כריסמס בוינה
-
לגבי השווקים-תבדוק בקישור שצירפתי. מצויינים שם השוקים שפתוחים בקריסטס וגם אחריו. , כולל שעות.
לגבי מרחצאות, אם אתם אוהבים-בהחלט אופציה גם ליום החג עצמו, הייתי מזמינה מראש.
בטריפ אדוויזור יש ריכוז טוב כולל קישור לאתרים למידע נוסף והזמנות.
-
להזמין מקום במסעדה לארוחה חגיגית.
ימי ושעות פתיחה של השווקים.ועוד שיטוטים (רק אם לא יהיה קר מדי) מהאתר הזה תמצא את כל המידע על העיר.
(* שעות פתיחה של מקומות נוספים -גם אם אינך חובב מוזיאונים).
-
בקישור המצורף אתה יכול לראות שישנו מספר לא מועט של שווקי חג המולד שנשארים פתוחים במהלך החג ואחריו. השוק הגדול ביותר שנותר פתוח הוא ליד בית העיריה.
קחו את הזמן לעבור בשווקים הללו ואתר שווקי חג המולד בוינה בשנת 2019
ותהנו…..
-
רק הערה לגבי העוגות. משום מה מזכירים תמיד את הזאכר טורט והשטרודל. בוינה ובאוסטריה בכלל יש מבחר עצום של עוגות מדהימות . כדאי מאד להכנס
לאחד מבתי הקפה הוותיקים (כמו DEMEL ורבים אחרים) לשבת ולהנות מהיופי והאווירה וכמובן לשתות קפה עם מבחר עוגות.
-
האמת, לא רציתי לקלקל את האווירה בראש השרשור. אבל לא התעלפתי מהזאכר טורט, עוגה יבשה עם ציפוי רטוב להסתיר את הפאשלה של הקונדיטור. אותו כנ”ל גם מהשטרודל של קפה סנטרל. במתחם האוסטרי בעיר העתיקה בירושלים, הוא לפחות טוב כמוהו בלי יחצנות. יתכן ודברי השבח למקומות הנ”ל קצת עבר זמנם. קפה דימל, הקרם שניט מעולה.

-
תמונות אינן מעידות על טעם.
באים לשם (קפה דמל ודומיו) בגלל המקום והאווירה, עוגות טובות יותר ניתן למצוא במדינות אחרות.
* ה"שטרודל" שהמלצת עליו בירושלים, אינו מזכיר שטרודל, לא כל בצק עם מעט תפוחי-עץ, יכול להיקרא כך.
על הזאכר, לא אוסיף (בטויישר, מכינים עוגת שוקולד טעימה יותר, רק בלי ריבת מישמש).
-
כל צילום / כתיבה שלי בפורום משמעותם שהייתי במקום. אני לא צריך להעתיק תמונות וקישורים משום מקום. זו דעתי על המקומות. אף אחד לא חייב להסכים. [ התמונות סתם לתוספת.] “באים לשם “ כל אחד מהסיבות שלו.
-
התכוונתי: עוגה שנראית יפה, אין זה אומר שהיא טעימה (זה הכל, ללא קשר ל'מי צילם את התמונה).
זה הכל.
-
המון תודה חברים.
אל תצפו ממנו לשפוט בעניין הזאכר או השטרודל:)