דורדון בהרכב מורחב - לפצל לינה או לא?
-
שלום, אנחנו משפחה של 6 מבוגרים ו3 ילדים (7, 2, 1) וכבר קנינו כרטיסי טיסה לטולוז לשבועיים האחרונים של אוגוסט.
רצינו טיול באזור דורדון (טבע, מערות ואולי איזה אטרקציה-שתיים לילדים). לילה של אחרי נחיתה ולפני המראה נעשה קרוב לשדה. השאלה אם כדאי לקחת בית אחד ל10-11 יום באזור סרלה (Sarlat-la-Canéda) או לפצל ולקחת שם 5 לילות ועוד 5 לילות במקום אחר.
תודה מראש
-
מניסיון של שני טיולים בדורדון, האחרון שביניהם בספט’ האחרון: קודם כל תעשה רשימה של האתרים/האטרקציות שאתה מעוניין לבקר בהם ואח”כ תוכל לקבוע אם לעשות כוכב אחד או שניים. אנחנו התמקמנו באיזור סרלה למשך 6 לילות וזה הספיק לנו אבל כאמור חשוב לסמן על מפה את כל האתרים בהם תרצו לבקר על מנת להחליט . -
בדיוק לפני קצת יותר משבוע סיימתי שרשור על טיול שכלל את הדורדון
באוקטובר האחרון.
אנחנו לנו בסרלט 6 לילות ואפשר היה לעשות כוכב בטחווחים של עד 40-50 ק”מ. יכול להיות
שאתה יכול להוסיף עוד לילה כי אתה עם ילדים וכן יש עוד מעט מה לראות בדורדון מחוץ למה שכתבתי
בשרשור. בקיצור עד 7 לילות אפשרי. את הימים הנותרים הייתי מעביר במקום אחר בתלות באיפה אתה רוצה
עוד לבקר. בשרשור הנ”ל תמצא גם יום בפריגור ויום בעמק לוט אבל אם אתה רוצה רק עוד מקום לינה אחד אולי
מתאים לך יותר אזור בורדו אבל שם לא הייתי.
להלן הקישור לשרשור.
תמצא את החלק של הדורדון אם תרד בדף מעט למטה לתחילת יום 6.
את פריגור תמצא לפני הדורדון ועמק לוט אחריו.
-
באמת כדאי ללמוד את השטח ולהכיר את האפשרויות. פיצולים יכולים להיות בין נקודה צפונית יחסית בדורדון (נניח אזור מוניטיניאק) שתאפשר לכם להגיע לפריגה (Perigueus), ברנטום ועוד (וכמובן יעדי הדורדון הקלאסיים), לבין נקודה בחבל לוט. אפשרות אחרת היא לחלק בין שבוע קלאסי באזור סרלה והימים הנותרים באזור טולוז/אלבי/קרקסון שגם בו יש הרבה מה לראות. זו ממש בחירה אישית. שימו לב אם אין הגבלות לינה משבת עד שבת. גם זה עלול להיות תכתיב.
-
מעבר לכל התשובות שניתנו, אני מכניסה רכיב נוסף-גודל המשפחה והניידות.
ככל שמעבירים יותר מקומות לינה-זה מסרבל את הטיול.
בקבוצה גדולה אני מוכנה ל”שלם את המחיר” של לינה אחת (חוץ מלינות קצה) ולנסוע קצת יותר
במקום להתנייד ללינה נוספת .
אבל לכל משפחה התעדוף שלה.
שימי לב- הלינה בדורדון די קשיחה לשבוע-שבת-שבת, בחיפוש נסי קודם ככה, ואז תמירי את הימים אחרי שתהיה תקשורת עם בעלי המקום.
ולשאלה האם יש מה לעשות 9 ימים בדורדון? -ועוד איך! גם תלוי מה כמות השווקים, האם יש אירועים בעיתוי שלכם, מה מינון האטרקציות לילדים וכו
אני חושבת שבמצטבר אני יכולה לסגור כבר חודש בדורדון וכל פעם ביעדים אחרים (טוב, חוץ מסארלה שאליה אני חוזרת לפחות לגיחה קצרה כל פעם).