תכנון של שבוע באל צ’לטן/ אל קלפטה
-
היי,
יש לי שבוע בין אושואיה לבין הטורס דל פיינה, צריכה עזרה בלתכנן איפה להיות בשבוע הזה ומה לעשות (אל קלפטה? אל צ’לטן?)
אודה ממש לתשובות! וגם לרעיונות אחרים שיתפרו לי את השבוע הזה

תודה מראש
-
בפורטו נטלס אין הרבה מה לעשות, אבל חשוב להגיע לפחות יום או יומיים לפני היציאה לטרק.
גם כי צריך להצטייד לפני הטרק, וגם חשוב ללכת להרצאה שמתקיימת באחד ההוסטלים כל יום בצהריים.
מעבר לזה יש פסלים נחמדים על חוף האגם, שנחמד לטייל על חופו לעת שקיעה.
כדי להעביר את חמשת הימים "שתקועים"
את יכולה לטוס מאושוואיה לאל קלפטה ומשם לקחת אוטובוס לאל צלטן. אפשר לעשות שם מספר מסלולים, לחזור לאל קלפטה כדי לקחת אוטובוס (שיש פעם/פעמיים ביום לפורטו נטלס.
את פריטו מורנו תעשי אחרי הטורס דל פיינה.
אני מסייגת את תשובתי לפי תחזית מזג האוויר, וחושבת שכדאי לקבל החלטה ברגע האמת לפי מזג האוויר. כי גם אל צלטן וגם אל קלפטה כדאי במזג אוויר שימשי.
גם חשוב לדעת מה את מתחננת אחרי? קרטרה/ברילוצה?
-
היי, תודה על התגובה!
אני מתכננת לעשות את הקרטרה לפני ברילוצה..
בנוסף, ראיתי שיש כל מיני אטרקציות לעשות בפונטה ארנס, אבל האם שבוע זה זמן ארוך מידי להיות שם? (אם היית)
-
לא הייתי, ואני יודעת שעיקר הארקציות שם זה הפינגווינים. באופן אישי ראיתי אותם בשייט מאושוואיה.
פונטה ארנס איזור ללא מעמ, אני יודעת שמגיעים לשם עושים קניות.
אפשרי להעביר שם את הזמן ואולי לחפש שם עוד אטרקציות
יום אחד נסיעה
יום מנוחה מהנסיעה - שופינג אטרקציות
יום פינגווינים
עוד יום למצוא מה לעשות
ואז לנסוע לפורטו נטלס
-
אי אפשר לוותר על הרווח הזה של שבוע?
אפשר לנסוע לאל קלפטה לפריטו מורנו, או אל צ’לטן שהיא הנקודה לצאת ממנה לטרק של הפיצרוי (שיותר אהבתי מהטורוסים) אבל זה צפונה לפורטו נטלס, אז אם ממשיכים אחרי הטורוסים צפונה זה די לעלות צפונה בשביל לרדת דרומה ושוב צפונה.
פורטו נטלס לא מעניינת כשלעצמה. מפונטה ארנס יש איזה שייט לפינגווינים, נדמה לי, אבל לא יותר מדי. כבר עדיף להיות באושוואיה, יש בה יותר טבע ממה שרוב המטיילים פוקדים, או פשוט להמשיך ממנה לטרק הטורוסים וזהו.
-
בפונטה ארנס יש כמה שיוטים. יש שייט שהוא רק לפינגווינים ויש אחד שהוא כולל גם לכלבי ים/אריות ים (אחד מהם), אני העדפתי רק את הפינגווינים. יש כמה טרקים שאפשר לעשות, אישית לא טרקתי שם.
שבוע זה ממש מלא זמן בפונטה ארנס. למה לא להקדים את ההגעה של לפורטו נטאלס ואז להמשיך הלאה?
מה התוכניות שלך אחרי פורטו נטאלס?
-
רעיון למסלולי הליכה קצרים באל צלטן-לבני 60 -
יש את המסלול לתצפית הקונדורים
ויש את המסלול המעגלי סביב האגם, עם תצפית על פיץ רוי
ככלל המסלול לפיץ רוי למעט 2 הקמ העליה בסוף הוא מסלול יחסית קל. יש עליה קלה בתחילתו, אבל אחכ המסלול קליל ומישורי.
אפשר להתחיל ולהתקדם ותמיד אפשר לחזור…..
אפשר לקחת שאטל הקצפה ואז זה חוסר את העלייה של הבוקר
הטיפוס של 2 קמ האחרונים הוא די קשה, אבל למען האמת ראיתי גם אנשים מבוגרים מגיל 60 שעשו את זה
-
-
אנחנו ישנו ב poincent. היה אז מלון חדש בהרצה.
למעשה הזמנו בהוסטל של רנצו גרנדה, אבל הם העבירו אותנו לשם, זה מלון שווה ומתאים למבוגרים
רנצו גרנדה זה לצעירים, למרות שיש להם גם חדר עם מיטה זוגית ושירותים ומקלחות צמודים.
האווירה ברנצו גרנדה צעירה וחביבה, אבל הפסליטי לא משהו