמן - לכו על הארמון בלבד (ועל הגנים בפטרגוף).
-
סט. פטרסבורג: פטרהוף או פושקיןהייתי בשניהם, וגם בעוד אי אילו ארמונות באירופה, כולל ההרמיטאז' למשל, ואחרים.
פושקין הוא הארמון היפה ביותר שראיתי, וחדר הענבר (כן, המשוחזר, אני יודעת) הוא מופלא ממש.
ארמון פטרהוף יפה פחות ממנו, אולם הגנים יפים מאוד, והמזרקות נחמדות, אין ספק. יחד עם זאת - ראיתי יפים כמותם. כמו הארמון בפושקין לא ראיתי.
אני ראיתי את שניהם, באותו יום, עם הדרכה צמודה.