עזרה בתכנון המסלול - ילוסטון עד וגאס + שיקגו
-
שלום לכולם,
פעם ראשונה שלי בפורום, אשמח להערות /הארות על המסלול.
תודה מראש J
אנחנו מתכננים טיול באוגוסט 2020 הורים + 2 (21 ו-16)
הטיסות הוזמנו ולא ניתנות לשינוי.
7.8 נחיתה בצהריים בסולט לייק סיטי ונסיעה ישירות לילוסטון.
8.8 ילוסטון
9.8 ילוסטון
10.8 דרום ילוסטון וגרנד טיטון
11.8 ג'קסון (רפטינג, רכבל) ונסיעה לכיוון ארצ'ס
12.8 המשך נסיעה לארצ'ס, ארצ'ס
13.8 ארצ'ס
14.8 נסיעה לפייג' + קניון אנטילופ
15.8 גלן דאם + אגם פאוול
16.8 ברייס
17.8 נסיעה ללאס ווגאס, לאס וגאס
18.8 לאס וגאס
19.8 טיסה ווגאס - שיקגו
19.8 – 23.8 שיקגו (ב-23.8 טיסה בערב לארץ)
שאלותיי:
- מניסיונכם – האם הגיוני לנסוע ישירות לילוסטון לאחר הטיסה?
- האם המסלול עמוס ?
- האם מספר הימים בילוסטון מספיק?
- איפה מומלץ לעצור בדרך בין ג'קסון לארצ'ס ללינה / הפסקה?
- איך ניתן לשלב את מוניומנט ואלי?
אורית
-
אני מניח שהטיסה לסולט לייק סיטי היא מהארץ. איפה הקונקשן ? אחרי טיסה כה ארוכה ובהשפעת הג’ט לג מאוד קשה לנהוג כ”כ הרבה שעות, אני נהג מאוד מנוסה ואומר זאת מניסיון אישי. מדובר בכ-4.5 שעות נהיגה רצופות, כ-512 ק”מ, עד לעיירה WEST YELLOWSTONE (אם תעשו את הנסיעה אז ממליץ ללון בה בלילה הראשון). 2/3 מהדרך לשם מסולט לייק סיטי הם על כביש מהיר והשליש הנותר הוא על כביש US במצב טוב, בד”כ אין עומסים על הכבישים האלה. -
גם אני, מנסיון אישי, לא ממליצה על נסיעה כה ארוכה עם הנחיתה.
-
לדעתי תכנון מרובה בנסיעות בלתי הגיוניות וימים בלתי אפשרים מעשית
נחיתה בסולט לייק – ילסטון – לא רצוי
דרום ילסטון וגרנד טיטון ביום אחד – נראה לי שבעיקר תיסעו
ארצ’ס לפייג – גם פה חמש שעות נסיעה כ – 450 ק”מ
לא ברור לי למה קופצים ממקום למקום – מגיעים לאזור מואב רק בשביל פארק ארצ’ס?
האם טיסות כבר הוזמנו?
מה יש לכם בשיקגו? ביקור קרובים?
אם לא הייתי מוותר על שיקגו ומרווח את ימי הטיול
-
תודה!
הקונקשן בניו יורק (3.5 שעות)
הטיסות כבר הוזמנו.
לא ניתן לשנות את שיקגו – מה הייתם ממליצים לשנות / להוריד על מנת שיהיה מרווח והגיוני יותר?
-
לילוסטון וטטון חסר לך יום. צריך 3 לילוסטון ו- 1 לטטון.
באופן כללי בחרת מסלול עם הרבה נסיעות ארוכות מדי. אני אפילו לא יודע איך
לתקן את זה בהינתן טיסות שנקבעו כבר.
ולשיקגו קבלי קישור לשרשור שעשיתי ב- 2015 עם דגש ארכיטקטוני.
וזה לא כול מה שיש לשיקגו להציע.
-
כמו רוב המגיבים הקודמים- אני לא הייתי רוצה לנהוג את כל השעות האלו עד ילוסטון. הדרך לסולט לייק סיטי- אמנם מג’קסון שעשינו לא היתה מאוד מעניינת, ועם עייפות זה יכול להיות מתכון מסוכן. וזה גם יכול להשפיע על העייפות שלכם בשאר הימים- שתצנחו מוקדם מהצפוי בכל יום…כלל עוד יום לילוסטון היה הרבה יותר טוב. ארצ’ס נראית כמו המקום הכי לא על איזה ציר התקדמות שלכם ולכן הייתי שוקל לוותר עליה בטיול זה. ואם היא עוגן כ”כ חשוב- זה אומר לוותר על משהו אחר.
-
@oritp אמר:
הטיסות הוזמנו ולא ניתנות לשינוי.
מומחים גדולים ממני כבר הצביעו על הבעייתיות של היום הראשון וגם על הקצב ואני מציע להקשיב לדעתם
אני רק מתייחס להגדרה שהטיסות לא ניתנות לשינוי – הכל ניתן לשינוי. זו רק שאלה של כסף. בהחלט יתכן שמדובר על המון כסף, אבל אולי לא כלכך הרבה.
אם למשל תקבלו את ההנחה שנסיעה ישירה לילוסטון היא לא ריאלתית זה אומר שבמקום יומיים לילוסטון שהקצבתם כבר יורדים ליום וחצי, שזה ממש ממש מעט למקום הזה. אתם משלמים אלפי דולרים כדי להגיע לילוסטון כי אתם חושבים שזה מקום יפה ומרשים. אז אולי שווה להוסיף עוד 1000 דולר כדי להכפיל את כמות הימים שם?
אני לא אומר מה נכון ומה לא נכון. אני רק אומר שלא שווה לפסול מראש כל אפשרות לשינוי בטיסות
-
בלי קשר לנושא הטיסות, אני חושב שיש לכם ימים בלתי אפשריים. למשל נסיעה מארצ’רס לפייג’ + ביקור בקניון אנטילופ – הנסיעה לבד לוקחת ע”פ גוגל 6 וחצי שעות. כלומר באופן מעשי אחנו מדברים על 7 שעות של נסיעה ישירה. אבל קשה לעשות 7 שעות של נסיעה כי צריך עצירות רענון ואולי גם ארוחת צהריים. וזה כבר מביא אותנו ל-8 שעות ואולי גם יותר. אפילו אם יוצאים לדרך ב-8 בבוקר, זה כבר אומר הגעה לאנטילופ ב-4 אחה”צ ואולי אחרי. אתם בהחלט עשויים לפספס את הסיורים האחרונים, אפילו בקיץ...
בנוסף – אתם לא משאירים זמן לכלום. אתם רק רצים מאטרקציב לאטרקציה. חלק מהכיף זה להיות בחופשה משפחתית. לרבוץ או לרחוץ באגם, לעצור באיזה חנות או מוזיאון קטן מעניין שנתקלנו בו וכו’.
אני מציע לבנות טבלה מסודרת שכוללת שורה לכל יום. בעמודות אני אוהב לכתוב איפה ישנים, מה עושים וגם כמה שעות נסיעה יש. בנוסף אני אוהב גם תאריך, יום בשבוע ועוד.לטעמי זה מאד עוזר לעשות סדר.
-
תודה רבה על התשובות והעצות החכמות – עזרתם לי מאד
ותודה על הקישור שיקגו 2015 – אהבתי
-
היי
לא היינו בילוסטון אבל לפי מה שהבנתי מומלץ על 3 ימים לפחות.
אם כבר מגיעים למואב, כדאי לשקול את קניונלנדס ושמורת הסוס המת.
את מונומנט וואלי עושים בדרך ממואב לפייג’, גם ביקור של שעתיים שלוש אמור להספיק, מומלץ מאוד.
בהצלחה.
-
רק אפזר מעט אופטימיות-שיקגו עיר נהדרת לכל הגילאים

סיגל
-
לדעתי כדאי להוסיף יום לילוסטון, אם ניתן. לבלות שם 3 ימים מלאים. גודל הפארק כחצי משטח מדינת ישראל. נכון שלא מגיעים לרוב השטח, אבל גם הלולאה של ילוסטון באורך גדול מאד ויש עוד איזורים מחוצה לה כמו עמק לאמאר. כמובן שניתן לקצר את הביקור ולהתמקד באיזורים מסוימים, ובעיקר אם אתם חושבים שתחזרו לפארק שנית. לגרנד טטון הייתי מקציב יום מלא, אם יש לכם כוונה לעשות טיולים רגליים. אם אתם מוכנים לטיולים רגליים יותר ארוכים (נניח 20 ק”מ), שוה אולי להאריך עוד.
הדרך מג’קסון לארצ’ס – לדעתי יומיים מלאים או כמעט מלאים. כלומר, לא ממש רואה אתכם מטיילים בפארק ב- 12.8 כאשר לא יצאתם על הבוקר מג’קסון ב- 11.8. אגב, אפשר לעשות את המסלול הזה יותר כטיול על ידי נסיעה דרומה על כביש 191 ומעבר ב- Flaming Gorge לכוון Grand Junction. אפשר גם לעצור לטיול ב- Flaming Gorge. וב- Grand Junction לבקר ב- Colorado National Monument. אני עשיתי את הדרך הזו לפני מספר שנים, אבל בדרך מג’קסון לגרנד ג’אנקשיין עצרתי ב- Vernal (יוטה) וביקרתי ב- Dinosaur National Monument. זה לא “חובה”, כמובן, אבל בכל זאת צריך לקחת בחשבון עצירת לילה באותו “קו רוחב” בערך, או אפילו קודם כתלות בשעת היציאה שלכם מג’קסון.
נסיעה ממואב לפייג’ איננה קצרה. לא בטוח אם תספיקו לבקר בקניון אנטילופ באותו היום. לעומת זאת, אתם פוסחים בדרך על מספר פארקים: קניונלנדס (איזור Needles וגם התצפית על איזור זה), פארק הגשרים הטבעיים ובגבול אריזונה, ה- Monument Valley. שווה לשקול שילוב של מי מהם בתוכניותיכם ואולי גם נקודת לינה בדרום יוטה או על גבול יוטה אריזונה.
טוב, ברור שאתם בלוח זמנים צפוף ולכן, הייתי שוקל על ויתור על פארק Arches. אני אומר זאת בצער כי הוא אחד מהפארקים החביבים עלי ביוטה (יחד עם איזור Islands in the sky של קניונלנדס), אבל אם תוותרו עליו, הנסיעה מילוסטון/גרנד טטון ועד לברייס תהיה קצרה יותר מבחינת זמן, גם אם משעממת הרבה יותר (כביש I-15 הוא ממש משעמם לרוב אורכו). אפשר יהיה להגיע גם לפייג’, כמובן, אם כי גם זה יאריך את הדרך ללאס וגאס. אולי במקום פייג’ תבקרו בפארק ציון שנמצא על הדרך ולא מחייב סטיה. אפשר גם לשקול ביקור בגדה הצפונית של הגרנד קניון “על הדרך”.
-
@oritp אמר:
כמה וכמה הערות:
ילוסטון – התכנון לא טוב לטעמי משני היבטים. ראשית, לא ריאלי לנסוע מסולט לייק סיטי עד ילוסטון ביום שאתם נוחתים בו בצהריים, זה בלי לקחת בחשבון את מימד העייפות ובמקרה שלכם אולי גם ג’טלג. מדובר על נסיעה של 6-5 שעות. לא אידיאלי בכלל להתחלת טיול, וגם ילוסטון עצמו כולל הרבה מאוד זמן ברכב, בעיקר באוגוסט. שנית, לא הקצתם מספיק זמן, ובפרט לאור זה שמדובר באוגוסט (שוב, פקקים ארוכים, המתנה לחניה וכדומה). ילוסטון דורש שלושה ימים מלאים לכל הפחות (כשביום הרביעי השלמות ויציאה מהפארק לטיטון ומשם לג’קסון).
אתם חייבים, לטעמי, לוותר על אחד האתרים.
למשל, 7.8 צריך להיות רק סולט לייק סיטי, ואולי התקדמות שעה-שעתיים צפונית ממנה כדי לאפשר טיול של חצי יום בילוסטון ב-8.8.
הייתי מקדיש לילוסטון את ה-9-11.8, אבל אם אתם מתעקשים, אז 9-10 ואז ב-11.8 השלמות בחלק הדרומי, גיחה קצרה (במקרה הטוב) לגרנד טיטון ואז לג’קסון.
לאס וגאס – אני מאוד אותה, אבל שני לילות לטעמי לא מספיק אלא אם לא מדובר בביקור ראשון.
בכללי, אתם יותר מדי בדרכים ובדילוגים בין אתרים במקום למצות ולחוות.
-
תודה על ההערות והעצות למסלולים, הרבה חומר למחשבה…
לאור התובנות דורש חישוב מסלול מחדש

המון תודה!