ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רואדטריפ- אזור צפון מזרח

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב ניו אינגלנד ניו המפשיר ניו יורק
    4
    5
    796
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Chen Agiv_4054948
      Chen Agiv_4054948 נערך לאחרונה על ידי

אהלן, אני וחברה טסות לניו יורק באפריל ל10 ימים. חשבנו לעשות 5 לילות בסוף הטיול במנהטן ובשאר הימים להשכיר רכב ולעשות איזשהו רואדטריפ. 

מדובר על בערך 4 ימים לטיולון הזה, אבל אנחנו די גמישות (עוד לא הזמנו מלון בניו יורק)

קצת עלינו- בנות 30+, לא ממש חובבות טבע מושבעות אבל אוהבות מראות יפים. פודיז שאוהבות ערים גדולות אבל גם די התחברנו לערים הקטנות שעצרנו לישון בהן בדרך על כביש 1 בחוף המערבי בעבר.

כמובן שאוהבות גם שופינג 😉

חשבנו לשלב את מסצ׳וסטס וניו המפשייר… האם זה הגיוני? אם כן מהו השלד למסלול כזה?

מודה מראש לכל העונים!

אנשיםטובים imeshy אלי רון 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @Chen Agiv_4054948 נערך לאחרונה על ידי

@Chen-Agiv_4054948 אמר:

חשבנו לשלב את מסצ׳וסטס וניו המפשייר

סיבה מיוחדת למקומות האלה? כי אם כן צריך לתכנן את הטיול בהתאם

אני מבין שהטיול מתחיל בשדה התעופה (JFK?) ומסתיים במנהטן? מה לגבי יום הטיסה? כלול בארבעת הימים? מה שעות הטיסה?

4 ימים זה לא הרבה. בהחלט אפשר לטייל קצת, אבל לשלב כמה שעות נסיעה טובות, עם ערים ועיירות, אוכל ושופינג זה כבר צפוף.

אם רוצים ערים של ממש, אז החשודה העיקרית היא כמובן בוסטון. אבל בוסטון לבד יכולה לבלוע לכן את כל ארבעת הימים. או לפחות יומיים מתוכם (כלומר יום נסיעה + טיול, יומיים בוסטון ויום חזרה + טיול). אם אתן מוכנות להתגמש בימים אז אפשר יומיים של נסיעה + טיול, ואז יומיים בבוסטון, וביום החמישי לחזור בתחבורה ציבורית על הבוקר ישירות למנהטן. בימי הנסיעה זה הזמן לשלב שופינג באאוטלטים.

אם מוכנים לוותר על עיר גדולה אז דווקא הייתי שוקל את כיוון קונטיקט והאיזור. לא מומחה גדול, אבל לתחושתי קונטיקט וקו החוף (עד בוסטון) יחסית צפוף מבחינת מקומות עניין לקילונמטר כביש, וגם האיזור קורב יותר לניו יורק אז חוסכים שעות נסיעה כוללות. יש הרבה עיירות שאפשר לעבור בהן בדרך, יש כמה אאוטלטים, יש סצינות קולינריות, ויש גם כמה ערים ולא רק עיירות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy
          imeshy @Chen Agiv_4054948 נערך לאחרונה על ידי

@Chen-Agiv_4054948

מתלבט אם נסיעה למפלי ניאגרה מספיקה במסגרת הזמנים

• אלי רון
            אלי רון @Chen Agiv_4054948 נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@Chen-Agiv_4054948

עשיתי זאת אבל…
            כפי שמציין ידידי מעלי ובחכמה, המטייל הנורמלי יעדיף לנסוע פחות ב-4 ימים.

עכשיו נעבור למטייל המטורף כמוני 😁
            דבר ראשון אני חזרתי לארץ מבוסטון כך שלא נאלצתי לחזור לניו-יורק, מנגד פגשתי חברים והסתובבתי במקומות מדהימים בעיני אבל הם אינם אטראקציות לתייר, הם פשוט המקומות בהם גרתי והסתובבתי חצי שנה בעברי (נסיעת עסקים), כך שהיה מתפנה לי עוד זמן טיול.
            עשיתי כך:
            בערב היום האחרון שלי בניו-יורק, לקחתי רכב ונסענו צפונה לאמצע הדרך. זה צעד שאני מאוד אוהב, חוץ מהנסיעה בחושך כי אני בארה”ב נהנה בנסיעה מכל יארד, הוא מחלק לי נסיעות לחצי עם לינה באמצע.
            מוקדם בבוקר (6) יצאתי לכיוון מסצ’וסטס כך שבשעה 9 אני כבר ביעד ויום שלם לפני.
            ביום הזה אני עשיתי נוסטלגיה + אאוטלט ב-Nashua NH (יש לא מעט על הגבול בגלל עניין המע”מ 0 ב-NH), יכולתי לעשות למשל יום בבוסטון.
            ביום השני היה יום טיול ספונטני להרים הלבנים, הלוך וחזור, פשוט כי השלכת עדיין לא ירדה מספיק דרומה – היה תענוג להביא את המשפחה למקום הזה. משפחה זה בנות, אז האאוטלט ב-North Conway והמבצעים שהיו שם גרמו לי להתעכב כך שהחזרה כמעט כולה הייתה בחושך.
            יום שלישי שופינג על הבוקר ליד המלון ואז חברים.
            יום רביעי בוסטון עד הטיסה, כולל מפגשים קצרים עם חברים וב-3 סגרנו את היום בשדה”ת.

לסיכום המטרה אצלי הייתה לראות שלכת + חברים, על הדרך נוסטלגיה + שופינג וכל זה בוצע בקצרה.
            לא תוכלו לעשות טיול עומק באזור, אבל כן טעימה מבוסטון, ועיירות ב-NH, שופינג ולחזור (שוב בשיטת אמצע הדרך), או להתעמק רק באחד מהם.
            שורה תחתונה – תוכלו לעשות זאת במוד “מטורף” ומתוך הבנה מה ניתן להספיק.

הערות:
            - צריך להתחשב בג’ט לג, לא הכי טוב להגיע ולהתחיל נסיעות, אבל זה תלוי מתי הנחיתה וכמה זמן נסיעה וכמה עייפות תצברו.
            - שופינג ב-0% מע”מ ב-NH לא רלוונטי לכל דבר, כי אם מדובר בביגוד בניו יורק יש פטור עד 110$ לפריט, ובמסצ’וסטס עד 175$ לפריט. במסצ’וסטס ממתקים נחשבים אוכל ופטורים גם, חגיגת אמ&אמס והרשיס. אז NH זה טוב לקנות איזה אייפון, רק שסמוך להשקה קשה להשיג..
            - שופינג כנאמר למעלה שווה בדרכים בזכות ה-premium outlets וההנחות שבהם. במייסיס ניו יורק כל מה שראינו היה עדיף לקנות בארץ (בטח באילת) חוץ ממחלקה אחת טובה.
            - שווה איזיפס ברכב לשלם את האגרות נסיעה.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון אמר:

שופינג ב-0% מע”מ ב-NH

אני לא מזלזל במיסוי. אבל עלות הטיסה והשהייה מתורגמים לשווי הזמן שלכם. נניח שהטיול עלה 10,000 ש”ח ל-10 ימים הם 1000 ש”ח ליום או 100 ש”ח לשעה אפקטיבית של טיול בקירוב (בניכוי שעות שינה, נסיעות, ארוחות פונקציונאליות וכדומה). להשקיע עוד שעתיים כדי לנסוע לניו המפשיר למשל זה עוד 200 ש”ח. לפי 10% מס קנייה זה אומר שקניות ב-2000 ש”ח וצפונה יתחילו להצדיק את ה”בזבוז” של זמן הנסיעה.

אני לא מתנגד לחסוך כסף ולחסוך מיסים. אבל בהנחה שלא משתווללים בשפינג בהרבה אלפי שקלים – המיסים זניחים למלול עלות הטיול והשהייה. ואם קונים בהרבה אלפי שקלים – כדאי לפצל את הקניות לכמה מועדים כי בכל קניון תמצאו “מציאות” אחרות.

למעט – אם מדובר על לקנות פריט בודד מאד יקר (כמו טלפון סופר יקר, מחשב וכדומה). במקרה כזה המחיר עשוי להיות אחיד והפרשי המס יכולים להיות משמעותיים. אבל באמת זה צריך להיות פריט בודד בהרבה אלפי שקלים...

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון